Ga naar inhoud

Portemonnee met 8 vakjes voor muntgeld


anoniem

Aanbevolen berichten

[quote:1631596391="Mauricio"]Bij de supermarkt sta je dan in plaats van munten uit te zoeken een kwartier te wisselen van vakje naar vakje..... :)[/quote:1631596391] Da's toch leuk ? Moet je al die boze gezichten zien van al die mensen die dan op jou staan te wachten. Dat maakt mijn dag toch altijd weer goed. // --- Ik moet zeggen dat de euro's best wel lastig van elkaar zijn te scheiden. Bij de gulden had je tenminste naast een duidelijk verschil in grootte ook nog eens andere kleuren. Nu hebben ze allemaal ongeveer dezelfde kleur, zijn de verschillen in grootte een stuk kleiner en mag je op basis van de ribbel op het randje een verschil zien te maken. Ik zou een beurs met meer vakjes wat dat betreft ook makkelijker vinden. Pinnen en chippen zijn inderdaad niet altijd een goed alternatief. Je maakt je en afhankelijk van het feit dat de apparatuur (en je pasje) het doen. En je hebt nauwelijks meer een idee hoeveel geld je nog hebt.
Link naar reactie
Zelfredzaamheid is inderdaad iets moois. Als je als gehandicapte voor bepaalde zaken afhankelijk bent van anderen is dat vaak heel vervelend. Je kunt iets niet, niet op het moment dat jij dat wilt, of krijgt het anders dan wanneer je het zelf gedaan zou hebben. Als je toch zo veel mogelijk zelf wilt doen, en dus onafhankelijker wilt worden zijn er gelukkig tal van hulpmiddelen. Soms high-tech, zoals een brailleregel aan een computer, zodat je hem zelf kunt bedienen, of een daisyspeler om zelf de krant te kunnen "lezen" en soms heel eenvoudig, zoals deze portemonnee. Ook voor andere beperkingen zijn er hulpmiddelen. Misschien is het iemand opgevallen dat een fors aantal Nederlandstalige tv-programma's via teletext (pagina 888) ondertiteld worden. Doven en slechthorenden willen deze programma's ook graag volgen. (in ander Europese landen trouwens ook, via dezelfde pagina) Met de juiste hulpmiddelen kunnen meer gehandicapten een 'normaler' leven leiden, een baan hebben, zelfstandig(er) wonen etc. Mauricio, Euromunten zijn inderdaad (na veel oefening) op de tast te onderscheiden. Als je een munt in je hand krijgt kun je wel vertellen wat het is, maar als je er een hoop tegelijk vasthebt wordt dat natuurlijk lastiger. Als een cassiere vraagt of je er 35 cent bij hebt en je moet munt voor munt aftasten is dat bijna niet te doen en zeker niet binnen een redelijke tijd. In een 'gesorteerde' portemonnee gaat dat veel gemakkelijker. (Heb ik een muntje van 20? Nee? Heb ik er dan 3 van tien? enz.) Acht vakjes die in twee rijen boven elkaar zitten zijn redelijk overzichtelijk als je moet voelen. (bovenste en onderste rij, helemaal links/rechts, links van het midden, maar niet aan de kant etc.) Ja, dat vergt oefening, maar dat geldt voor veel dingen die wij vanzelfsprekend vinden. Tenslotte, Jolo, nog een link, deze keer van een Ebay-winkel. In verschillende kleuren en nog goedloper ook. http://stores.ebay.nl/De-Regenboog
Link naar reactie
@Lange Pier Dan zal ik morgen wel even kijken in de Hema. Als dat niks wordt is daar vlak in de buurt de Kijkshop. @Jan bakker Ik heb eigenlijk geen ervaring met ebay.nl. Er moet daar om de één of andere reden een keuze worden gemaakt, tussen bieden of kopen. Verder vind ik twintig centimeter voor een portemonnee wel wat lang. @Vandread Het is me niet geheel duidelijk wat voor een soort winkels je bedoelt.
Link naar reactie
Er zijn op enkele plaatsen 'winkels' voor de thuiszorg. Meestal zijn ze onderdeel van ziekenhuizen, zorginstellingen of aan een of andere verzekeraar gekoppeld. /me vind het op zich vreemd dat je voor een beurs met meer dan 3 vakken al bij zo'n dergelijke 'gehandicapten-instantie' zou moeten kopen ipv in een reguliere winkel.
Link naar reactie
Ik ben vandaag bij de Hema geweest. Ik kon zien dat ik er lang niet geweest ben. De indeling was compleet gewijzigd. De kassa's staan nu in de buurt van de uit/ingangen. Er lagen daar meer soorten portemonnees dan op de webshop. Desondanks zag ik daar geen portemonnees met 3 of meer muntvakjes. Uiteindelijk heb ik toch maar gekozen voor een portemonnee met slechts 2 muntvakjes. Deze was in de aanbieding voor negen euro's. Nadat ik thuis de inhoud van mijn oude versleten portemonnee had overgeheveld naar de nieuwe, kon ik de oude in de vuilnisbak deponeren. Verder wilde ik het dit topic betreft, het erbij laten. Nogmaals iedereen bedankt voor het meedenken.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...