Ga naar inhoud

Windows XP naast Windows XP


Aanbevolen berichten

Op een "oude" laptop draait XP ,standaard, met SP3, maar veel te langzaam Nu wil ik als proef een Windows lite versie op de laptop zetten ,maar zonder de bestaande versie te verwijderen. Als ik de lite versie op de D schijf zet krijg ik dan bij het opstarten de keuze welke Windows versie opgestart moet worden ? Op internet hier geen info over gevonden !
Link naar reactie
Ja, er is geen enkel verschil met een "normale" dualboot. Heel formeel overtreedt je daarmee waarschijnlijk wel de licentievoorwaarden van Microsoft als je die installatie met dezelfde key doet als je originele installatie. Niet dat dat mij weerhoudt om hetzelfde te doen, en zolang ik de voorwaarden niet gedetailleerd bestudeer weet ik het ook niet zeker. Maar ik zou zeggen: go for it!
Link naar reactie
Blijkbaar is nog steeds één van de misverstanden. Dat je Windows niet kunt kopen, maar in licentie neemt. Wat inhoud dat je Windows alleen mag gebruiken, volgens de licentie voorwaarden van Microsoft. Zie bijvoorbeeld deze site [url=http://www.xp-helpdesk.nl/vragen-over-windows-licenties.html]10 vragen over Windows-licenties.[/url] Voor degene die het niet eens zijn met de licentie voorwaarden van Microsoft, zijn er alternatieve besturingssystemen zoals [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Linuxdistributie]Linux distributies.[/url] [quote:3232178721="Troef"]Op een "oude" laptop draait XP ,standaard, met SP3, maar veel te langzaam [/quote:3232178721] Zou je wellicht kunnen melden om welk merk/type laptop het gaat? Hoeveel werkgeheugen erin zit. En welke Windows versie er origineel op gedraaid heeft. Verder hoeft een lichtere Windows versie niet illegaal te zijn. Tenminste als je daarvoor een originele Windows XP CD gebruikt, en 'm lichter maakt met een applicatie zoals XPLite of nLite. Info daarover is onder andere te vinden op deze site [url=http://www.optelsom.nl/maak-windows-xp-sneller.html]Maak Windows XP Sneller.[/url]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...