Ga naar inhoud

Elektrische Step die toegestaan is voor de openbare weg.


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo ! Ik weet niet of iemand hier verstand heeft omtrend "De wet" en "Het rijbewijs", maar ik waag maar eens een gokje: Ik ben dus nu 16 en wil me nu zo'n electronische scooter/step LEGAAL aanschaffen/kopen (Nee ik wil geen brommer of scooter, niets met benzine, dat gaat alleen maar fout bij mij , onderhoud is ook niet mn sterkste kan ) Je kunt deze scooters/steps al voor een leuk bedrag ( 150euro ) kopen. Echter, zijn mij nog altijd niet een aantal dingen duidelijk: 1. Als ik bij een verzekeringssite niet "Elektronische Step/Scooter" of iets in die trant kan selecteren om te verzekeren, kan ik dan gewoon Snorfiets pakken ? 2. Als ik een ECC Goedgekeurde (Dus voor gebruik op de europese en dus nederlandse weg toegestaande ) Electronische Step/Scooter in Duitsland koop, moet ik hem dan ook invoeren ? Ook als het model hier in nederland ook (moeilijk) te koop is ? 3. Is een verzekering voor zo'n ding uberhaubt verplicht ? Ik hoorde iets dat electronische fietsen dat niet meer hoeven... Thanks.
Link naar reactie
Ik heb geen verstand van de wet maar onlangs is dat geinige twee-wielige karretje (ben ff naam kwijt) als illegaal voertuig bestempeld. Dus zelfs al zou je het willen mag je daar niet meer de weg mee op. Ik verwacht dat het met een eventuele electrische step eenzelfde kant op zal gaan. Electrisch aangedreven fietsen (of beter : fietsen met een electrische hulpmotor) zullen waarschijnlijk alleen in het geval van een handicap of voor 65+ enige uitzonderingen kennen. Reken daar als jeugdige gebruiker niet op. Als je veel geld hebt dan zou je eens kunnen kijken naar dit ding : http://www.aerorider.com/nl/aerorider.html Alleen schijnt dit een bromfiets-verzekering te moeten hebben volgens de leveranciers. Bovendien is de maximale 'hulp' die door zo'n hulpmotor geleverd mag worden binnen Nederland beperkt. Waarom neem je niet een ligfiets ? Die dingen zijn sneller en efficienter dan een normale fiets. Voor +/- 1000 Euro heb je al een hele nette ligfiets ( [url=http://www.fuenda.com/]Fuenda[/url] ). Als je op ziet tegen onderhoud dan zul je iets meer geld moeten uitgeven en kun je zoiets als de [url=http://www.flevobike.nl/]Greenmachine van Flevobike[/url]. Overigens is er best wat tweedehands te koop op dit gebied ( zie http://www.ligfiets.net/markt/ ), dus als een nieuwe te duur is ... //--- In Italie schijnen ze zelfs 'normal' electrische scooters te maken, maar hoe dat wettelijk in Nederland zit ? bron : http://www.greenspeed.us/lepton_oxygen_electric_scooter.htm
Link naar reactie
Beste Jafo, Dat dacht ik eerst ook, maar deze links vertellen iets heel anders: http://www.verkeerenwaterstaat.nl/onderwerpen/vervoermiddelen/bijzondere/de_verschillende_voertuigen/motorstep/ http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/brommer/invoeren/Toelaten_van_elektrische_steps.htm http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/het_rijbewijs/voor_welke_voertuigen/steprijbewijs.htm En een ligfiets, hier in het heuvelland !??! Je trapt je te pletter en ik schijt mn broek vol zo kort bij de weg, niets voor mij Gr, Freek PS: Het ding waar jij het over hebt is een Segway, die is idd verboden.
Link naar reactie
[quote:189e6fcf85="JaFO"]Ik heb geen verstand van de wet maar onlangs is dat geinige twee-wielige karretje (ben ff naam kwijt) als illegaal voertuig bestempeld. Dus zelfs al zou je het willen mag je daar niet meer de weg mee op.[/quote:189e6fcf85]Segway [quote:189e6fcf85="JaFO"]Ik verwacht dat het met een eventuele electrische step eenzelfde kant op zal gaan.[/quote:189e6fcf85]Die Segway was ook min of meer een electrische step. Maarja, het ligt eraan hoe hard die stepjes gaan lijkt me, maar als ze te zacht gaan gaan mensen toch weer fietsen e.d.. [quote:189e6fcf85="JaFO"]Electrisch aangedreven fietsen (of beter : fietsen met een electrische hulpmotor) zullen waarschijnlijk alleen in het geval van een handicap of voor 65+ enige uitzonderingen kennen. Reken daar als jeugdige gebruiker niet op.[/quote:189e6fcf85]Een Sparta MET is er voor iedereen lijkt me.. :P [quote:189e6fcf85="JaFO"]//--- In Italie schijnen ze zelfs 'normal' electrische scooters te maken, maar hoe dat wettelijk in Nederland zit ? bron : http://www.greenspeed.us/lepton_oxygen_electric_scooter.htm[/quote:189e6fcf85]zal wel niet mogen. Hoewel.. Als in Nederland iets niet mag, maken ze het legaal.. dus..
