Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Nou ben ik dan de enige die wat interressants heeft geleerd vandaag?\r\n\r\nHier hebben sommige mensen wel een webserver op hun eigen pc staan, Die pc staat dus ook dag en nacht aan. Nu heb ik van mijn telematica leraar geleerd dat, als je je modem/router open schroeft kun je de draadjes van de usb poort (als je router/modem dat heeft) zo verplaatsen zodat je een usb dongle er kan op aansluiten en dat je daar je webserver van maakt. Dat scheelt je dus heeeeel veel stroom en (mo). Handig he (proud) \r\n\r\nWeet iemand ook waarom het lampje op je modem eerst even rood is als je em net hebt aangezet?\r\nWeet iemand waarom je met een telefoonmodem niet sneller kon downloaden dan 56 kbps?\r\n\r\n-edit- niet gezien dat sjouwer al wat had gepost, ik was net aan het typen.
Link naar reactie
  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

[quote=Ultimate]\r\nWeet iemand ook waarom het lampje op je modem eerst even rood is als je em net hebt aangezet?\r\n\r\nWeet iemand waarom je met een telefoonmodem niet sneller kon downloaden dan 56 kbps?[/quote]\r\n1). Omdat de verbinding tot stand gebracht moet worden, dus bij groen lampje kun je internetten (verifieren van gebruikersnaam en wachtwoord)\r\n\r\n2). Heeft met de manier van filteren te maken: Vroeger werd de telefoonlijn alleen gebruik voor frequenties tussen, ik gok maar wat, 400 en 2kHz. Binnen die frequenties moest ook het internetverkeer plaatsvinden, en sneller dan 56k is daarmee niet mogelijk. Met de komst van ADSL is die frequentieband wat opgeschroefd, waardoor een groter bereik te gebruiken is (vandaar de naam breedband). Tevens worden frequenties buiten de spraak gekozen, waardoor bellen tijdens het internetten nog gewoon mogelijk is.
Link naar reactie
[quote=hellolo][quote=elmo]Ik denk het ook.\r\n\r\n3dmark05 is wel erg zwaar\'. Alleen het 1tje filmpje wilde goed draaien. De CPU test waren allemaal zo\'n 2fps :-P[/quote]\r\n\r\nIs dat met je 2 6800\'s in sli trouwens? of met een enkele?\r\n\r\nIk haal 4150 Met mijn overgeclockte 6600Gt.[/quote]\r\n\r\nNee, dat is met 1 enkele 6800 met een lichte OC. 30Mhz sneller dan stock(350Mhz). Ik kan het geheugen helaas niet oc\'en. Dan krijg ik bij een 10Mhz overclock al artifacts. Mijn 2e kaart had ik verkocht (proud) . Ik ben van plan een 7800GT te kopen over zo\'n 1 a 2 maanden.
Link naar reactie
[quote]Die pc staat dus ook dag en nacht aan. Nu heb ik van mijn telematica leraar geleerd dat, als je je modem/router open schroeft kun je de draadjes van de usb poort (als je router/modem dat heeft) zo verplaatsen zodat je een usb dongle er kan op aansluiten en dat je daar je webserver van maakt. Dat scheelt je dus heeeeel veel stroom en . Handig he[/quote]\r\nLijkt me zeer sterk.. Je modem/router heeft geen OS en kan ook geen OS uitvoeren lijkt me..\r\n\r\nZelfs als het zou kunnen, wat heb je eraan? Te weinig ruimte, te weinig geheugen en te weinig processorkracht.. Zeker als je er een database achter wilt hangen. :-S\r\n\r\nEdit: @ Elmo, phew, daar voldoet mijn pc precies aan. :-|
Link naar reactie
[quote=elmo][quote=hellolo][quote=elmo]Ik denk het ook.\r\n\r\n3dmark05 is wel erg zwaar\'. Alleen het 1tje filmpje wilde goed draaien. De CPU test waren allemaal zo\'n 2fps :-P[/quote]\r\n\r\nIs dat met je 2 6800\'s in sli trouwens? of met een enkele?\r\n\r\nIk haal 4150 Met mijn overgeclockte 6600Gt.[/quote]\r\n\r\nNee, dat is met 1 enkele 6800 met een lichte OC. 30Mhz sneller dan stock(350Mhz). Ik kan het geheugen helaas niet oc\'en. Dan krijg ik bij een 10Mhz overclock al artifacts. Mijn 2e kaart had ik verkocht (proud) . Ik ben van plan een 7800GT te kopen over zo\'n 1 a 2 maanden.[/quote]\r\n€ 315,95 :-O\r\n\r\nIk zoek ook nog een nieuwe, maar weet nog niet wat voor een.\r\nWel een goede, dus misschien ook wel een 7800GT. :-)
Link naar reactie
[quote=Eagle_Erwin][quote=Ultimate]\r\nWeet iemand ook waarom het lampje op je modem eerst even rood is als je em net hebt aangezet?\r\n\r\nWeet iemand waarom je met een telefoonmodem niet sneller kon downloaden dan 56 kbps?[/quote]\r\n1). Omdat de verbinding tot stand gebracht moet worden, dus bij groen lampje kun je internetten (verifieren van gebruikersnaam en wachtwoord)\r\n\r\n2). Heeft met de manier van filteren te maken: Vroeger werd de telefoonlijn alleen gebruik voor frequenties tussen, ik gok maar wat, 400 en 2kHz. Binnen die frequenties moest ook het internetverkeer plaatsvinden, en sneller dan 56k is daarmee niet mogelijk. Met de komst van ADSL is die frequentieband wat opgeschroefd, waardoor een groter bereik te gebruiken is (vandaar de naam breedband). Tevens worden frequenties buiten de spraak gekozen, waardoor bellen tijdens het internetten nog gewoon mogelijk is.[/quote]\r\n\r\n1) idd, er moet gekeken worden naar de protocollen etc.\r\n\r\n2) het liep tot 6 khz. voor de rest heb je gelijk\r\n\r\n@ syntax. je modem router loopt op linux. \r\n\r\nEn als je niet een al te grote webserver wil is het wel ideeal, (usb stikje van een gig bijv, en ze blijven maar groter worden)
Link naar reactie
[quote]@ syntax. je modem router loopt op linux. \r\n\r\nEn als je niet een al te grote webserver wil is het wel ideeal, (usb stikje van een gig bijv, en ze blijven maar groter worden)[/quote]\r\nHmm, 1 gig heb ik toch echt niet genoeg aan.. En een router blijft veel te traag om een database achter te hangen, dus voor mij is het nutteloos. :-)\r\n\r\nEnnuh, Linux? Unix ftw! :mrgreen:
Link naar reactie
Precies weet ik het ook niet. Zal wel ergens een handleiding op internet staan. \r\n\r\nGlobaal:\r\n\r\nje maakt je router/modem open (je moet dan wel een usb aansluiting hebben op je modem/router) --> je maakt de kabeltjes op één of andere manier vast waarmee ze nu vast zitten in de modem/router. Die draadjes moet je dus op een andere manier \'knopen\'. Je sluit er vervolgens een usb stickie op aan en je bent klaar.\r\n\r\nDit is dus in grote lijnen. :wink:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...