Ga naar inhoud

ASP ShowModalDialog


anoniem

Aanbevolen berichten

Hoi cybers, Ik zit met de volgende vraag. Ik heb een ASP-pagina waarin een keuzelijst op te vragen is. Deze keuzelijst wordt geactiveerd dmv methode showmodaldialog. Deze methode wordt aangeroepen met ook een weer een ASP-pagina als parameter. Wordt er een keuze gemaakt in deze dialogbox, dan moet de pagina van waaruit deze dialogbox is opgeroepen gerefreshed worden en moet de keuze die is gemaakt in de dialogbox als parameter opgeroepen worden. Met IE 5.5 geeft dit geen problemen. Met IE 5.0 wordt de parameter echter niet door gegeven. Weet iemand of dit een bekend probleem is? Ter verduidelijking voeg ik wat source toe: Hoofdpagina: p-main.asp <img src='../images/zoeken.gif' border='0' alt='Open de lijst met personen' onClick='window.showModalDialog( "p-list.asp","","font-family:Verdana; font-size:12; dialogWidth:30em; dialogHeight:22em; status:no" );'> De P-list.asp pagina moet nu de waarde teruggeven van de gekozen selectie. Hiervoor gebruik ik de volgende syntax. p-list.asp <SCRIPT LANGUAGE='JavaScript' FOR='Ok' EVENT='onclick'> <!-- window.returnValue = PersList.value; window.close(); return false // --> </SCRIPT> </HEAD> <body> <P> <form name='frmList' action='p-main.asp' method='post' target='perscontent'> <select name='PersList' size='10' style="width:300"> Zoals je ziet wordt de hoofdpagina weer aangeroepen. In deze pagina wordt met een request("perslist") de waarde van de gekozen waarde doorgegeven. Zoals gezet met IE 5.5 geen probleem met IE.5 wel. RaRa. Heeft iemand een oplossing? By the way, the hoofdpagina moet opnieuw opgevraagd ivm het samenstellen van een te gebruiken query. Is er iemand die het kan volgen? Ik hoop het van harte. In iedergeval bedankt.
Link naar reactie
IE5 staat erom bekend dat het een aantal irritante bugs bevat. Of dit er eentje van is weet ik niet. Maar ben zelf wel eens behoorlijk wat tijd kwijt geweest met een irritante window.opener bug (bleek achteraf). Sowieso lijkt het me verstandig dat je eens keer kritisch naar je code kijkt. Je gebruikt namelijk een aantal technieken door elkaar die mij het vermoeden geven dat je niet helemaal begrijpt wat er allemaal gebeurd (kan zijn dat ik het mis heb natuurlijk, no offence). Waarom denk ik dat? Je maakt gebruik van een modal dialog (client-side) welke via de returnValue (ook client-side) een waarde kan teruggeven aan het parent window (en daar dus ook weer verder gebruikt kan worden). Maar tegelijkertijd submit je ook een form naar een asp script (server-side) voor je de dialog sluit om vervolgens met via het request object (server-side) de waarde op te halen. I'm confused. :wink:
Link naar reactie
[quote:680859acc7] Op 2002-01-17 22:29, schreef Annie: IE5 staat erom bekend dat het een aantal irritante bugs bevat. Of dit er eentje van is weet ik niet. Maar ben zelf wel eens behoorlijk wat tijd kwijt geweest met een irritante window.opener bug (bleek achteraf). Sowieso lijkt het me verstandig dat je eens keer kritisch naar je code kijkt. Je gebruikt namelijk een aantal technieken door elkaar die mij het vermoeden geven dat je niet helemaal begrijpt wat er allemaal gebeurd (kan zijn dat ik het mis heb natuurlijk, no offence). Waarom denk ik dat? Je maakt gebruik van een modal dialog (client-side) welke via de returnValue (ook client-side) een waarde kan teruggeven aan het parent window (en daar dus ook weer verder gebruikt kan worden). Maar tegelijkertijd submit je ook een form naar een asp script (server-side) voor je de dialog sluit om vervolgens met via het request object (server-side) de waarde op te halen. I'm confused. :wink: [/quote:680859acc7] Dat returnvalue moet eruit. Was een poging om het anders op te lossen, maar vergeten weg te halen. Feit blijft dat het e.e.a. wel werkt, even het returnvalue vergeten, met IE5.5 misschien inderdaad een bug. In iedergeval bedankt voor de belangstelling. Mocht je nog iets tegenkomen op het internet, dan hoor ik het graag. CU
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...