Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

[quote=FooBar;348707]Jullie hebben wellicht meegekregen dat het treinverkeer langs station Delft vanmiddag een tijdje stil heeft gelegen. Oorzaak was een aanrijding met een persoon. Ik stond er zo\'n vijf meter naast toen \'t gebeurde...\n\nIk stond aanvankelijk rustig op het perron van station Delft op m\'n stoptrein richting Den Haag te wachten. Trein remt zoals gebruikelijk af om op de juiste plaats te stoppen, totdat er halverwege het perron een idioot achter mij langs rent en voor de trein springt.\nHeb het dus niet zien gebeuren, maar hoorde wel de trein ergens overheen rijden waarna deze zo\'n vijftien meter later tot stilstand kwam. Ik zal jullie verdere details besparen, maar betreffende persoon heeft \'t er aanvankelijk levend vanaf gebracht. De ambulance was zo\'n vijf minuten later ter plekke.\n\nIk voel mee met de machinist van de trein, en de mensen die het wel hebben zien gebeuren. Een ding is zeker. Ik ga niet meer vlak langs de rand van het perron staan, voor het zelfde geld (1,30 euro, enkele reis, reductie) komt er een soortgelijke idioot aanrennen en neemt je mee in z\'n sprong.\n\nBij deze dan ook de oproep aan mensen die van plan zijn voor een trein te springen:\nDoe dat alsjeblieft niet op een perron in het bijzijn van anderen, blijf uit het gezichtsveld van de machinist. En spring niet voor een afremmende stoptrein...\n\nWat er na het ongeluk gebeurd is, weet ik niet. Ondanks zo\'n voorval gaat het leven gewoon door en als de trein niet rijdt, neem je gewoon de tram.\nBizar allemaal. Ik kan het nog steeds niet helemaal bevatten. Een ding voor als je het ooit mee mocht maken (ik hoop \'t niet), praat er met anderen over. Ik geloof dat dat bijdraagt aan de verwerking van zo\'n gebeurtenis.\n\nHet zij zo.[/quote]\n\nFooBar, in mijn omgeving hebben tot nog toe meer dan 15 mensen voor levensbeëindiging gekozen. Waarvan ook twee voor een trein zijn gesprongen, danwel gaan staan.\nDie vele gevallen hebben me doen inzien dat iemand die in geestelijke nood zit en dit besluit neemt op geen enkele manier nog rationeel kan denken. Ze kunnen niet denken aan de gevolgen voor bijvoorbeeld de treinmachinist, of toeschouwers. Ze kunnen niet denken aan hoe erg het is voor de hulpdiensten. En ook niet aan hoe erg het is voor de nabestaanden. Hun hersenen zijn op zo\'n moment alleen nog bezig met \"de daad\". Er is geen plaats meer voor andere gedachten. In feite werken hun hersens niet meer normaal. Tja, welk normaal mens springt er ook voor een trein, nietwaar. Je zou kunnen zeggen dat het de ultieme obsessie is, met een ultiem resultaat: de dood. Het is triest voor alle achterblijvers, maar daar konden de daders, letterlijk, geen rekening meer mee houden. Hadden ze die mogelijkheid nog wel gehad, dan was het ook niet gebeurd. Achterblijvers hoeven zich dan ook niets te verwijten. Net zo min als je een dader iets kan verwijten. Triest blijft het.
Link naar reactie
Het is nu een dag later, en het blijft toch in je hoofd zitten. Of je nu wil of niet. Erg vreemd allemaal.\r\nBedankt voor jullie steunbetuigingen.\r\n\r\n@Navy:\r\nJe hebt gelijk. Deze mensen kunnen inderdaad niet meer rationeel denken, noch verantwoord beslissingen maken. En waarom ook een afremmende stoptrein? Ieder normaaldenkend mens zou een intercity op volle snelheid hebben uitgekozen, maar goed, treinspringers vallen niet in deze categorie.\r\n\r\n\r\nIk ben er overigens nog steeds niet uit of ik het goed of slecht moet vinden dat de springer nog in leven was. Aan de ene kant gun je de mensen die zoiets in hun hoofd halen het licht in de ogen niet (vanwege de gevolgen voor anderen), hoewel dat ook weer een kromme gedachte is, want je gunt ook niemand de dood.\r\nIk denk dat het vooral voor de machinist van belang is dat zo iemand nog in leven is. Hierdoor zal de machinist niet met een schuldgevoed blijven rondlopen dat hij iemand dood gereden heeft, ookal is het helemaal buiten zijn schuld.\r\n\r\nZe moesten de NS wel hebben gisteren. \'s Avonds was het tussen Eindhoven en Weert weer raak.\r\n\r\n\r\nIk kwam erachter dat ProRail een [url=http://www.pazzup.nl/]website[/url] heeft opgezet om jongeren voor te lichten over de gevaren rond het spoor. Op zich goed dat ze er mee bezig zijn, maar ze maken de gevolgen niet genoeg duidelijk. Ik denk dat de foto\'s die nooit iemand te zien krijgt, en de verhalen (van machinisten, nabestaanden, ooggetuigen) die nooit worden opgeschreven een veel groter preventief effect hebben.
