Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Ik denk dat niemand tegen één Europa is, ik denk wel dat 63% van de stemmers tegen de bemoeienis van het Europese parlement is.\r\nVoorbeelden:\r\n1. Privatisering van de energie.\r\n2. Privatisering van het openbaar vervoer.\r\n3. Privatisering van de ptt.\r\n4. Privatisering van de zorg.\r\n5. Vee mag niet ingeent worden, en wordt dus afgeslacht (geruimd) als het ziek wordt. \r\n\r\nZijn we er als consument zoals beloofd beter van geworden?\r\nIs er zoals beloofd een prijzenslag en daarmee een daling van de prijzen ontstaan?\r\nDe prijzen van energie, treinkaartjes etc etc zijn fors gestegen, loketten gaan dicht, conducteur van de trein, je energiemeters neem je zelf maar op, als je iets wil vragen, bel je maar een 0900 nummer en krijg je een 16 jarig helpdesktutje te spreken.\r\nEn als je naar deze bedrijven een klacht hebt wordt er nog nét niet tegen je gezegd \"rot op met je gezeik\"\r\nEn dan last but not least, worden deze bedrijven leeggerooft door directie\'s die maar aan één ding denken: \"hoe graai ik in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk geld uit dit bedrijf en krijg dit geld op m\'n privérekening, en wordt ik nog rijker\"\r\nEn ik kan nog wel even doorgaan.\r\n\r\nDé smoes van de nederlandse politiek is: \"ja,maar dit moet van europa\".\r\nIk zeg: rot dan lekker op met je Europa, als dit is wat de politiek zich voorsteld van één Europa dan zonder mij en nog 63% van de stemmers die zich een één Europa héél anders voorstellen.\r\n\r\nIk denk dat het wantrouwen van de burger in de politiek en politici gerechtvaardigd is, zij nemen besluiten waar blijkbaar 63% van de stemmers het niet mee eens is. Dus denkt 63% van de stemmers dat de door politici opgestelde Europese grondwet óók niet zal deugen.\r\n\r\nTis maar een mening van snappie
Link naar reactie
  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

Zo Zo. Felle discussie :-P \r\nMet het scholierenreferendum heb ik nee gestemt omdat ik vind dat er te weinig aandacht is/wordt besteed aan milieu en natuur e.d. Economie gaat voor. Ik geef toe dat economie belangrijk is maar ik vind niet dat het milieu daar onder moet leiden. Een zin als \"Wij zijn voor een goed milieu zolang de economie er niet te veel onder lijd.\" Kan ik niet goed tegen.\r\nAndere reden voor nee is het feit dat wij teveel door de strot krijgen/kregen geduwt. Zoals de euro. \r\n\r\nZo, dat is er ff uit.
Link naar reactie
Van de week een plaat multiplex (watervast, dat wel natuurlijk...) van 130,5cm x 53cm gehaald bij de timmerman. Moest ook nog een rond gat in van 20 cm. [b]€ 76,60!![/b] Hoe kan dat nou? Simpel:\r\nHet bedrijfsleven wordt overspoeld met regels, voorschriften, noem maar op, waar al die ondernemers aan moeten voldoen. En dat kost geld, veel geld. En wie mag dat betalen? Juist. Daarom is een pilsje in het café ook een stuk duurder geworden: vergunningen, aanpassingen aan het pand, veiligheidseisen, ARBO-regels. Dat maakt dat alles zo duur is geworden. Aangezien veel regels vanuit Brussel/Straatsburg komen.......
Link naar reactie
Maar waarom heeft zo\'n 9 van de 10 nee-stemmers gestemt tegen Balkenende, de Euro, of Europa als samenwerkingsverband? Daar ging het referendum niet om, het ging om de grondwet. Als iedereen zich goed verdiept had in de dingen die daar in staan, hadden veel meer mensen voor die grondwet gestemt. Toegeven, een makkelijkere manier dan dit om je ongenoegen te tonen is er niet, maar wel zonde dat op die manier iets goeds als de grondwet daaronder moet lijden.
