Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

Voor een nieuwe moet je toch een winkel benaderen. Voor een nieuwe betaal je toch die paar Euro. En afgedankt zijn de ventilators niet, maar wel de voeding, of de PC waar het in zat.\n\nWeten jullie wat ik eigenlijk veel erger vind ? Dat we uberhaupt ventilatoren nodig hebben.\nEr draaien wereldwijd misschien wel vijf miljard ventilatoren op PC\'s omdat men 30% (of zo) meer uit de prestaties uit een PC wil persen, terwijl een laptop zoder fan-koeling ook prima werkt, al is de processor 30% minder snel.\n\nEigenlijk is de noodzaak van ventilatoren niet meer dan een verkooptruuk om de concurent niet hogere prestaties te laten leveren. Het is de uitkomst van een wapenstrijd, waar we allen per PC twee of drie fans voor moeten kopen, en de hele sessie met dat F*#@ing geruis en/of geratel van die ventilators zitten.\nEigenlijk zou een PC met passieve koeling (ipv een \"actieve\" dmv een fan) een nieuw verkoopargument moeten worden.\nDan maar de prestaties een beetje omlaag.
Link naar reactie
[quote=erikdenhouter;359505]Voor een nieuwe moet je toch een winkel benaderen. Voor een nieuwe betaal je toch die paar Euro. En afgedankt zijn de ventilators niet, maar wel de voeding, of de PC waar het in zat.\n\nWeten jullie wat ik eigenlijk veel erger vind ? Dat we uberhaupt ventilatoren nodig hebben.\nEr draaien wereldwijd misschien wel vijf miljard ventilatoren op PC\'s omdat men 30% (of zo) meer uit de prestaties uit een PC wil persen, terwijl een laptop zoder fan-koeling ook prima werkt, al is de processor 30% minder snel.\n\nEigenlijk is de noodzaak van ventilatoren niet meer dan een verkooptruuk om de concurent niet hogere prestaties te laten leveren. Het is de uitkomst van een wapenstrijd, waar we allen per PC twee of drie fans voor moeten kopen, en de hele sessie met dat F*#@ing geruis en/of geratel van die ventilators zitten.\nEigenlijk zou een PC met passieve koeling (ipv een \"actieve\" dmv een fan) een nieuw verkoopargument moeten worden.\nDan maar de prestaties een beetje omlaag.[/quote]\n\nIn me oude desktop zaten wel iets van 9 fans :p omdat ik wilde overclocken etc..\n\nNu in me mediacenter zitten er 3 omdat die standaard in me kast zaten, maar heb een fancontroller gekocht en nu is ie lekker stil.\n\nIk heb wel zitten denken aan een passief gekoelde, maar was bang dat het te heet zou worden, omdat mijn mc bijna 24/7 aan staat.\n\nEr zit nog een videokaart in, want hij is verbonden middels HDMI, maar t.z.t. koop ik nog wel een en dat wordt een passief gekoelde :).
Link naar reactie
[QUOTE=Ultimate;359506]Ik heb wel zitten denken aan een passief gekoelde, maar was bang dat het te heet zou worden, omdat mijn mc bijna 24/7 aan staat[/QUOTE]\nDaar heb je een punt, maar is te overkomen wanneer de [I]ontwerpers[/I] er aan werken. Zoals PC\'s nu zijn ontworpen kunnen we misschien niet echt zonder actieve koeling, maar wanneer ze hun hoofd erop zetten is het volgens mij prima te doen.\n(Trouwens, er is inderdaad al prima passieve koeling voor de CPU ook te koop)\n\nDat je PC 24/7 aan staat doet er eigenlijk niet veel toe. Voor alle electronica componenten (zg \"Solid state\" componenten) is hitte eigenlijk helemaal geen probleem (de \"mechanische draaiende\" harddisk NIET inbegrepen), als die hitte maar constant blijft. En 24/7 is eigenlijk best constant.\nHet probleem start pas echt wanneer er temperatuurschommelingen plaats vinden. (waarvan opstarten/afsluiten dus de bekendste is) Problemen komen dan omdat de uitzettingscoeëficient (de \"mate\" waarmee verschillende materialen uitzetten/krimpen bij een zekere temperatuursverandering) per materiaal verschillend zijn, en electronica-onderdelen zijn opgebouwd uit verschillende zeer nauw \"samengeklonken\" of \"samengesmolten\" materialen (ets-technieken en opdamptechnieken) met dus verschillende uitzettingen. Ga je die vaak en flink in temperatuur varieëren (bv door booten na een afkoeling, wat betekent warmte ontwikkeling vanuit het centrum van het onderdeel dus, bv de CPU core) dan zorgen die verschillende uitzettingscoeëfficiënten voor \"mechanische frictie\" in het onderdeel (óók bv: de kern is al heet en uitgezet, maar de randen zijn nog koud en klein), en kunnen er \"haarscheurtjes\" door metaalmoeheid ontstaan. En dat betekent al snel een defecte verbinding in het onderdeel.