Link naar reactie
Ik heb voordat ik naar America ging in Den Dolder gewoond. Hier was het scheer en inslag elke week wel een springer. Dan weer de sneltrein naar of van Utrecht. Of de stopper die naar Soest en Baarn ging. Vreselijk om te zien. Een beeld wat nooit meer van je netvlies afkomt. \r\nHet ergste is nog de machinist en diegene die de stukken bijelkaar moet rapen om de springer weer bij elkaar te zoeken. \r\n\r\nAnderszijds denk ik dat je als springer toch behoorlijk afgestompt moet zijn om het in je kop te halen om voor een sneltrein te springen. \r\nWat bezielt je dan vraag ik me wel eens af. Anderen heb ik wel eens horen zeggen tijdens zo\'n incident, dat je toch behoorlijk veel lef in je donder moet hebben. \r\n\r\nIk laat het in het midden, ik ben bij 2 spingers erg nauw betrokken geweest. Ik denk dat de physchische zorg in nederland toch wel stukken beter kan, om dit soort dingen trachten te voorkomen\r\n\r\nAl met al sterkte met dit hele gebeuren, maar Foobar, je vergeet het nooit meer. Elke keer als je een trein hoort toeteren schiet het door je kop van wat je hebt gezien of gehoord in jou geval
Link naar reactie
[QUOTE] Ik ben er overigens nog steeds niet uit of ik het goed of slecht moet vinden dat de springer nog in leven was. [/QUOTE]\n\nEigenlijk moet jij er helemaal niks van vinden.... , want jij redeneert vanuit jouw eigen verstandelijke vermogen en dat gaat zoals navy heel goed heeft verwoord niet op bij deze mensen. Deze mensen zijn goed op hun plek bij psychiaters (niet kwetsend bedoelt hoor...), die zijn erop getraind om er zelf ook goed mee uit de voeten te kunnen.\nMensen die echt willen/moeten komen zichzelf wel weer tegen en zijn niet te stoppen.
Link naar reactie
Een van de vele gevallen was een huisgenoot. Deed 2 pogingen die mislukten omdat we er op tijd bij waren. Dit waren pogingen zich te vergassen (in een bewoond huis!). De derde poging was het doorsnijden van de polsen. De vierde poging slaagde: hij hing zich op.\nEen ander bizar geval: een moeder en dochter hadden ruzie: moeder wilde voor straf het paard verkopen van de dochter. Een rechtzaak stelde de dochter in het gelijk: zij was de eigenaresse en het paard mocht niet verkocht worden. Een paar weken erna was de dochter jarig. Op die dag werd moeder gevonden: ze had zich opgehangen in de stal bij het paard met een briefje dat ze zo elk jaar aan haar moeder zou denken. Ik kende beide.\n\ngekwordikervan, lees mijn vorige post ook nog maar eens: normaal denkende mensen doen zoiets niet.
Link naar reactie
[QUOTE=Drentsig;348920]Zal wel te kort door de bocht zijn maar ik vind zelfmoord plegen --> egoistisch! \r\nAlleen al de mensen die het moeten zien ((F) Foofar & Navy) of het moeten opruimen :([/QUOTE]\r\nZal wel te kort door de bocht zijn maar ik denk niet dat je begrijpt waar het over gaat. Egoïsme is een mechanisme of houding waar men een voordeel aan overhoudt... \r\nTotaal overbodig voelen is een grote drijvende kracht achter zelf-dodingen, en is ook min of meer tegenovergesteld aan egoïsme.
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;348927]Zal wel te kort door de bocht zijn maar ik denk niet dat je begrijpt waar het over gaat. Egoïsme is een mechanisme of houding waar men een voordeel aan overhoudt... \r\nTotaal overbodig voelen is een grote drijvende kracht achter zelf-dodingen, en is ook min of meer tegenovergesteld aan egoïsme.[/QUOTE]\r\n\r\nMaar ja, als egoïsme dan een houding is waar men een voordeel aan overhoudt dan kan degene die een zelfmoordpoging wil doen dat misschien ook wel zo zien.\r\nIk bedoel ze zien het dan als voordeel dat ze er na de zelfmoord niet meer zijn....\r\nJa t\'is ook maar een hersenspinsel :rolleyes:
Link naar reactie
[quote=erikdenhouter;348910]Dat noemen ze een taboe.[/quote]\n\nIk heb hier nou toch een poosje over nagedacht... :cool:\nOkay .... even serieus dan. Een taboe is volgens mij iets waarover je niet mag praten. Dat bedoel ik hier dus niet te zeggen hé? Iedereen mag er over praten, maar als je probeert zelfdoding te begrijpen en je bent zelf niet levensmoe, dan zou je gek worden van alle gedachten/gevoelens die dan de revue passeren.... schuldgevoel, verdriet, onmacht, eenzaamheid, er niet mogen zijn....... Toch vaak een geestestoestand die een zelfdoder allang is gepasseerd.
