Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

Ik heb een laptop te koop van met een vraagprijs van 850 euro. Word er 1000 Geboden op marktplaats, ik mail die man/vrouw en krijg ik dit mailtje terug.\r\n\r\n\r\n[quote=mail]hello seller\r\n i made an offer on your item and am very interested in buyiny it.\r\nok i am ok with the price and i will be responsible for the posting and the lost of package and i am sending the item to a co-worker over there in Nigeria who requested for the urgent supply in nigeria and he need it urgently and i am making my payment via wire transfer right from here in the UK in which the money will be transfered into your account directly by the company.so get back with the full payment details i mean your full name and bank account number,bank name,city,iban code ,so that i will be able to effect your payment fast and you will help me post it through tpg registered and this is the address below.........\r\n\r\nkayode ogunseeyin\r\nno 2 ondo road\r\nurban day\r\nile-ife\r\nosun state\r\nNigeria\r\n[/quote]\r\n\r\nWat zal ik doen :-S \r\n\r\nIk ken deze mailtjes maar TommelMOD had ook succes. Ik weet het dus niet.
Link naar reactie
[quote=elmo]Ik heb een laptop te koop van met een vraagprijs van 850 euro. Word er 1000 Geboden op marktplaats, ik mail die man/vrouw en krijg ik dit mailtje terug.\r\n\r\n\r\n[quote=mail]hello seller\r\n i made an offer on your item and am very interested in buyiny it.\r\nok i am ok with the price and i will be responsible for the posting and the lost of package and i am sending the item to a co-worker over there in Nigeria who requested for the urgent supply in nigeria and he need it urgently and i am making my payment via wire transfer right from here in the UK in which the money will be transfered into your account directly by the company.so get back with the full payment details i mean your full name and bank account number,bank name,city,iban code ,so that i will be able to effect your payment fast and you will help me post it through tpg registered and this is the address below.........\r\n\r\nkayode ogunseeyin\r\nno 2 ondo road\r\nurban day\r\nile-ife\r\nosun state\r\nNigeria\r\n[/quote]\r\n\r\nWat zal ik doen :-S \r\n\r\nIk ken deze mailtjes maar TommelMOD had ook succes. Ik weet het dus niet.[/quote]\r\nIk zou er niet op in gaan. Waarom kan ie je advertentie in het nederlands wel lezen, maar spreekt ie geen nederlands? En verplaats jezelf eens in deze persoon, je ziet een laptop die je graag wilt hebben, vraagprijs 850. Dan ga je toch ook geen 1000 euro bieden?:S
Link naar reactie
Dat is dus een poging tot pure oplichting!!! Niet, herhaal níet op reageren! Nigeria, dat zegt eigenlijk al alles. \r\n[url=http://internetoplichting.nl/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi]Hier[/url] kun je, bij de rubriek \"Oplichting vanuit het buitenland\" lezen hoe het in zijn werk gaat. \r\nJe gaat accoord. De koper zegt het geld te storten via Western Union, Bidpay of via een andere weg. Vervolgens krijg je een email van die instantie. Tenminste, dat denk je, [b]maar hij stuurt die zelf![/b] (Of een van zijn vriendjes.) Het is een nagemaakte, vol spelfouten staande bevestiging van de betaling. Jij stuurt je laptop op. En je blijft tot in de eeuwigheid wachten op je geld dat dus nóóit komt. \r\nAndere methode is door een cheque: je krijgt een cheque gestuurd met meer dan het geboden bedrag met het verzoek het verschil over te maken op zijn bankrekeningnummer. Je verzilvert de cheque en het geld wordt op jouw rekening bijgeschreven. Je voldoet aan het verzoek en stort het verschil terug. Binnen een maand echter wordt het bedrag van de cheque weer afgeschreven: het blijkt een valse of niet gedekte cheque te zijn. Dan ben je èn je laptop èn geld kwijt. Lees en huiver!\r\nDit is dus echt 100%, wat zeg ik: 1000% oplichting!
Link naar reactie
Engels maakt niet uit. Ik heb \'m nl. ook op Ebay staan en daar was gereageert. (Ik heb \'m op allebeide sites staan.)\r\nHet feit dat-ie in 1 keer over mijn minimum prijs heen gaat heeft misschien te maken dat-ie zo zeker is van het feit dat-ie \'m krijgt, denk ik :^) \r\n\r\nIk dacht Tommel had ook succes dus laten we het maar proberen :-P \r\n\r\nIk doe het zo, zo kan er nl. niets mis gaan lijkt me. Als hij het andersom wil doe ik het niet.\r\n\r\n-Ik laat \'m eerst het geld storten. \r\n-Ik schrijf mijn hele rekening over op naar m\'n moeders rekening:-)\r\n-Ik stuur laptop op als het geld op m\'n ma\'s rekening staat.\r\n-Ik open nieuwe rekening. \r\n-Ik ben rijker dan eerst.
Link naar reactie
Je moet het natuurlijk zelf weten, maar zeg later niet dat ik je niet gewaarschuwd heb! \r\nHet simpele feit dat hij 150 euro méér biedt dan jij vraagt is alleen maar om je over de streep te trekken, puur op je hebberigheid (no offence!) inspelen. Als je hun spelletje niet meespeelt gaat de hele deal gewoon niet door. En heb je een hoop moeite voor niks gedaan. Er zijn al heel wat slachtoffers gemaakt. Lees die rubriek die ik aan gaf maar eens.\r\n\r\nEdit:\r\n[quote]Ik stuur laptop op als het geld op m\'n ma\'s rekening staat.[/quote]\r\nEn als die oplichter het geld overboekt met een valse of ongedekte cheque, dan staat het dus op de rekening van je moeder, maar wordt het hele bedrag binnen een maand teruggeboekt. Laptop weg, geld weg.\r\nJe bent gewaarschuwd!!!
