Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

[quote=Ultimate;339691]ps. nog een leuke link:\n\n[URL=\"http://www.fuckingirritant.nl\"]een link met een rare naam, maar wel terecht.[/URL]\n\nik zal maar meteen zeggen waar die over gaat. Het gaat over mensen die hun mobiel zo hard hebben staan in de bus. Dus in plaats van oordopjes te gebruiken, gebruiken ze hun speakertje en dat is dus f*cking irritant.[/quote]\n\nIk hoor wel eens de muziek (vooral bas-tonen) van mensen mét oordopjes in... Die jongeren zijn dus inmiddels al stokdoof geworden...
Link naar reactie
[QUOTE=reintje;339726]Ik hoor wel eens de muziek (vooral bas-tonen) van mensen mét oordopjes in... Die jongeren zijn dus inmiddels al stokdoof geworden...[/QUOTE]Nee, alleen maar halfdoof dus moet het voortaan altijd zo hard; een vorm van aanpassing .... zoiets als wanneer een pet je niet past, ff je kop op de slijpsteen bijwerken.
Link naar reactie
Ik ben sinds mijn 21ste half doof aan mijn rechteroor: trommelvlies geknapt tijdens het duiken in het zwembad. Sindsdien hoor ik geen hoge tonen aan die kant, en dat is ontzettend lastig.\nHet menselijk brein is ontzettend knap: in een lawaaiige omgeving kun je je toch concentreren op iemand die tegen je praat. Je brein kan een bepaalde richting selecteren en zo toch horen in een lawaaiige omgeving. Om dat te kunnen zijn de hoge tonen onmisbaar. Bovendien zijn het vooral de scherpe medeklinkers die zorgen voor orientatiepunten waardoor je kunt verstaan wat er gezegd wordt. Helaas: bij mij werkt dat dus niet meer. Gevolg: in een lawaaiige omgeving versta ik weinig meer. Of ik moet mijn linker oor nadrukkelijk in de richting houden van waaruit iemand iets tegen me zegt. Al met al wordt je door het ingespannen luisteren ontzettend moe.\nDe jeugd zal de rest van hun leven ook met dit probleem kampen, erger zelfs, want zij worden dus doof voor hoge tonen aan twéé oren. Het zal de communicatie tussen mensen niet makkelijker maken....
Link naar reactie
Trommelvlies geknapt... ik weet er alles van...\n\nVan jongsafaan ben ik ook al een orenkind. Reeds een keer geopereerd aan een trommelvlies omdat het absoluut niet meer spontaan dicht ging. Ben ook absoluut heel doof aan één oor, maar als ik het laat controleren kunnen ze dat nooit echt constateren.... Maar in het dagelijks leven merk ik het wel.\nMijn zoon zat bij me op de arm toen ie een jaar of 2 was. Ik liep naar de radio om die zachter te zetten. Mijn zoon maakte een rare armbeweging (dat doen kinderen van die leeftijd nog wel eens ongecontroleerd) een gaf me met de platte hand een loeier op mijn oor... Ik was al wat verkouden dus er stond sowieso al wat druk op het trommelvlies...\nIk voelde het trommelvlies knappen... en was gelijk weer doof.\nGelukkig als er een klein gaatje in het vlies zit, hersteld het lichaam dat zelf weer. En dat is toen ook gebeurd.
Link naar reactie
Ja, die telefoon is echt mooi. Maar wel jammer dat je maar 1 thema hebt, en dat je het menu alleen in zwart en wit kunt doen. Heb me vanmorgen ook verslapen doordat het alarm niet af gaat als je de telefoon op stil (trillen) hebt :mad: Dat deed mn andere samsung wel :confused:\n\nNaaaaaaa\n\nMaar verder alles mooi :p\n\n\nOja, trouwens, weet jij hoe je heel snel een foto maakt? in het boekje staat dat je de knop dan \'half\' moet indrukken, maar dan duurt het bij mij net zo lang als dat jem helemaal indrukt??
Link naar reactie
Hoi Speeeedy, [URL=\"http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1211210\"]HIER[/URL] een site van tweakers over de U600.\nHet snel een foto maken heeft volgens mij iets te maken met de instellingen, je hebt nl\nCamera, Scene en Camcorder, de 1e en 3e optie spreken voor zich, maar wat de optie Scene betreft daar ben ik ook nog niet uit.De handleiding is idd nogal beknopt.