Link naar reactie
[quote:731a923097="THE_GAME_MEN!"]... En een ligfiets, hier in het heuvelland !??! Je trapt je te pletter en ik schijt mn broek vol zo kort bij de weg, niets voor mij [/quote:731a923097] Valt best mee hoor. Ik heb vorig jaar nog de Cauberg opgefietst. Met 27 versnellingen is dat best te doen en helemaal niet zo vermoeiend. En je moet maar zo denken : je moet ooit omlaag ... en dat is echt genieten kan ik je zeggen. Vooral omdat je in tegenstelling tot een 'normale' fiets je niet over de kop gaat als je alleen met je voorste rem remt. Als je dan van die snelheid gebruik maakt dan is het volgend heuveltje geen ramp meer. En nee .. je zit echt niet laag bij de weg. Je moet gewoon wat meer afstand houden dan bij een 'gewone' fiets omdat automobilisten je gewoon niet willen zien. [quote:731a923097] PS: Het ding waar jij het over hebt is een Segway, die is idd verboden.[/quote:731a923097] Idd die was het.
Link naar reactie
FF Ter informatie, het gaat hier om deze step: [img:2db57f4d52]http://www9.yatego.com/images/403c63154b9d25.9/streetdevil1.jpg[/img:2db57f4d52] Ook heeft een verkoper in Duitsland mij dit document door gestuurd: img407.imageshack.us/img407/9082/c5f43124st7.png Daar staat dit certificaat nummer op /typekeurings nummer op: el3*92/61*2000/7*0055*00 PS: Iets met benzine, mij niet gezien ;)
Link naar reactie
[quote:5e30457433="THE_GAME_MEN!"]Nederland is op dit gebied zo'n pis-land man :P ;) Betreft ligfiets: Nog steeds, ik houd er niet van om met 25 km/u 10 cm van de grond te liggen, en dan keihard op mn snufferd te gaan, thanks but no thanks.[/quote:5e30457433] Ten eerste is de zithoogte van een ligfiets alleen voor de ultra-lage modellen iets van 20 cm. Het model van mij is naar ik schat ergens tussen de 40-50 cm. Nog altijd een stuk lager dan de 60-70cm van een (brom)fiets ... En een (snor)fiets/step die 25 Km/h gaat is dan niet eng ? Je zit hoger en zoals iedere natuurkunde leraar je kan vertellen is dat meer potentieele energie en dus een hardere valpartij. Klinkt alsof je zelfs bang bent om met een normale (brom)fiets te vallen ... Bovendien hebben ze niet voor niets fietshelmen uitgevonden ;) Het is zowiezo aan te raden om bescherming te dragen als je fietst (ondanks dat het niet wettelijk verplicht is), maar de meesten vinden dat helaas niet 'stoer' staan en laten het daarom maar. En als je echt niet vallen ... wat dacht je van een Trike ([url=http://www.hpvelotechnik.com/produkte/scorpion/index_e.html]zoals deze[/url]) ? Wel een stuk lager dan een standaard ligfiets ...
Link naar reactie
Een step waarmee je de weg op mag moet aan dezelfde eisen voldoen als een brommer (verlichting/reflectie/remmen/zitplaats). Je hebt er dus een bromfietscertificaat voor nodig, en JA, je moet hem verzekeren. Maar: Als je een voertuig uit Duitsland haalt moet je ermee langs de RDW voor een keuring en die kijken als eerste naar een typegoedkeuring en een conformiteitsverklaring (CVO); Als dat in orde is en de step voldoet aan alle eisen dan kan je een kenteken aanvragen.
Link naar reactie
Nöööö ik ben niet lui, maar iedereen zei "Dat staat niet op de site, je moet ze mailen", dat neem ik dan ook maar aan (Bron forum.infopolitie.nl , forum.scooter-freaks.nl , forum.brommerforum.nl etc ) Maar God Friet van Bouljon !!! 100 Euro.. 100 Euro !!? Alsof het niets is.. TzJezus, dat is ff een dure grap, ff snel rekenen, grapje kost 450 Euro. Meeh...
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...