Ga naar inhoud

Ubuntu


anoniem

Aanbevolen berichten

even een aanvulling: Heb wat installs gedaan en begonnen met 9.04 en bij de install-keuze gekozen voor CD scannen, dus als allererste. De 9.04 meldde een fout in de CD. Toen naar 9.10 en zelfde tactiek meldde ook een fout. Dan naar 8.04. Die meldde geen fout en dus die -weer- geinstalleerd. En nu heb ik het volgende -voor mij- rare geval:Vanaf mijn server(10.0.0.1) kan ik alles (router, provider etc)pingen, BEHALVE mijn w/s(10.0.0.11). MAAR vanaf mijn w/s kan ik WEL pingen naar de server. Ook kan ik van w/s met Putty in de server files wijzigen. -Misschien is dat de reden dat apt-get niet goed werkt ????? -Hoe en waar zou ik dat moeten oplossen ???
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Heb nog diverse keren geinstalleerd en kom nog niet verder: Resume: Heb in /etc/apt/sources.list alles afgehekt, behalve de 1e regel:[code:1:23b8930a98]deb http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ hardy main restricted[/code:1:23b8930a98] Google ik naar: nl.archive.ubuntu.com dan kom ik op een pagine van Bit.nl. En daar zie ik niet "hardy main restricted" (of ligt dat aan mij ?) Pingen naar nl.archive.ubuntu.com gaat fout pingen naar bit.nl gaat goed. Is er iemand die me durft te zeggen wat ik fout doe ???????????
Link naar reactie
Hoe dat precies werkt met die pakket bronnen, weet ik niet. Maar die "hardy main restricted" staat er wel http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/hardy/main/ Maar het was toch deze Perfect Server waar je mee bezig bent http://www.howtoforge.com/perfect-server-ubuntu8.04-lts Als ik daarvan alleen de eerste twee bladzijden doe, dan werkt het update commando nog steeds. Wellicht dat je vanaf daar jouw Ubuntu Server kunt nalopen. Ikzelf heb (nog) geen aanwijzingen, waarom je niet meer kunt apt-getten.
Link naar reactie
@Jolo: Uzegt:Hoe dat precies werkt met die pakket bronnen, weet ik niet. Maar die "hardy main restricted" staat er wel http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/hardy/main/ maar bij mij is de 1e regel in sources.list: deb http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ hardy main restricted Ziet u hier iets wat de oorzaak zou kunnen zijn ???
Link naar reactie
[quote:718f37dce0="opamax"] maar bij mij is de 1e regel in sources.list: deb http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ hardy main restricted Ziet u hier iets wat de oorzaak zou kunnen zijn ?[/quote:718f37dce0] Nee, want op mijn Ubuntu Server installatie, heb ik die ook. (t/m bladzijde 2 van Perfect Server) En op dat punt werkt dit commando nog [code:1:718f37dce0] sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade [/code:1:718f37dce0][Enter] [quote:718f37dce0="opamax"] Pingen naar nl.archive.ubuntu.com gaat fout [/quote:718f37dce0] Kun je dan nog wel pingen naar die nl.archive.ubuntu.com vanaf een andere PC. Bijvoorbeeld op die PC waarop je deze topic berichten typt.
Link naar reactie
Ja, vanaf mijn "topic'-pc is pingen naar nl.archive.ubuntu.com wel OK En vanaf de server lukt dat niet. Is daarvoor een aannemelijke verklaring ? Zo niet, dan ga ik, anders dan voorheen, nu eens -stipt- die howto vanaf het begin volgen en ook de daarin genoemde file downloaden en daarmee installeren. Hoor graag P.s.: ik krijg nog geen mail van het systeem als er in mijn topic is gereageerd. Wilt u dit naar het juiste adres doorgeven ? Bij voorbaat dank voor alles.
Link naar reactie
[quote:ce7b18c614="opamax"] Is daarvoor een aannemelijke verklaring ? [/quote:ce7b18c614] Als die er is, dan heb ik deze niet kunnen vinden. [quote:ce7b18c614="opamax"] Zo niet, dan ga ik, anders dan voorheen, nu eens -stipt- die howto vanaf het begin volgen en ook de daarin genoemde file downloaden en daarmee installeren. [/quote:ce7b18c614] Dat zou je weliswaar kunnen doen. Alleen weet je dan niet waarop je moet letten, om apt-get wel werkend te krijgen. Maar als je dat wel doet, bij voorkeur wanneer je voldoende tijd hebt om dit te doen. Dus niet. "Over een minuut of vijf moet ik weg. En regel dat even". Dus als je de howto opnieuw wilt proberen, maak dan bij elke stap eerst een back-up van de te wijzigen configuratie bestanden. En noteer tot welke stap apt-get nog werkt. Een alternatief zou kunnen zijn. Het configureren van een [url=http://wiki.contribs.org/SME_Server:Documentation:Administration_Manual:Chapter5]SME Server.[/url] Die eenvoudiger te configureren zou zijn. Namelijk via je web-browser. Ik heb overigens geen persoonlijke ervaring met een SME Server. [quote:ce7b18c614="opamax"] ik krijg nog geen mail van het systeem als er in mijn topic is gereageerd. Wilt u dit naar het juiste adres doorgeven ? [/quote:ce7b18c614] Je [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=206231]vraag[/url] daarover staat zo te zien al op de juiste plaats.
Link naar reactie
