Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

[quote=Animal]Je krijgt al jaren de kans om mee te beslissen .\r\nMaar als je met verkiezingen steeds op de verkeerde stemd ,dan is het je eigen schuld.\r\nIedereen maar klagen op de regering ,maar de meeste hebben er zelf voor gekozen .[/quote]\r\nIk sla al sinds ruim 30 jaar niet één verkiezing over. Ik stem altijd op de goede, maar het zijn meestal de anderen die het toch voor het zeggen krijgen. Leg me dan eens uit wat ik dàn moet doen? Stemmen op de partijen die het nu weer voor het zeggen hebben? Never!! Zelfs als het een paars kabinet zou zijn: na je stem heb je toch geen enkele invloed meer op wat ze doen? Of wel?\r\nInmiddels bemoei ik me ook met de dorpspolitiek, en verd***!, we hebben als eenmansfractie alle punten uit ons verkiezingsprogramma op één na verwezenlijkt zien worden. Maar landelijk, laat staan Europees gezien is de enige mogelijkheid een stem uit te brengen en vervolgens is het een kwestie van afwachten. Meer kun je gewoon niet doen. Dus leg uit wat je bedoelt. Ik ben hevig benieuwd!
Link naar reactie
Leuk zo\'n discussie. \r\nMoet zeggen dat ik zelf ook tegen heb gestemd. \r\nVooral omdat het onderwijs en de zorg geprivatiseerd worden. Als je het onderwijs gaat privatiseren wordt het duurder, precies zoals er nu al de plannen klaar liggen. 4500 euro collegegeld, ik kan 1500 al maar net opbrengen met een maximale lening bij IBG. Als dit soort plannen er door komen zouden mijn zusjes en duizenden andere jongeren niet kunnen studeren omdat niet iedereen rijke ouders heeft, daar gaat je kenniseconomie. \r\nEn zorg is nu al bagger, dat moet niet erger worden.\r\nMaar ik denk ook dat een hoop mensen tegen hebben gestemd omdat niemand iets van Europa snapt. Ik heb het geprobeert voor school maar het is heel erg moeilijk om de manier van besluitvorming binnen de EU te snappen, het is me niet echt gelukt ook. Dus moet je nagaan dat waarschijnlijk 99% van de nederlanders het niet eens snapt. Die schrikken nou van de grondwet en kunnen de concequenties nooit overzien dus stemmen ze tegen. \r\nDus wat het kabinet moet doen, zorgen dat we europa eens gaan begrijpen en dat we snappen wat ons te wachten staat.\r\nMaar bedenk wel even dat dit voorlopig het laatste referendum was want Balkenende heeft dat er wel uitgegooid, lang leve de democratie.\r\n\r\nDaarnaast voor Speedy, het studentenleven is de mooiste tijd van je leven, dus maak er wat van.\r\n\r\ngr. Marcia
Link naar reactie
[quote=Navy]Ik sla al sinds ruim 30 jaar niet één verkiezing over. Ik stem altijd op de goede, maar het zijn meestal de anderen die het toch voor het zeggen krijgen. Leg me dan eens uit wat ik dàn moet doen? Stemmen op de partijen die het nu weer voor het zeggen hebben? Never!! Zelfs als het een paars kabinet zou zijn: na je stem heb je toch geen enkele invloed meer op wat ze doen? Of wel?\r\n[/quote]\r\nMisschien is dat wel het probleem: de partijen die aan de macht komen, kunnen het gewoon niet goed doen, alles wat ze doen is fout in de ogen van de mensen die er niet op gestemt hebben. En het gezegde zegt ook: de beste stuurlui staan aan wal, en hier is dat net zo. Ga anders zelf ook de landelijke politiek in, misschien dat dat wat oplost :-P
Link naar reactie
De gewone man kon -voor het eerst sinds tijden- even laten weten dat zulk ‘regenten-beleid’ bepaald onbewenst is. \r\nNa lang zwijgend aanzien hoe het Europa-circus belastingcentjes vréét leert hij de regelneven hoe hij kan terugslaan.\r\nMaar denk nou niet dat ze die mokerslag eventjes politiek correct en netjes zullen verwerken. ..!
