Ga naar inhoud

Computer sluit af en start op, ongewild.


anoniem

Aanbevolen berichten

Mijn p.c. heeft al geruime tijd de irritante gewoonte ongewild af te sluiten en opnieuw op te starten. Dat is bijzonder vervelend, wanneer ik met werkzaamheden op de p.c. bezig ben. Wat ik dan verricht heb, ben ik kwijt. Windows repareren d.m.v. de installatie-c.d. lukt niet, omdat ik bij het plaatsen van de c.d. in de c.d.-speler de boodschap krijg dat de geinstalleerde Windows XP (Home Edition) nieuwer is dan de Windows XP op de c.d. Weet iemand hoe ik die ellende kan elimineren?
Link naar reactie
Enkele FAQman topics met adviezen, o.a. BIOS en Apparaatbeheer (foute drivers?) navlooien. http://www.computeridee.nl/faqman/software/beveiliging/opstarten-na-uitschakelen http://www.computeridee.nl/faqman/hardware/bios/laptop-wil-niet-afsluiten http://www.computeridee.nl/faqman/besturingsystemen/overige-besturingssystemen/computer-slaat-uit http://www.computeridee.nl/faqman/hardware/bios/computer-start-steeds-opnieuw
Link naar reactie
[quote:e138df8dcb="John Wessel"] Windows repareren d.m.v. de installatie-c.d. lukt niet, omdat ik bij het plaatsen van de c.d. in de c.d.-speler de boodschap krijg dat de geinstalleerde Windows XP (Home Edition) nieuwer is dan de Windows XP op de c.d. [/quote:e138df8dcb] Dat is waarschijnlijk omdat je Windows XP met Service Pack 3 draait. En je XP installatie cd geen of een lager Service Pack heeft. Zorg er voor dat je Service Pack 3 slipstreamed met de originele Windows XP cd. Zie bijvoorbeeld deze hyperlink [url=http://lifehacker.com/386526/slipstream-service-pack-3-into-your-windows-xp-installation-cd]Slipstream Service Pack 3 into Your Windows XP Installation CD.[/url]
Link naar reactie
Marc, Hij slaat in een keer af en herstart onmiddellijk. De pc is 10 jaar oud. Speccy heb ik zo-even gedownload, maar nog niet laten werken. Dat gebeurt straks na het installeren. Eduard33, Ik heb een programma om de temperatuur te controleren, t.w. SpeedFan. Dit geeft, met kleine schommelingen, constant de volgende temperaturen aan. Temp 1: 51C, Temp 2: 32C, HD0: 33C, Temp 1: 32C. Jolo, Ik zal je advies opvolgen en eens kijken of dat de begeerde oplossing biedt. In ieder geval allen bedankt voor de reacties en adviezen.
Link naar reactie
Nog nooit in de PC-kast gekeken in al die tien jaren, dat je die machine nu hebt. Zoja, dan kan je er vergif op innemen dat het en een thermisch probleem is vanwege de dikke stoflagen in die kast. Mogelijk ook dat de harddisk langzaam aan aan het einde van zijn levenscyclus is gekomen. Doe daarom ook dit: [b:f04976283c]Welk programma[/b:f04976283c]: CrystalDiskInfo [b:f04976283c]Waarvoor/waarom[/b:f04976283c]: controle van van SMART-gegevens van de harddisk(s) [b:f04976283c]Moeilijkheidsgraad[/b:f04976283c]: geen. [b:f04976283c]Download CrystalDiskInfo[/b:f04976283c] [url=http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html][b:f04976283c]hier[/b:f04976283c][/url] [img:f04976283c]http://www.imgdumper.nl/uploads4/4df870efec9f5/4df870efeba86-CrystalDiskInfo.png[/img:f04976283c] Installeer het tool en start vervolgens CrystalDiskInfo Het tool leest daarop de SMART-gegevens van de aangesloten harddisks. Is de kleur Blauw - dan volledig gezond. Is de kleur Geel - dan zijn er problemen. Is de kleur Rood - dan de HD z.s.m. vervangen. Bij SSD's wordt ook de gezondheidstoestand van de SSD's vermeld (Health)
Link naar reactie
Ik betwijfel dat het hier om een software probleem gaat, en er vast rekening mee gaan houden dat je misschien een andere computer nodig hebt. Het kan twee dingen zijn. De voeding van de computer heeft zijn beste tijd gehad, of er zit een of meer rotte capacitors op het moederbord. [img:698894bdd7]http://www.natuurpics.nl/zooi/mobo-003-rs.jpg[/img:698894bdd7] Hier zie je wat rotte capacitors, die zwarte tonnetjes met zilveren bovenkant. Een goede capacitor is vlak aan de bovenkant, rotte gaan bol staan, of nog erger, lekken. Op de foto, van links naar rechts: bol, lekkend,bol, lekkend, goed. als je ze ziet als de eerste vier op de foto, betekend het een nieuw moederbord. Wat in jouw geval al snel terecht komt op een andere computer, omdat moederborden zoals die in jouw pc zit, niet meer gemaakt worden. Op een nieuw moederbord passen het geheugen en de processor niet meer en je harde schijf en DVD kan je vaak niet meer aansluiten. Maar een computer van 10 jaar oud zou ik sowieso niet meer in investeren (reparaties, nieuwe onderdelen) .
Link naar reactie
Marc, Ja, ik zou graag een nieuwe computer aanschaffen, maar mijn verlangen wordt gedwarsboomd door de omstandigheid dat ik geen kist met knaken op zolder heb staan. Een nieuwe pc met een redelijk hoog vermogen (GB's) kost al gauw een paar honderd eurootjes en ik weet niet eens hoe een paar honderd eurootjes er uitzien. In ieder geval dank voor je aandacht voor mijn probleem.
Link naar reactie
[quote:6d6e91acc3="John Wessel"]Marc, Ja, ik zou graag een nieuwe computer aanschaffen, maar mijn verlangen wordt gedwarsboomd door de omstandigheid dat ik geen kist met knaken op zolder heb staan. Een nieuwe pc met een redelijk hoog vermogen (GB's) kost al gauw een paar honderd eurootjes en ik weet niet eens hoe een paar honderd eurootjes er uitzien. In ieder geval dank voor je aandacht voor mijn probleem.[/quote:6d6e91acc3] Waar schrijf ik nieuwe? Ik schrijf dat je je een andere computer nodig hebt. Hete enige nieuwe dat ik noem is dat een nieuw moederbord geen optie is, omdat de rest van de hardware zeer waarschijnlijk niet past.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...