Heb van de server de stekker er pardoes uit gehaald om geheel nieuw te installeren en wel geheel volgens de lijn van [code:1:406119eef7]http://www.howtoforge.com/perfect-server-ubuntu8.04-lts[/code:1:406119eef7]maar de daarin genoemde file:[code:1:406119eef7]ftp://releases.ubuntu.com/releases/hardy/ubuntu-8.04-server-i386.iso[/code:1:406119eef7]kan ik niet benaderen omdat:[code:1:406119eef7]Firefox kan geen verbinding maken met de server op releases.ubuntu.com.[/code:1:406119eef7]terwijl ik echt wel kan pingen naar: releases.ubuntu.com. Wat is er in hemelsnaam hier aan de hand ???
Link naar reactie
Dat het niet de juiste hyperlink is. De ftp server waarvan je Ubuntu 8.04.4 server editie kan downloaden, weet ik ook niet. Echter je zou 'm kunnen downloaden vanaf http://www.ubuntu.com/getubuntu/download-server Daar selecteer je eerst via Alternatieve download options, Ubuntu 8.04 LTS Server en selecteer je de Location. Netherlands neem ik aan. En selecteer je de architecture. Voor oude PC's selecteer je de 32-bit version.
Link naar reactie
Mooi dat het opgelost is. Alhoewel mij niet precies duidelijk is, hoe je dit gedaan hebt. Als je de naamservers van jouw isp niet meer gebruikt. Welke gebruik je dan wel? Die van je router wellicht? Dat zou inderdaad een mogelijkheid zijn. Deze gebruik ik zelf namelijk ook. Of begrijp ik je oplossing niet goed.
Link naar reactie
Ik gebruikte het ns-nr van het bedrijf waar ik het domein heb geregistreerd. Das was verkeerd. Toen ik dat begreep heb ik het ns-nr van ISP ingevuld en de files ratelden binnen. Inmiddels helemaal geinstalleerd zonder foutmeldingen. Ga nu (vanavond ?) ISPConfig installeren. Nogmaals hartelijk dank voor de aandacht en sorry voor onnodig werk.
Link naar reactie
Heb, dus, ubuntu 8.04 server lts geinstalleerd en wil nu dat doen met ispconfig. ergens gelezen dat ispconfig.3 niet samen kan met Debian. Is er iemand die weet of dat met ubuntu ok het geval is. Of kan je gewoon de nieuwste versie van ispconfig installeren op ubuntu ? Als ik de versies bekijk bij ispconfig dan zie ik niet meteen welke van die versies bij ubuntu 8.04 server past. Welke zou ik het beste kunnen kiezen ?
Link naar reactie
[quote:5b77f68d24="jan13011965"]Ik heb begrepen dat volgende maand Ubuntu 10.04 LTS uitkomt? Komt dan ook direct de serverversie daarvan uit?[/quote:5b77f68d24] Jawel, maar wacht liever even, behalve als je niet bang bent voor een fout meer of minder: http://sites.google.com/site/computertip/opwaarderen#TOC-Kijk-altijd-even-de-kat-uit-de-boom
Link naar reactie
Na de install van ubuntu-server ga je zoeken naar[code:1:442116b798]install ispconfig 2[/code:1:442116b798]maar dan mis je iets. Manual van ispconfig begint meteen met het uitpakken. Maar uitpakken van iets dat je niet binnen hebt ?? Waar en hoe die binnen te halen ?? Heb de missende schakel gevonden. Met[code:1:442116b798]/usr/bin/wget http://puzzle.dl.sourceforge.net/sourceforge/ispconfig/ISPConfig-2.2.18.tar.gz [/code:1:442116b798]lijkt het goed te gaan. Er komt n.l. veel binnen. Kan nu gaan installeren en hoop dat het goed zal gaan. Enne...misschien heeft iemand iets hieraan.
Link naar reactie
Ben dus begonnen met install van ispconfig en kom dan ak vrij snel met de foutmelding[code:1:5295734996]Checking for program httpd... /usr/bin/httpd OK Checking the syntax of the httpd.conf... httpd: bad user name ${APACHE_RUN_USER} ERROR: The syntax of your httpd.conf is not ok! Please correct the error. The installation routine stops here![/code:1:5295734996]IMHO is httpd.conf van oudere datum en zou het nu moeten werken met apache2.conf. Als dat zo is, is dan de install van ispconfig niet meer actueel ? Is er een nieuwere install van ispconfig die wel met apache2.conf werkt ? Welke ? @ pjotr123: Ik denk zeker dat het niet onverstandig is om te wachten tot ubuntu 10.04, maar dan is (wat ik nu gebruik) de install van ispconfig nog 'ouder'. Dus: even wachten tot 10.04, maar is er dan ook een actuelere ispconfig ?
Link naar reactie
[quote:670a17e025="opamax"] Dus: even wachten tot 10.04, maar is er dan ook een actuelere ispconfig ?[/quote:670a17e025] Dat is een keuze, die je zelf zult moeten maken. De ispconfig kun je overigens beter niet via die wget commando downloaden. Maar gewoon vanaf de ispconfig website http://www.ispconfig.org/downloads.htm zoals je ziet staat daar op het moment van typen versie 2.2.35. Als je op Ubuntu Server 10.04 zou willen wachten, dan download je die ispconfig pas, zodra je 'm nodig hebt. Dat zou inderdaad een nieuwere versie kunnen zijn.
Link naar reactie
  • 1 maand later...
Vermoedend dat ispconfig[b:959be2a49f]3[/b:959be2a49f] heb ik ubuntu 10.04 opnieuw gedownload. Ging allemaal verassend soepel. Geen notities te maken. Geen gezoek om ispconfi3 binnen te halen. Alles in de howto. Compliment voor de makers ! @Jolo; ook hartelijk dank voor de aandacht en moeite. Klasse ! Mvg, opamax
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...