Link naar reactie
[quote]Dus wat het kabinet moet doen, zorgen dat we europa eens gaan begrijpen en dat we snappen wat ons te wachten staat.[/quote]\r\n\r\nNeeeeeeeeee, het volk moet dom gehouden worden, en vooral niet snappen wat het te wachten staat.\r\nWant anders, wie zal het zeggen, voorbeelden zat.\r\n\r\n[url=http://www.despin.net/lessen/Franse_revolutie/]dit[/url] of [url=http://flag.blackened.net/revolt/dutch/russia_rbr1.html]dit[/url] of [url=http://www.lsp-mas.be/marxisme/spanje.html]deze[/url] zoek maar een leuke uit.
Link naar reactie
[quote]Ga anders zelf ook de landelijke politiek in, misschien dat dat wat oplost[/quote]\r\n\r\nNee, want dat kan ik niet, ik ben veel te sociaal, er zijn gelukkig mensen die zeggen \"stem op mij dan komt het goed\"\r\nvervolgens wordt er op ze gestemd, en ze draaien als een blad aan de boom om (liar) (liar) (liar) \r\nDus ik ga de politiek niet in, ik kan niet liegen, draaikonten en elleboog werken, sorry (proud)
Link naar reactie
[quote=Navy][quote=Animal]Je krijgt al jaren de kans om mee te beslissen .\r\nMaar als je met verkiezingen steeds op de verkeerde stemd ,dan is het je eigen schuld.\r\nIedereen maar klagen op de regering ,maar de meeste hebben er zelf voor gekozen .[/quote]\r\nIk sla al sinds ruim 30 jaar niet één verkiezing over. Ik stem altijd op de goede, maar het zijn meestal de anderen die het toch voor het zeggen krijgen. Leg me dan eens uit wat ik dàn moet doen? Stemmen op de partijen die het nu weer voor het zeggen hebben? Never!! Zelfs als het een paars kabinet zou zijn: na je stem heb je toch geen enkele invloed meer op wat ze doen? Of wel?\r\nInmiddels bemoei ik me ook met de dorpspolitiek, en verd***!, we hebben als eenmansfractie alle punten uit ons verkiezingsprogramma op één na verwezenlijkt zien worden. Maar landelijk, laat staan Europees gezien is de enige mogelijkheid een stem uit te brengen en vervolgens is het een kwestie van afwachten. Meer kun je gewoon niet doen. Dus leg uit wat je bedoelt. Ik ben hevig benieuwd![/quote]\r\n\r\nTja Navy, jij, ik en nog een heleboel mensen krijgen gewoon een keer te horen \"als het je niet aanstaat, dan rot je toch op!\"\r\n\r\nOf zou het tij een keer gekeerd worden??
Link naar reactie
[quote=Navy]Inmiddels bemoei ik me ook met de dorpspolitiek[/quote]\r\nVoor de geïnteresseerden:\r\nIn onze gemeente is een coalitie aan de macht die bestaat uit een dorpspartij, CDA, VVD en de [b]SP![/b] En de SP is de grootste en heeft twee van de vijf wethouders. Wat denk je? Zou het nu dan eindelijk eens echt anders gaan worden? Welnee. Dezelfde ellende. (Er gaat ook een hoop goed, maar daar gaat het niet over.)\r\nAls er iemand is die reden heeft lichtelijk teleurgesteld te zijn in de politiek....\r\nHoe dat komt? Iedereen denkt dat de regering de baas is. Fout. De regering bestuurt, maar de allermachtigste club van het land (en Europa!), de ambtenaren, regeert. Altijd al!
