Ga naar inhoud

[Ubuntu 8.10] Netwerk-knop doet het niet


Aanbevolen berichten

[quote:17d48c3f54="Ger"]Blijkbaar is-ie hardwarematig dus al wel actief?[/quote:17d48c3f54] Als die knop op die medion laptop hetzelfde doet als de schuifknop op mijn laptop, dan wel. Op mijn laptop schakelt de schuifknop alleen het draadloze deel uit. Dus zowel het draadloze ethernetwerk en bluetooth. Check dat voor alle zekerheid in de manual.
Link naar reactie
Er zit geen bluetooth op de computer. In de handleiding staat: [quote:7ea4637474="knop"]Deze toets activeert of desactiveert de Wireless LAN functie.[/quote:7ea4637474][quote:7ea4637474="LED"]Weergave voor draadloze gegevensuitwisseling. Licht de weergave [b:7ea4637474]onophoudend[/b:7ea4637474] op, dan is de draadloze LAN functie geïnstalleerd. (optie in fabriek ingesteld)[/quote:7ea4637474] E.e.a. letterlijk, inclusief spelfout, overgenomen.
Link naar reactie
[quote:a97e1dadc6="Ger"] Deze toets activeert of desactiveert de Wireless LAN functie. [/quote:a97e1dadc6] Dat geeft me de indruk dat je draadloze netwerk geactiveerd zou moeten blijven, totdat je de knop opnieuw indrukt. [quote:a97e1dadc6="Ger"] Weergave voor draadloze gegevensuitwisseling. Licht de weergave onophoudend op, dan is de draadloze LAN functie geïnstalleerd. [/quote:a97e1dadc6] Dus de LED blijft uit. Ik had op bladzijde 1 al gemeld dat die LED van mijn laptop ook niet wil branden onder Ubuntu 8.04.2, terwijl het draadloze netwerk gewoon werkt. Echter onlangs heb ik op mijn laptop op een andere partitie Ubuntu 9.04 Bèta geïnstalleerd. Het valt me op dat onder deze testversie van Ubuntu de LED voor de draadloze netwerkverbinding wel werkt. De finale versie van Ubuntu 9.04 wordt 23 april verwacht.
Link naar reactie
[quote:743ddc48a4="jolo"]Dat geeft me de indruk dat je draadloze netwerk geactiveerd zou moeten blijven, totdat je de knop opnieuw indrukt. [/quote:743ddc48a4]Onder XP was dat inderdaad zo, totdat ik de computer afsloot (of opnieuw opstartte). Dan stond het weer uit. Slaapstand hield het wel aan. [quote:743ddc48a4="jolo"]Dus de LED blijft uit. Ik had op bladzijde 1 al gemeld dat die LED van mijn laptop ook niet wil branden onder Ubuntu 8.04.2, terwijl het draadloze netwerk gewoon werkt. [/quote:743ddc48a4]Klopt, en ik heb daarom ook een paar keer getest met wel de knop aanzetten, even wachten (was onder Windows ook nodig) en dan kijken naar het resultaat. Dat resultaat is echter dat er nog steeds geen draadloze netwerken gezien worden. Ik vind e.e.a. nogal frustrerend. Ik ben echt geen computernoob (met regelmaat kan ik de helpdesk op ons werk nog dingen leren), maar ik raak hier gewoon echt niet uit. :? Kan het misschien zijn dat, door alle reeds geprobeerde dingen, er zaken aan het conflicteren zijn? Zou het in dat geval helpen Ubuntu er opnieuw op te zetten en hetgeen met de meeste slagingskans (welke dan?) te proberen?
Link naar reactie
[quote:5a91cdec18="Ger"] het in dat geval helpen Ubuntu er opnieuw op te zetten en hetgeen met de meeste slagingskans (welke dan?) te proberen? [/quote:5a91cdec18] In tegenstelling tot Windows schoon opnieuw installeren, is het opnieuw installeren van Linux zelden de oplossing. Of je zou in de plaats van de 64 bit, de 32 bit versie willen proberen. Als je een desktop versie hebt, zou deze eventueel eerst als LiveCD kunnen proberen. Als ik dit hier doe op de laptop uit mijn onderschrift, dan zie ik dat de LED voor de draadloze netwerkverbinding ook brand met de 32 bit desktop Ubuntu 9.04 als LiveCD. Verder is het altijd nog mogelijk dat het probleem met je (± 6 jaar?) oude Medion-laptop niet op te lossen is. Of je zou het met een draadloze usb netwerk kunnen proberen.
Link naar reactie
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=600309 http://wiki.debian.org/prism54 http://www.linuxquestions.org/questions/linux-wireless-networking-41/prism54-isl3890-not-going-into-master-mode-for-use-as-wireless-router-on-ubuntu-dt-584456/ http://conexant.rapla.net/ http://symbolik.wordpress.com/2007/03/04/my-linux-wireless-setup/ gezocht via: http://www.google.nl/search?q=Intersil+Corporation+ISL3890+[Prism+GT/Prism+Duette]/ISL3886+[Prism+Javelin/Prism+Xbow]&hl=nl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official&start=20&sa=N
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...