Link naar reactie
Ik doe het alleen op de door mij beschreven manier. Als hij wil dat ik eerst geld stort dan gaat het niet door, ik ben ook niet rijk. Mijn huidige vermogen is 40 euro ongeveer. (Ja daarom staat-ie te koop :-) )\r\n\r\nDus dit is de enige manier dat ik het doe.\r\n\r\nIk hoop dat TommelMOD ff een tip kan geven, het is hem nl. gelukt.
Link naar reactie
[quote=Navy]Je moet het natuurlijk zelf weten, maar zeg later niet dat ik je niet gewaarschuwd heb! \r\nHet simpele feit dat hij 150 euro méér biedt dan jij vraagt is alleen maar om je over de streep te trekken, puur op je hebberigheid (no offence!) inspelen. Als je hun spelletje niet meespeelt gaat de hele deal gewoon niet door. En heb je een hoop moeite voor niks gedaan. Er zijn al heel wat slachtoffers gemaakt. Lees die rubriek die ik aan gaf maar eens.\r\n\r\nEdit:\r\n[quote]Ik stuur laptop op als het geld op m\'n ma\'s rekening staat.[/quote]\r\nEn als die oplichter het geld overboekt met een valse of ongedekte cheque, dan staat het dus op de rekening van je moeder, maar wordt het hele bedrag binnen een maand teruggeboekt. Laptop weg, geld weg.\r\nJe bent gewaarschuwd!!![/quote]\r\n\r\nMaar hij kan toch niet mij m\'n moeders rekeing 8-) \r\n\r\nDan neem ik het wel contant op. (proud) \r\n\r\nIk ben benieuwt hoe dit loopt. Ik ken die trucs dus ik pas heel erg op. Ik hef mijn rekeing op zodat terugboeken niet kan.
Link naar reactie
[quote=elmo]Maar als ik de rekening gewoon ophef dan ^o)[/quote]\r\nDe bank is ook niet gek! Je loopt dan het risico dat je op een zwarte lijst komt en nergens nog een bankrekening kunt openen: je wordt dan namelijk in verband gebracht met fraude. En daar houden banken niet van.\r\nMaar als die 150 euro je dat waard is: ga je gang.
Link naar reactie
[quote]\r\n\r\nTja.. maar alsnog; zou je me misschien kunnen helpen > \'k open wel een topic.. Het is een 1 Ghz Athlon Thunderbird.. en de vorige die ik had van Thunderbird (800 Mhz, is \'dood\'), werd rond de 35 graden, dus netjes.. vooral vergeleken met MIJn échte processor (71!!!!! graden tijdens spellen)[/quote]\r\n\r\nUiteraard wel :-) \r\nyahoo.com@erwin_ik ... mijn oude mail adres stuur maar een mailtje :-)
Link naar reactie
Zo\'n soort bericht heb \'k ook gehad bij een printer; eigenlijk BIJNA dezelfde mail.\r\nJammer dat \'k hem al verwijderd heb.. maar dat was zo\'n beetje PRECIES dezelfde mail, en die man wou ook dat het naar Nigiria gaat naar een co-worker.\r\nVreemd.. Die bood 20 euro voor een printer die ik aanbood voor 5 euro.\r\nBen er niet op in gegaan, aangezien m\'n vader een tegenstander ervan was... en hiernaast vond \'k het zelf een vreemd verhaal wat hij gaf.\r\n\r\nTrouwens, ik heb een mooi nieuw \'juweeltje\' erbij.. naam: VMware.\r\nWat het ongeveer is:\r\nJe maakt een vitruele computer aan, bepaald zelf het RAM-geheugen, de HD enz.\r\nDeze computer kan je vitrueel (binnen Windows XP) opstarten, en dat programma ziet zichzelf als HELEMAAL individueel. Als je bijvoorbeeld Windows XP installeert (met ECHTE cd e.d.) kan je gewoon dat gebruiken, en je kan gewoon testen wat je wilt.. heerlijk werkt dat.. zelf errors maken ;) en virussen binnen halen.\r\nHiernaast kan je de vitruele pc gewoon weer weggooien, en verder gebeurd er niks met je echte computer. De enige verbinding die tussen nep en real is: netwerkverbinding; de gedeelde schijven van elkaar kan je zien, voor de rest zijn het aparte computers..\r\n\r\nBTW: 3 mensen op dezelfde minuut reageren!!!!
Link naar reactie
[quote=elmo]mm das niet leuk :-O \r\n\r\nIk heb die laptop al een maand te koop. Ik wel er nl. nogal snel van af maar ik weet me gwoon geen raar. Ik hoor van mensen, ook een vriend van mij, dat ze het geld netjes kregen en het pakkteje stuuren en verder niets deden en een bedankmail kregen voor het snelle reageren :-S[/quote]\r\nGewoon gezond verstand: waarom in \'s hemelsnaam zou iemand 150 euro méér bieden dan de vraagprijs!? En je gelooft toch zeker zelf niet dat ze in Nigeria geen laptops hebben? Ook tweedehandse? Al waren het maar de laptops die ze door oplichting hebben bemachtigd.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...