Ga naar inhoud

Kaart niet zichtbaar in Cardreader in verkenner.


anoniem

Aanbevolen berichten

Win7 HP 64-bits. Op dit onderwerp al wat gezocht maar niets gevonden. Ik heb een interne USB Cardreader geïnstalleerd welke keurig in de verkenner wordt gezien, met de correcte stationsletters. Stop ik een 8 GB SDHC kaartje (half vol) in die reader, dan gebeurt het volgende: - naast het rode Power-ledje verschijnt nu ook het groene Bezet-ledje, - die kaart wordt niet vermeld in de verkenner; als je op het station (K) klikt komt de bekende vraag "Plaats een schijf of ander.......". - als je rechtsonder klikt op "Hardware veilig verwijderen ...." wordt vermeld "Mass Storage Device: [i:e064b7406a]Verwisselbare schijf[/i:e064b7406a] (K) uitwerpen". - in schijfbeheer wordt de kaart weliswaar in het juiste station gezien, correcte grootte, maar als "RAW", dus ongeformatteerd, en leeg. Ten behoeve van trouble shoot een externe cardreader in een front USB-poort gestoken; hetzelfde verhaal (stationsletter Q). Nu het vreemde: De externe reader verwijderd, en nu daar een SD kaart ingestoken, en dán de reader op (dezelfde) USB-poort aangesloten. Merkwaardig; - Automatisch Afspelen "SD Card (Q)" venstertje verschijnt. - De kaart zelf wordt in verkenner gezien en alles klopt; FAT32, en 4 van de 8GB gebruikt, - In Veilg Verwijderen rechtsonder nu: "USB2,0-CRW: [i:e064b7406a]SD-card (Q) uitwerpen".[/i:e064b7406a] - In Schijfbeheer: Juiste kaarttype en eigenschappen. Ten overvloede; als ik de interne cardreader afkoppel (zit op USB-poort achterzijde), en dan de truc toepas met eerst SD erin, en dan op USB aansluiten, klopt alles óók, net als met die externe reader. Maar dat is natuurlijk geen oplossing. Hoe krijg ik het voor elkaar dat de kaart op de (permanent aangesloten) interne reader wordt gezien?
Link naar reactie
Poging... Windows gewoon afsluiten terwijl de kaartlezer goed werkt (dus met kaartje er in). Weer opstarten, zonder kaartje. Doet ie het nu wel goed? Software of driver van de kaartlezer in Apparaatbeheer deïnstalleren, Windows opnieuw starten en driver laten installeren. De bekende USB-opfris-truc, zoals bijv. hier vermeld http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1469864 Edit: Nog een poging... Als ie het even goed doet, in Schijfbeheer de stationsletters veranderen in hoge letters zoals P,Q,R,S bijv.
Link naar reactie
  • 4 weken later...
Ik heb alle geadviseerde methodes toegepast, ook die in genoemde link en weer dáárin genoemde links. Niets helpt. De interne cardreader verwisseld voor een nieuwe van prima kwaliteit, maakt niets uit. Voor mij staat vast dat de readres en cards in orde zijn. Het moederbord is niet goed, of de software vwb USB-zaken. Maar ik zie niet wat ik daar nog aan kan doen. NB: USB-sticks worden prima weergegeven. Ik heb ASUS gemaild. Het bekende van het kastje naar de muur; ik moet me melde bij de leverancier. Met de mededeling dat zoiets wel tot zes weken kan duren. En die online shop zegt doodleuk dat ik het bord wel kan opsturen, maar bevestigt dat het inderdaad wel eens zo lang zou kunnen duren. Hebben die eikels er geen enkel begrip voor dat zelfs de sloomste computergebruiker geen zes weken zonder moederbord kan. En ik zeker niet; alles gaat via de PC. Gewoon ontmoedigingsbeleid. Garantie is sowieso meestal een holle frase. Ik heb altijd iets tegen online aankopen gehad, en daar ben ik dus ook definitief klaar mee. Want bij de winkel waar ik altijd mijn spullen kocht weet ik zeker dat ik ter plaatse kon omruilen, hetgeen ik zelfs al eens gedaan heb. Maar die zaak is failliet; zoals alle specialistische winkels weggeconcurreerd worden door groothandelsbedrijven. Dus voortaan maar enkele tientallen kilometers verder rijden voor een winkel waar ik van service en garantie op aan kan.
Link naar reactie
Zoals in het aanvangsverhaal vermeld; - alles werkt OK als de kaarten (CF en SDHC, 16GB) éérst in de readers worden gestoken en die readers dán pas aangesloten worden. Cards worden niet gezien als ze in een aangesloten reader gestopt worden. - Alles probleemloos op andere PC en laptop getest (ook Win7/64). Dus compatibiliteit is geen probleem. Vreemde zaak, vooral ook omdat in de gevallen dat de kaarten niet in verkenner vermeld worden, ze wél in schijfbeheer gezien worden, maar dan als RAW en leeg, dus volle capaciteit (kaartruimte in werkelijkheid deels gebruikt). Wat kan er nou de oorzaak van zijn dat de volgorde van aansluiten bepaalt of een card in de verkenner vermeld wordt of niet. Het komt er dus op neer dat ik nooit een interne, dus permanent aangesloten cardreader zou kunnen gebruiken, en dat is een behoorlijk minpunt op het overigens hoge kwaliteit setje dat ik heb.
Link naar reactie
Ik neem aan dat er meerdere interne usb aansluitingen op je moederbord zitten. Probeer eens een andere aansluiting. Heb je ook de nieuwste drivers voor de chipset geinstalleerd? Is het overigens een oude cardreader? Ik neem aan dat ij wel SDHC kaartjes hoort te herkennen omdat als je de reader aansluit hij dan wel herkend wordt.
Link naar reactie
Die vier gebruikte cardreaders zijn nieuw en in orde evenals de SDHC en CF cards. Het moederbord is ook nieuw (november); een ASUS P8Z68-deLuxe/GEN3. De chipsetdriver op hun website is dezelfde die ik twee maanden geleden installeerde bij het bouwen van deze PC. Ook de BIOS-versie is nog niet veranderd. Alleen de USB3,0 drivers zijn nieuw, maar dit probleem doet zich voor op de USB2,0-poorten. Ik heb uiteraard meerdere interne (op Mobo) en externe poorten geprobeerd, zelfs de USB3,0 poorten (downward compatible met 2,0).
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...