Ga naar inhoud

Rollover, tooltip laten zien.


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb het volgende : een movieclip "tooltip" met instance naam "tekst". Deze [b:541790ecd8]movieclip[/b:541790ecd8] heeft de volgende code : [b:541790ecd8]onClipEvent (enterFrame) { startDrag (this, true); }[/b:541790ecd8] en bestaat uit een tekst blok (op frame 5 met framelabel "zietooltip") met variabele "tooltip". De button die de tekst zichtbaar moet maken heeft de volgende code : [b:541790ecd8]on (rollOver) { _root.tekst.tooltip = "klik op de button en bekijk de actie"; _root.tekst.gotoAndPlay("zietooltip"); } on (rollOut) { _root.tekst.tooltip = ""; _root.tekst.gotoAndPlay(1); }[/b:541790ecd8] Nou beweegt (dragt) de rollover tekst vlak bij de muis. Kan ik dit ook zo maken dat de tekst op een vaste plek tevoorschijn komt, bijv. x=100px y=300px. Twan.
Link naar reactie
Ik kan je toch echt aan gaan raden er eens een boek op na te gaan slaan, want: [quote:6d1731a399] onClipEvent (enterFrame) { startDrag (this, true); } [/quote:6d1731a399] daar blijkt toch uit dat je er maar weinig van snapt.. Als je de tooltip laat draggen, zal die dus niet op een vaste positie verschijnen.. dat is logisch toch? Andersom, als je niet dragt, dan verschijnt de tekst op de vast plek in de movieclip, op de stage. Verder.. kijk een wat enterFrame doet. De commando's onder enterFrame worden elke keer uitgevoerd alsof het een lopend filmpje was en je in frame 2 'gotoAndPlay(1)' hebt staan. Een constante loop dus, die standaard maar liefst 12x per seconde wordt uitgevoerd (de snelhheid van het filmpje). Dus 12x per seconde geef jij de opdracht "begin met slepen". Beetje overdreven niet? Als 1 keer voldoende is. Je kunt dus beter onClipEvent(load) gebruiken.
Link naar reactie
Is dit beter? De [b:ecd2550cb3]button[/b:ecd2550cb3] heeft de volgende code: [b:ecd2550cb3]on (rollOver) { tekst.tooltip = "omschrijving wat de button tekst inhoud."; tekst.gotoAndStop("zietooltip"); } on (release, rollOut) { tekst.gotoAndStop(1); }[/b:ecd2550cb3] En de [b:ecd2550cb3]movieclip[/b:ecd2550cb3] heeft geen code meer. Twan.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...