Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

[I]Verder...verplicht sociale dienstplicht?, dan zou ik wel heel graag willen weten op welk gebied..., want iemand die niet gemotiveerd werkt met mensen of met dieren bijv. kan veel schade aanrichten.[/I]\r\n\r\nplantsoenen harken ofzo, of inplaats van die polen laaten werken (waardat kan dan), of zo als animal zegt het bos ;), niks doen is ongezond en ik denk ook dat veel werkloosen het ook niet leuk vinden om niets omhanden te hebben (als ze dat wel vinden is er een serieus probleem), iemand die niet KAN werken moet ook niet hoeven werken, iemand die dat wel kan moet iets tedoen krijgen.
Link naar reactie
[QUOTE]Dat er hier tegenwoordig zo veel Polen werken komt niet alleen omdat er zo veel werk is ,maar vooral om dat de eigen bevolking veel werk niet wil doen.[/QUOTE]\nVoor een gedeelte ligt dat ook aan de werkgevers. Het uurloon van een Pool ligt nu eenmaal wat lager dan van de Hollander.\nKijk maar eens in de bouw, ik help regelmatig mijn zwager die een timmerbedrijf heeft en als je ziet hoeveel Polen in de bouw werken. En dat komt echt niet omdat er geen Nederlander voor is. Ik kom regelmatig dezelfde pool tegen voor stucwerk en schilderwerk.\nPersoonlijk denk ik dat die sociale dienstplicht niet echt gaat werken omdat je mensen ook een beetje zinnig werk moet geven. Je kan ze dan beter korten op de uitkering zodat werken weer wat aantrekkelijker word. Dit geld overigens niet voor de echte hulpbehoevende b.v. alleenstaande ouders, of zo.
Link naar reactie
Sorry, dat ik even reageer. \r\n\r\nMaar word het niet eens tijd dat de uitkeringen drastich omlaag gaan dat men wel moet gaan werken. Omdat ze het nu verdomme om voor 100 euro meer om 7 uur hun nest uit te komen. Stelletje luie donders. Als de uitkeringen 500 euro worden per maand, dan is het gauw afgelopen met dat uitkeringsgetrek.\r\n\r\nAls ik \'s morgens om 4.30 uur opsta om naar mijn werk te gaan dan rijden er twee van de opvreters mee voor niks. Daar betaal ik mijn sociale lasten voor. Laat ze lekker gaan werken. \r\n\r\nEn niet aankomen met een lame excuse, ik heb geleerd voor (weet ik veel wat) en daar wil ik gaan werken. Ik ben ook van origine geluidstechnicus voor radio en tv, maar zit nu ook in een dwangmatige IT functie omdat er geen ander werk is voor mij.
Link naar reactie
[QUOTE=rajo;374545]Voor een gedeelte ligt dat ook aan de werkgevers. Het uurloon van een Pool ligt nu eenmaal wat lager dan van de Hollander.[/QUOTE]\r\nEn het begon zo, dat dat geld wat die Pool hier verdiende bij hun thuis in Polen ook veel meer waard was, dus van werknemers- en werkgeverskant was het aantrekkelijk.\r\n\r\nMaar dat is inmiddels nogal achterhaald, want Polen heeft nu zo\'n tekort aan vaklui (en jonge mannen in het algemeen), dat er vaklui uit de Oekraïne gehaald zijn om dat gat daar weer op te vullen, en de lonen daardoor ook bij hun flink gestegen zijn.\r\n\r\nNetto resultaat is eigenlijk dat over de landsgrenzen heen gaan werken, alleen maar millieu-onvriendelijk is wegens de hoge transportkosten.... Het worden zo meerdere volksverhuizingen zonder winst.
Link naar reactie
[QUOTE=Gekwordikervan;374563]Sorry, dat ik even reageer. \r\n\r\nMaar word het niet eens tijd dat de uitkeringen drastich omlaag gaan dat men wel moet gaan werken. Omdat ze het nu verdomme om voor 100 euro meer om 7 uur hun nest uit te komen. Stelletje luie donders. Als de uitkeringen 500 euro worden per maand, dan is het gauw afgelopen met dat uitkeringsgetrek[/QUOTE]\r\nOngenuanceerd.\r\nJe zegt hier dat de uitkeringen omlaag moeten om je doel te bereiken.\r\nAllen met een uitkering wil je dus raken.\r\n\r\nHoe is het toch mogelijk dat je [I]je eigen [/I]sociale zekerheid omver haalt.\r\nDaar betaal je voor. Daar heb je recht op. Dat kan je in je achterhoofd met een zekerder gevoel de toekomst in doen gaan.
Link naar reactie
[quote=erikdenhouter;374602]Hoe is het toch mogelijk dat je [I]je eigen [/I]sociale zekerheid omver haalt.\nDaar betaal je voor. Daar heb je recht op. Dat kan je in je achterhoofd met een zekerder gevoel de toekomst in doen gaan.[/quote]\nde een heeft de zekerheid dat hij tot aan z\'n 65e jaar kan steuntrekken.\nen de ander dat hij dat kan betalen.
Link naar reactie
[quote=Animal;374618]Je hebt alleen recht op een uitkering als je niet KUNT werken ,,er zijn er nog steeds te veel die niet WILLEN werken.\nDe meeste mensen die werken zouden ook veel liever ander werk doen ,maar niet iedereen heeft een keus.[/quote]Het is wel duidelijk dat je de laatste tijd geen uitkering hebt hoeven aanvragen, op zich lovenswaardig,\nmaar het is echt niet zo dat je maar even een uitkering krijgt. Ten eerste begin je bij het CWI (Centrum Werk en Inkomen).Daar word gekeken of je idd niet in staat bent om te werken, zo wel dan word er in eerste instantie naar passend werk gezocht, het begrip passend is heel ruim. Op een aanbod moet je ingaan. Mocht er niets passend zijn, dan krijg je (om)scholing aangeboden, ook dit is verplicht. Ben je niet in staat in voltijd te werken, dan word het deeltijd, al is het maar een paar uur per week, evt moet je bv onbetaald in een buurtcentrum werken, dit om je uitkering te kunnen behouden, werkervaring op te doen, en te voorkomen dat je in een sociaal isolement terecht komt. Pas als je door een arts word afgekeurd kan je een volledige uitkering krijgen, en zelfs dan moet je 1 a 2 maal per jaar komen voor een herkeuring. Niet willen werken gaat echt niet meer op.Ook de opmerking \"en daar betaal ik dan belasting voor\" gaat niet op.\nSociale verzekeringen betaal je voor jezelf, mocht je onverhoopt iets overkomen, zodat je o.a. een dak boven je hoofd houdt, omdat je je huur kan blijven betalen, als je een paar maanden in de lappenmand terechtkomt.
Link naar reactie
Iets totaal anders. Omdat iemand van onze club, pardon, Team, een nichtje van nog maar 4 jaar heeft dat wordt behandeld voor leukemie kwam hij op een idee. \nDit is het resultaat van het vele werk van een aantal Teamgenoten.\n[IMG]http://home.wanadoo.nl/peterschilte/flyer2.jpg[/IMG]\n\nEn iedereen is welkom om bij te dragen aan het goede doel!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...