Ga naar inhoud

Driver niet geïnstalleerd maar geen idee welke


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb mijn PC (windows XP) nieuw geïnstalleerd, met alle drivers. Alles werkt perfect. Toch krijg ik bij het opstarten nog steeds de wizard nieuwe hardware gevonden/installeren. Ook in apparaatbeheer staat een geel "?" en "!" bij: "Audio Device on High Definition Audio Bus". Ik heb de driver voor de geluidskaart nogmaals geïnstalleerd, pc opnieuw gestart, maar het probleem blijft zich voordoen. Ik heb ook al 1-voor-1 de kabels aan de achterkant van de pc ontkoppeld en gekeken of het gele vraagteken wegging in apparaatbeheer, maar dat was ook niet het geval. Ik heb geen idee welk apparaat of driver het is/nodig is. Google helpt me ook al niet verder. Kan iemand mij hulp bieden?
Link naar reactie
Ik ben eens gaan kijken naar die moederbord chipset, maar ik kom er niet uit. Everest herkent mijn moederbord chipset en moederbord naam niet. Er staat "onbekend" achter. Op de cd die bij het moederbord zat staat volgende: M4A87TD AMD 870 chipset support DVD Rev.554.02 Asus Kunnen jullie mij aan de hand hiervan verder helpen?
Link naar reactie
  • 2 weken later...
  • 2 weken later...
[quote:c8f9167908="andre@home"]Als dit jouw moederbord is http://www.asus.nl/Motherboards/AMD_AM3/M4A87TDUSB3/#download zit daar wel een AMD chip set in maar voor audio is het een VIA: VIA VT1818 De updates daar van te vinden via http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp of rechtstreeks: http://www.viaarena.com/Driver/v8700a_20100923.zip[/quote:c8f9167908] Dan krijg ik "HD Adeck" op mijn bureaublad en dat heb ik al enkele keren geïnstalleerd gehad ;-) Ook dit heeft dus niet geholpen :(
Link naar reactie
[quote:76bc8b7a4b="vedion"]probeer deze driver eens [url=http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false]realtek audio driver[/url] wel even de oude driver verwijderen[/quote:76bc8b7a4b] Hiermee is het gelukt. Ik heb ze alle 3 gedownload: - Realtek audio Driver - ATI HDMI Audio Device - 3DSoundback Beta Geen idee welke heeft geholpen, maar het vraagteken in apparaatbeheer en de wizard bij opstarten zijn weg. Offtopic: Behoorlijk onoverzichtelijk hoe dat allemaal moet met updaten van drivers. Zou toch wel een GOED en WERKEND programmaatje voor te maken moeten zijn lijkt mij zo?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...