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;359505]\r\n\r\nWeten jullie wat ik eigenlijk veel erger vind ? Dat we uberhaupt ventilatoren nodig hebben.\r\nEr draaien wereldwijd misschien wel vijf miljard ventilatoren op PC\'s omdat men 30% (of zo) meer uit de prestaties uit een PC wil persen, terwijl een laptop zoder fan-koeling ook prima werkt, al is de processor 30% minder snel.[/QUOTE]\r\n\r\nTja watergekoelde systemen zijn ook erg duur en onbetrouwbaar. Tenzij je ze in het zwembad doet. Maar tja dan moet je de Poleguy weer gaan betalen. En dan betaal je dubbel op, want 9 van de 10 keer loopt je vrouw ermee weg. \r\nNee dan maar een ventilatortje meer. Tenzij het weer een Polegirls is dan liggen de zaken toch weer anders
Link naar reactie
[quote=Gekwordikervan;359520]Tja watergekoelde systemen zijn ook erg duur en onbetrouwbaar. Tenzij je ze in het zwembad doet. Maar tja dan moet je de Poleguy weer gaan betalen. En dan betaal je dubbel op, want 9 van de 10 keer loopt je vrouw ermee weg. \nNee dan maar een ventilatortje meer. Tenzij het weer een Polegirls is dan liggen de zaken toch weer anders[/quote] \nHier zou ik ook gek van worden:mrgreen: ;)
Link naar reactie
[QUOTE=Gekwordikervan;359520]Tja watergekoelde systemen zijn ook erg duur en onbetrouwbaar. Tenzij je ze in het zwembad doet. Maar tja dan moet je de Poleguy weer gaan betalen. En dan betaal je dubbel op, want 9 van de 10 keer loopt je vrouw ermee weg. \r\nNee dan maar een ventilatortje meer. Tenzij het weer een Polegirls is dan liggen de zaken toch weer anders[/QUOTE]\r\nDat was een toer zeg, om met de koeling van je PC je bezorgdheid over je vrouws aanhankelijkheid aan de orde te brengen ?
Link naar reactie
Je zou haast denken hoe moeilijk kan het zijn: een 2de hardeschijf bij plaatsen. Wel dus als je computer van het merk packard b(h)ell is. Er is maar een aansluiting voor de harddisk, zowel in kast als op de kabel. Een kabel met twee aansluitingen, die had ook nog, alleen de plaats. De oude kan op zijn oude plaats blijven en de nieuwe kan in de 3,5\" bay onder de cardreader (een van de schroefjes jatten bij de DVD-ROM), helaas door de beparking van de IDE kabel moest de oude als slave. Dus nieuwe als master, oude als slave.\r\nResultaat: GRUB wordt niet gezien op de slave (oude schijf) en er wordt dus gewoon over heen gelezen, dus zowel Windows als Ubuntu starten niet.\r\nDan de hele zooi maar omgewisseld. De oude als master onder de 3,5\" bay van de cardreader en de nieuwe als slave op oude plek van de oude schijf.\r\nResultaat: GRUB wordt gezien en zowel Windows als Ubuntu starten weer.\r\nEn dat alles ook nog met een hijgende moeder in je nek die gewoon wil dat je de pc weer in elkaar schroeft en dat alles weer werkt.\r\nHarde schijf bij plaatsen op een packard hell. Geen aanrader en zeker niet als je moeder over je nek zit te hijgen :mrgreen:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...