Link naar reactie
[QUOTE=Navy;339750]Ik ben sinds mijn 21ste half doof aan mijn rechteroor: trommelvlies geknapt tijdens het duiken in het zwembad. Sindsdien hoor ik geen hoge tonen aan die kant, en dat is ontzettend lastig.\r\nHet menselijk brein is ontzettend knap: in een lawaaiige omgeving kun je je toch concentreren op iemand die tegen je praat. Je brein kan een bepaalde richting selecteren en zo toch horen in een lawaaiige omgeving. Om dat te kunnen zijn de hoge tonen onmisbaar. Bovendien zijn het vooral de scherpe medeklinkers die zorgen voor orientatiepunten waardoor je kunt verstaan wat er gezegd wordt. Helaas: bij mij werkt dat dus niet meer. Gevolg: in een lawaaiige omgeving versta ik weinig meer. Of ik moet mijn linker oor nadrukkelijk in de richting houden van waaruit iemand iets tegen me zegt. Al met al wordt je door het ingespannen luisteren ontzettend moe.\r\nDe jeugd zal de rest van hun leven ook met dit probleem kampen, erger zelfs, want zij worden dus doof voor hoge tonen aan twéé oren. Het zal de communicatie tussen mensen niet makkelijker maken....[/QUOTE]Kweenie; in een (café)ruimte waar de meerderheid van de bezoekers gewend/aangepast is aan decibellen boven 90 kan ik door de totale geluidshoeveelheid heel moeilijk iemand verstaan terwijl mijn gehoor voor zeer hoge tonen nog steeds goed is en ik ook \'s-nachts als het stil is de kleinste geluidjes hoor. \r\nAls iemand mompelt, onduidelijk articuleert versta ik niet veel en gaat-ie dan \"behulpzaam\" schreeuwen dan wordt het alleen maar nog slechter. Ook als 2 of 3 mensen doorelkaar praten versta ik niets meer. \r\nIk denk dus dat er meer dingen apart elkaar kunnen tegenwerken en/of dat er meerdere soorten van slijtage doorelkaar bestaan.
Link naar reactie
Ja, die thread van tweakers heb ik al een paar pagina\'s van gelezen (maar het zijn er 60 ofzo) :p \n\n\nWat veel mensen niet weten - en wat erg geschikt is om mensen te verstaan in een discotheek ofzo - is het dichtdrukken van het oor waarin geschreewd wordt. Zo sluit je je oor af voor alle geluiden, maar omdat degene die tegen je praat toch tegen je oor schreeuwt, versta je die wel goed :)
Link naar reactie
[quote=Speeeedy;339858] \nWat veel mensen niet weten - en wat erg geschikt is om mensen te verstaan in een discotheek ofzo - is het dichtdrukken van het oor waarin geschreewd wordt. Zo sluit je je oor af voor alle geluiden, maar omdat degene die tegen je praat toch tegen je oor schreeuwt, versta je die wel goed :)[/quote]\n\nDat zal er raar uitzien! Staat er echt weleens iemand tegen een ander te schreeuwen die zijn oren dicht houdt?
Link naar reactie
Aan 90 decibel kun je niet wennen.\nAlles boven de 85 decibel brengt blijvende schade toe . Het eerste wat dan blijvend weg valt zijn de hoge tonen. \nIn de industrie ben je ook verplicht om als er geluid boven de 85 decibel is gehoorbescherming te dragen.\nMaar in de meeste auto\'s van jongeren ,en in discotheken is het geluid veel harder dan die 85 decibel.\nMaar als die gasten slecht horen geeft dat eigenlijk niks ,want luisteren deden ze toch al niet.
Link naar reactie
[QUOTE=Speeeedy;339858]Ja, die thread van tweakers heb ik al een paar pagina\'s van gelezen (maar het zijn er 60 ofzo) :p \r\n\r\n\r\nWat veel mensen niet weten - en wat erg geschikt is om mensen te verstaan in een discotheek ofzo - is het dichtdrukken van het oor waarin geschreewd wordt. Zo sluit je je oor af voor alle geluiden, maar omdat degene die tegen je praat toch tegen je oor schreeuwt, versta je die wel goed :)[/QUOTE]\r\nIk heb het anders opgelost; ben heel lang geleden binnen een minuut weggewandeld uit één van de eerste discotheken, tot-nooit-meer-ziens.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...