Ga naar inhoud

div/layer stilstaand boven scrollend scherm


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik zal maar meteen van wal steken; ik heb nooit meer een div of een layer neergezet sinds ik heb gezien hoe Frontpage ze gebruikte. Maar nu wil ik weer wat nieuws. En dat is: Stel, ik heb een menu dat zeg maar, 200px breed is, en 300px hoog (een frame van die afmetingen dus). zodra de lijst langer wordt, gaat hij scrollen. nou is het wel leuk dat de items aan de bovenkant altijd maar onder een houterig recht randje verdwijnen, maar ik wil er een mooie golf aan geven. dit wil ik doen door een transparante gif te maken, met die golf. een lichte antialias, geen schaduw of wat, kweet dat dat niet kan. maar dan moet die gif nog bovenaan de lijst blijven staan, én on top. ik heb geen verstand van layers/divs en wil dus een van beide bovenaan de lijst pleuren en hem dan een z-index meegeven zodat hij iig bovenaan staat. vervolgens wil ik hem stil laten staan, ook al scrollt de pagina. dit is ook wel in van die dhtml menuutjes te vinden, maar dan gaat het zo houterig, met vertraging. zal dat in dit geval ook zo zijn? hoe moet je - als het al nodig is - z-index instellen? is 1 het hoogste of 200zoveel het hoogste? zal de layer in alle browsers stil blijven staan of is mijn idee totaal niet compatible? is een layer van nature transparant of is hij (in sommige browsers) gewoon wit en overlapt hij dus de content eronder? hij hoeft dus niet 'over frames heen' te liggen, hij blijft binnen de randen van dat frame. ik wil alleen dat hij bóven de tekst blijft staan en dat hij stil blijft staan. is dit te realiseren, liefst browser compatible? Groetz, Toeter84 _________________ www.[url=http://www.heidi.stylite.nl]heidi[/url].[url=http://www.stylite.nl]stylite[/url].nl If I keep it up, I'm gonna make it - I'm so very close can't you see - [i:34c34d2423]No Doubt[/i:34c34d2423] [ Dit Bericht is bewerkt door: Toeter84 op 2002-02-10 00:23 ]
Link naar reactie
Dat gaat inderdaad errug hobbel-de-bobbel! Ik heb nu een oplossing gevonden, zie: [code:1:b08ad8c31d]<div><img src="http://localhost/portfolio/map/plaatje.jpg"></div> <div style="OVERFLOW: scroll; WIDTH: 100%; HEIGHT: 100%">blaat</div> [/code:1:b08ad8c31d] maar nu werkt het in Netscape niet... die scrollt de bovenste div mooi mee :sad:
Link naar reactie
[quote:b1bad850c1] Op 10-02-2002 19:19, schreef Dilbert: Ik denk dat ik snap wat jij bedoelt. Ga eens naar http://www.htmlstudios.f2s.com > Over HTML Studios > formulier. Als je dan naar beneden scrollt blijft het menu op z'n plek. Is dit het? In de bron staat de volledige code. [/quote:b1bad850c1] Is wel een oudje zeg. Helemaal vergeten dat je die had. Heb je die prijzen laatst overgezet naar Euro's?
Link naar reactie
[quote:a3f7474a6c] Op 10-02-2002 19:47, schreef Bill Gates: [way off-topic]Leuke site, een complete site met meer dan 100 pagina's kost 400 euro, dan mogen ze van mij http://www.microsoft.com wel opnieuw maken :wink:[/way off-topic] [/quote:a3f7474a6c] Ik heb deze site ik denk nu iets meer dan 1,5 jaar geleden gemaakt. Zoals jij hem stelt >100 pagina's = 400 Euro is idd :grin: :grin: :grin: , nooit bij nagedacht. De site is dus van mij, maar ik kan hem niet meer bereiken, passwords kwijt en dergelijke. Het enige dat ik nog heb, is dat hij bestaat. :cry: En voor George: Antwoord eens iets dat jij niet aan mij persoonlijk hoeft te vertellen. Ongeveer driekwart van je posts zijn korte nutteloze reacties die echt totaal niets te maken hebben met de topic. En nee, de prijzen stonden al in Euro's :razz: :razz: :razz:
Link naar reactie
[quote:237f9b201a] Op 10-02-2002 19:55, schreef Toeter84: Dat gaat inderdaad errug hobbel-de-bobbel! Ik heb nu een oplossing gevonden, zie: [code:1:237f9b201a]<div><img src="http://localhost/portfolio/map/plaatje.jpg"></div> <div style="OVERFLOW: scroll; WIDTH: 100%; HEIGHT: 100%">blaat</div> [/code:1:237f9b201a] maar nu werkt het in Netscape niet... die scrollt de bovenste div mooi mee :sad: [/quote:237f9b201a] Niet geweten dat dat ook kon. - Wat is je bron-> Waar heb je het vendaan? :razz: Alleen jammer van Netscape.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...