Link naar reactie
Ja, hoezo goed?\r\nDus omdat de politici zeggen dat het goed is voor Nederland en dat met een Nederlands nee het helemaal verkeerd gaat, had ik ja moeten stemmen?\r\nDe politici zeggen dat ik ja moet stemmen en ik vertrouw ze (en ik vind terecht) niet, dus wat stem ik?..........juist!\r\nWanneer echt betrouwbare Nederlandse en Europese politici hadden gezegd dat het goed zou zijn als ik ja zou stemmen, had ik dat echt wel gedaan. \r\nMaar nu dus even niet\r\n (proud) (proud) (proud) (proud)
Link naar reactie
[quote=reintje][quote]Wanneer echt betrouwbare Nederlandse en Europese politici hadden gezegd dat het goed zou zijn als ik ja zou stemmen, had ik dat echt wel gedaan. [/quote]\r\n\r\nMeen je niet..... altijd je eigen \"kop\" volgen....[/quote]\r\n\r\nHeb ik gedaan, mijn conclusie dat de (meeste) huidige politici onbetrouwbaar zijn, is een juiste en daarmee heb ik m\'n eigen \"kop\" gevolgd, en dus nee gestemd. (simpel toch?) (proud) (proud)
Link naar reactie
[quote=Eagle_Erwin]Maar waarom heeft zo\'n 9 van de 10 nee-stemmers gestemt tegen Balkenende, de Euro, of Europa als samenwerkingsverband? Daar ging het referendum niet om, het ging om de grondwet. Als iedereen zich goed verdiept had in de dingen die daar in staan, hadden veel meer mensen voor die grondwet gestemt. Toegeven, een makkelijkere manier dan dit om je ongenoegen te tonen is er niet, maar wel zonde dat op die manier iets goeds als de grondwet daaronder moet lijden.[/quote]\r\n60 jaar lang is ons alles door de strot gewrongen. Nóóit hebben we ook maar één keer de kans gekregen te zeggen of we het er mee eens zijn. Dit was welgeteld de eerste keer! Dat het nou net over de grondwet ging doet er niet toe. De enige keer dat je de kans krijgt om te laten weten of je het eens bent met de gang van zaken met Europa zou je \'Voor\' moeten stemmen omdat die verrekte grondwet zo goed zou zijn, terwijl je je al lang ergert aan heel veel andere zaken die vanuit Brussel/Straatsburg ons worden opgedrongen? Sorry, dan liever nog geen grondwet! Dat ze eerst maar eens orde op (financiele, personele etc.) zaken stellen. Bijvoorbeeld dat achterlijke heen-en-weer verhuizen van Circus Europa tussen Brussel en Straatsburg. Even pas op de plaats met Turkije. En voorlopig geen Bulgarije of Roemenië. Dan mogen ze over een jaar of wat nog eens terugkomen met een grondwet. \r\n[Terzijde: Ik hoorde gisteren iemand roepen dat, wanneer Turkije volledig lid wordt, de buitengrenzen van de EU zo lek worden als een mandje. Raar dat dat kennelijk niet opgaat voor Roemenië en Bulgarije: daar hoef je aan de grens maar met wat geld te wapperen en je kunt zo doorrijden. Vraag het maar eens aan een, nee èlke vrachtwagenchauffeur.]\r\nVoorlopig zijn de jongens en meisjes in Den Haag en Brussel/Straatsburg even tot de orde geroepen. En dat werd tijd. Hóóg tijd.
Link naar reactie
Europa is niet slecht, ik heb nee gestemd, maar ik ben voor Europa. Maar dan wel voor het Europa ten tijde van de EEG. Handelsverdragen, beetje Europese marktbescherming, goed gezamenlijk overleg, daar is niets mis mee.\r\n\r\nWat er nu wel mis is, is dat ze die vrije markteconomie te ver doordrijven, zodat hier nu goedkope Polen bijv. als vrachtwagenschauffeur gaan rijden voor een paar centen ten koste van de NL chauffeur enz.\r\nVerder is het zo dat ze middels de EU en omdat ze te groot worden, het nu veel te ondoorzichtig word allemaal, ze hebben allemaal een andere mening en kunnen de grondwet uitleggen hoe ze dat prettig vinden.\r\nZe moeten zich op sociaal vlak niet met elkaar bemoeien, niet een \"geest van 1 europa\" etc. gaan lopen maken, laat dat maar aan de mensen en de landen zelf over, dat moet niet een top-down constructie gaan worden en daar ging het wel op uitdraaien nu.\r\n\r\nToch willen ze het nog doorzetten dus hopelijk stemmen ook nog andere landen nee, want er zijn er nu 9 voor en 2 tegen, hoe meer tegenstemmende landen, hoe minder kans dat het doorgaat en hoe meer invloed deze landen kunnen uitoefenen.\r\n\r\nLaten we het nu fijn bij verdragen houden ter verbetering van handel en economie en wellicht nog de verdragen betreffende politionele/justitiele samenwerking nog wat uitgebreider maken dan ze nu zijn, niet middels een grondwet maar gewoon middels verdragen net als in de EEG tijd. Daar is toch niets mis mee?\r\nDan duw je ook je burgers niets door de strot. En de bureaucratie mag ook stukken minder.\r\nHet kost veel en veel meer dan nodig, wat dat betreft ben ik het dan ook stelllig eens met Navy die het over een Circus Europa heeft.\r\n\r\nHOOG tijd inderdaad, en goed dat onze regering zich vergist heeft in hun eigen vertrouwen en ons een referendum heeft voorgelegd wat ze ook nog wilden accepteren bij 30% opkomst zodat we de mogelijkheid hadden ze nog eens met de neus op het feit te drukken, dat volksvertegenwoordigers het volk moeten vertegenwoordigen en dat is behoorlijk tegen.\r\nEen stem-opkomst van meer dan 61% is dan ook een behoorlijk statement!
Link naar reactie
[quote=Navy]60 jaar lang is ons alles door de strot gewrongen. Nóóit hebben we ook maar één keer de kans gekregen te zeggen of we het er mee eens zijn. Dit was welgeteld de eerste keer! Dat het nou net over de grondwet ging doet er niet toe. De enige keer dat je de kans krijgt om te laten weten of je het eens bent met de gang van zaken met Europa zou je \'Voor\' moeten stemmen omdat die verrekte grondwet zo goed zou zijn, terwijl je je al lang ergert aan heel veel andere zaken die vanuit Brussel/Straatsburg ons worden opgedrongen? Sorry, dan liever nog geen grondwet! [/quote]\r\nDaar ben ik het mee eens, met de nadruk op nóg!\r\nOp zich is het prima dat we hebben laten zien dat we niet alles zomaar accepteren. Het is op veel punten ook erg vaag.\r\nOnze regering zal zich nu toch eens flink achter de oren moeten krabben
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...