Link naar reactie
[quote=reintje]Wij hebben deze regering niet gekozen. De heren konden het niet eens worden bij de formatie en toen moest dit het maar worden. Onze democratie is een schijnvertoning.......[/quote]\r\n\r\nPrecies! En dat is ook het vervelende eraan, ze heulen wat bijelkaar en hup een meerderheid en dat wordt het dan.... en wie daar nou blij mee is :-S \r\nVolgens mij echt niemand meer.\r\n\r\nJe zou eigenlijk als kiezer ook moeten kunnen stemmen voor welke \'heul-variant\' je bent ^o)
Link naar reactie
Ik ben het ook niet eens met de opmerking dat je het zelf schuld bent omdat je kon kiezen.\r\nJe kunt immers kiezen op een politieke partij, en je kon meekiezen bij Europese verkiezingen. Wat je daarbij kiest zijn in NL de gewenste partij met partijprogramma (waarmee je het vaak toch voor een deel niet eens bent maar je kiest diegene die het meest van je wensen benadert) en voor Europa kies je diegene die er mag gaan zitten.\r\n\r\nWe hebben echter nog geen enkele keer mogen kiezen, voor hetgeen er in Europa besloten word, en DAT is het punt waar we het over hebben.\r\n\r\nEen volksvertegenwoordiging behoort het volk te vertegenwoordigen. Gebleken is dat dit niet gebeurd, zeker niet op Europees gebied, maar daar kunnen we niet meebeslissen en de NL regering loopt altijd veel te snel voorop met allerlei zaken en vernieuwingen maar door te voeren.\r\nNu hebben we kans gehad duidelijk te maken dat het volk daar heel anders over denkt dan hun vertegenwoordiging. Zelfs binnen de pvda achterban waren de meesten tege de grondwet en ook meer dan 30% bij cda.\r\nEr is een verschil tussen Europa en landelijke politiek, en als je grotendeels voor een landelijke partij kiest voor hun landelijke beleidsplannen, is vaak ook niet bekend wat ze in Europa willen omdat de EU dat zelf nog niet eens weet en steeds weer met nieuwe plannen en verdragen komt.\r\n\r\nBetreffende deze nieuwe plannen en verdragen, doet de regering wat hun goeddunkt zonder de landelijke bewoners te vragen, het heeft dus totaal en totaal niets met het stemmen te maken.\r\nJe kunt immers niet stemmen voor iets wat nog niet eens bedacht is. Nu konden we eindelijk eens laten weten dat het veel en veel te ver gegaan is, en dat is dan ook duidelijk gebeurd.\r\n\r\nOverigens zou ik best de politiek in willen, maar er is geen partij buiten de SP die me aan staat en ze zitten bij partijen over het algemeen niet te wachten op leiders met alleen een mbo diploma dus veel zou ik daar ook niet kunnen om maar een voorbeeld te noemen.:)\r\n\r\nNavy, ik begrijp wat je bedoelt, maar vergeet niet ook dat de lokale politiek toch moet uitdragen en doen wat de landelijke politiek voorschrijft. Dat er dus niet zo gek veel verandert als de SP de grootste partij is, is dan ook niet zo vreemd te noemen.\r\nMisschien als de SP eens de grootste partij in NL zou worden en samen met de Christenunie regeren, eens zien wat daarvan zou komen, ben benieuwd. Bezuinigingen zullen er altijd wel met regelmaat zijn en ook nodig, ligt er maar aan hoe je ze doorvoert.\r\n\r\nVoor de rest ben ik het met je eens. De ambtenaren zijn degenen die het regelen. Politici geven hun ambtenaren opdracht en doen zelf vrij weinig aan onderzoek, lezen hoofdzakelijk maar beleidsstukken die zijn opgesteld door.... juist de ambtenaren.:)\r\nIk heb zelf binnen een ambtelijke organisatie gewerkt en zal daar maar niet over uitweiden, maar dat (heel erg zacht gezegd) onvoorzichtig met gemeenschapsgeld word omgesprongen is een ding wat zeker is. En dat het ambtelijk apparaat erg vertragend werkt... nja, dat wisten we al jaren. :-(
Link naar reactie
Er zal nooit een ideale combinatie ontstaan in de regering, daarvoor zijn de meningen te verdeeld. En wat de één goed vindt, vindt een ander weer een slechte zaak.\r\nWe zullen het nooit met elkaar eens worden - op een aantal raakvlakken na - en dat is een feit. \r\n\r\nWaar deze regering zich schuldig aan maakte en nog steeds is dat ze te ver van het volk af staat, ze weet niet wat er onder de gewone mensen leeft, is arrogant en leugenachtig bezig vanaf de formatie al.
Link naar reactie
[quote=reintje][quote]Misschien als de SP eens de grootste partij in NL zou worden en samen met de Christenunie regeren, eens zien wat daarvan zou komen, ben benieuwd[/quote]\r\n\r\nDan hebben ze misschien wel een meerderheid, maar zo\'n combinatie is gedoemd te mislukken.... past helemaal niet.....[/quote]\r\nSP in de regering, ik wil er niet eens aan denken. Behalve als je het land naar de afgrond wilt brengen. Kijk maar eens heel erg goed naar het programma van de SP. Lees dat eens enkele keer heel goed en aandachtig door.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...