Link naar reactie
[QUOTE=reintje;348948]Ik heb hier nou toch een poosje over nagedacht... :cool:\r\nOkay .... even serieus dan. Een taboe is volgens mij iets waarover je niet mag praten. Dat bedoel ik hier dus niet te zeggen hé? Iedereen mag er over praten, maar als je probeert zelfdoding te begrijpen en je bent zelf niet levensmoe, dan zou je gek worden van alle gedachten/gevoelens die dan de revue passeren.... schuldgevoel, verdriet, onmacht, eenzaamheid, er niet mogen zijn....... Toch vaak een geestestoestand die een zelfdoder allang is gepasseerd.[/QUOTE]\r\n\r\nNou Reintje, da\'s een mooie afsluiter dacht ik zo :)\r\nGoedemorgen allemaal!!\r\nIk ga vandaag maar eens een stukje hardlopen....even iets aan mijn conditie doen (of mag conditie tegenwoordig ook met een \'k\'?) aangezien ik een \'zittend\' beroep heb een bijna 30 ben :rolleyes: Men zegt namelijk dat je spijsvertering na je dertigste langzamer gaat werken dus ja dan probeer ik die zwembandjes maar voor te zijn :D
Link naar reactie
[SIZE=2][COLOR=#000000]Ik denk dat je twee zaken uit elkaar moet halen, zelfdoding voor een ideaal en zelfdoding door wanhoop.[/COLOR][/SIZE]\n[SIZE=2][COLOR=#000000]Neem bijvoorbeeld de menselijke bommen, die hebben eer en beloning in het vooruitzicht. Dat heeft voor deze mensen veel meer waarde dan het “aardse” leven.[/COLOR][/SIZE]\n[SIZE=2][COLOR=#000000]Dit heeft dan te maken met een (politieke) overtuiging of geloof. Is dit waanzin, of is dit dan nog de enigste manier om iets duidelijk te maken……[/COLOR][/SIZE]\n \n[SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Garamond][FONT=Arial][SIZE=2]Zelfdoding door wanhoop vind ik een totaal ander verhaal, vaak is er iets geknakt en weet de persoon geen andere uitweg meer.[/SIZE][/FONT] [/FONT][/COLOR][/SIZE]\n \n[quote]als je probeert zelfdoding te begrijpen en je bent zelf niet levensmoe, dan zou je gek worden van alle gedachten/gevoelens die dan de revue passeren.... schuldgevoel, verdriet, onmacht, eenzaamheid, er niet mogen zijn....... Toch vaak een geestestoestand die een zelfdoder allang is gepasseerd. [/quote]\n \nBen ik het helemaal mee eens. \n \nVaak wordt de \"daad\" besproken, maar zelden de oorzaak. Hoe komt iemand zo ver om zo\'n beluit te nemen? Ik heb van dichtbij meegemaakt dat iemand zodanig tegen haar ziel was getrapt dat ze zichzelf niet meer van waarde vond en hierdoor de overtuiging had dat de wereld het niet eens zou merken als ze er niet meer was. Het gevoel hebben dat het leven totaal geen nut heeft om geleefd te worden. Dat \"leven\" doet dan alleen maar, iedere dag weer, heel veel pijn en verdriet. Als dan de omgeving roept \"kom op joh, vecht er voor en stop het in je rugzak\" heb je daar dan vrij weinig aan. Heel ongemerkt (en onopgemerkt) komt er een moment dat leven en dood op één lijn komen te staan, het maakt allemaal niet meer uit. Dat moment is voor veel mensen het punt om er ook daadwerkelijk mee op te houden, rust te vinden,,,,,,,\n \nIk ben het er mee eens dat het voor omstanders een verschrikking is om zo iets mee te maken, (ik heb zelf bij de NS gewerkt en dit van heel dichtbij mee gemaakt, ik weet waar ik het over heb) maar ik kan, en mag, het de persoon in kwestie niet kwalijk nemen. Ik heb eerder een heel groot gevoel van medelijden omdat deze persoon (MENS) dit besluit heeft genomen. \n \nAls je een goed leven hebt, KOESTER dit.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...