Ga naar inhoud

[php] Installatie gevolgd, maar PHP4 werkt niet, PHP3 wel


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb het zip bestand met daarin Apache, PHP4, MySQL enz. van de C!T site gedownload. alles geinstalleerd, en bij de test pagina (die je de eerste keer te zien krijgt als je je localhost opent) zei hij ook dat alles werkte. Nou doet php het echt alleen als ik iets *.php3 noem. Noem ik een bestand *.php4 of gewoon *.php krijg ik de source code te zien zonder dat hij iets uitvoert. Ik voordat ik PHP4 had geinstalleerd al wel PHP3 geinstalleerd, maar heb alles eerst verwijderd voordat ik 4 erop zette. Als ik een bestand die ik vroeger al gemaakt had (gastenboek) hernoem naar PHP4 krijg ik de volgende melding: 'Method Not Allowed The requested method POST is not allowed for the URL /website/toevoegen.php4. Apache/1.3.19 Server at localhost Port 80' Terwijl precies dezelfde code met de naam *.php3 wel weer werkt... Iemand een idee ?
Link naar reactie
Wat geeft php terug als je de versie opvraagt? (met phpinfo() of phpversion() bijvoorbeeld). Als het alleen om de extensie gaat kan je in de apache config files deze instellen zodat ook .php en/of .php4 worden geparsed als php scripts. Zoek daarvoor naar de regel [i:52feaa4af3]AddType application/x-httpd-php[/i:52feaa4af3] in je httpd.conf file en zet daarachter (gescheiden door een spatie alle extensies die je wil gebruiken).
Link naar reactie
Ik heb PHP Version 4.0.4pl1. Ik heb geprobeerd ze in die file toe te voegen, maar volgens mij is het niet gelukt. Als ik een bestand op mijn pc *.php, *.php2 of *.php4 noem ziet hij ze als text betand met dubbele extensie, en als ik hem *.php3 noem dan ziet hij hem gewoon als een php3 bestand. Weet je misschien een site waar die allemaal staat uitgelegd (liefst in nederlands, en geen phprfeakz, want daar heb ik het niet kunnen vinden) of weet je zelf hoe dit moet ?
Link naar reactie
[quote:928fe2a77c] Als het alleen om de extensie gaat kan je in de apache config files deze instellen zodat ook .php en/of .php4 worden geparsed als php scripts. Zoek daarvoor naar de regel AddType application/x-httpd-php in je httpd.conf file en zet daarachter (gescheiden door een spatie alle extensies die je wil gebruiken). [/quote:928fe2a77c]
Link naar reactie
Ik heb het probleem al opgelost. *.php en *.php4 werden opgeslagen als .php(4).txt. (schaamt zicht dood...) (Dit zag hij echter niet bij 'Properties' van die bestand!) Wat ik echter nog niet snap is dat *.php3 wel gelijk als php3 werd opgeslagen. Ik heb even in het register gekeken, en voor .php3 files is of heb ik ooit een registerkey aangemaakt. Is dit automatisch gebeurt met de installatie van php3, en hoort dit ook met de installatie van php4 te gebeuren ? Of is hij er op een andere manier gekomen ?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...