Ga naar inhoud

nvidia drivers onder debian 5.0


Aanbevolen berichten

[quote:f59af1ab70="jan13011965"]Weet iemand hoe ik de betreffende drivers onder Debian 5.0 geïnstalleerd krijg? [/quote:f59af1ab70] Je zou het kunnen proberen volgens de instructies van [url=http://www.debiantutorials.org/module-assistant-nvidia-lenny]nVIDIA Drivers on Lenny.[/url] Waarbij ikzelf nog niet de mogelijkheid heb, om dit uit te proberen, Want op de PC met Debian 5.0 zit een ATI x1650Pro videokaart. En op de PC met een nvidia 7600GS is Debian 5.0 niet op geïnstalleerd.
Link naar reactie
Jolo, ik het via je link geprobeerd, maar dat gaat me helaas ver boven de pet! Vrij vertaald : ik snap er geen hout van...... Ik moet plotseling aan een reclame denken, waarbij de vraag gesteld wordt : "Kan dat nou niet anders?"..........dus vooral simpel....... Waarom gaat het bij Ubuntu vrijwel automatisch en is het bij Debian zo'n 'gedoe'? Daar moeten ze bij die 22 maanden ontwerpen toch ook wel een beetje bij stil gestaan hebben lijkt me. Of denk ik nu te simpel? (Ps : je zit bijna op 10.000 berichten! Alvast gefeliciteerd!)
Link naar reactie
[quote:e66127f929="jan13011965"]Waarom gaat het bij Ubuntu vrijwel automatisch en is het bij Debian zo'n 'gedoe'?[/quote:e66127f929] [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_%28Linuxdistributie%29]Ubuntu[/url] is dan wel gebaseerd op Debian, maar is meer gericht op gebruikersvriendelijkheid dan [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Debian]Debian.[/url] Probeer het dan via deze debianwiki http://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers Die ziet er toch al iets overzichtelijker uit.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
[quote:1be99f419b="jan13011965"]Domme vraag misschien, maar wanneer Ubuntu gebruiksvriendelijker is dan Debian, waarom zou je dan nog voor Debian kiezen?[/quote:1be99f419b] Omdat niet voor iedereen gebruiksvriendelijkheid het uitgangspunt is. Debian is behoudener dan ubuntu, met als gevolg dat het veiliger en stabieler is dan laatstgenoemde.
Link naar reactie
En weer wat geleerd........ In vergelijking met Windows vind ik Ubuntu al zo stabiel als een bunker! Ik kan me dus voorstellen dat de doorgewinterde Debian-gebruiker echt helemaal gruwelt van Windows... Wanneer ik een andere Linux distro eens wil uitproberen die qua gebruikersvriendelijkheid aardig in de richting van Ubuntu komt, welke distro('s) raden jullie dan aan om te gebruiken? Debian vind ik toch wel behoorlijk pittig om eerlijk te zijn.
Link naar reactie
[quote:89423257b5="jan13011965"]Wanneer ik een andere Linux distro eens wil uitproberen die qua gebruikersvriendelijkheid aardig in de richting van Ubuntu komt, welke distro('s) raden jullie dan aan om te gebruiken? [/quote:89423257b5] Dan zou je het kunnen proberen met [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Mandriva]Mandriva[/url] of [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Opensuse]openSUSE.[/url]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...