Ga naar inhoud

WIFI/IP probleem


Aanbevolen berichten

Bij vrienden heb ik een draadloos netwerk geinstalleerd. Ze werken met 2 laptops, Vista en W7. Nu is het probleem ,dat maar één laptop met het internet verbonden kan zijn ;de ander zegt" kan niet verbinden want er is een andere computer met het zelfde IP adres." Wat is hier de oplossing ?
Link naar reactie
Waarschijnlijk heb je beide laptops voorzien van statische ip-adressen? Als je daar geen bijzondere reden voor hebt kun je de toewijzing van de adressen beter door de DHCP-server van de router laten doen. Hiermee voorkom je dit soort problemen. Elk ip-adres mag maar één keer voorkomen in het netwerk.
Link naar reactie
Je schakelt de DHCP-server in de router in m.b.v. de manual van de router. Meestentijds staan DHCP-servers standaard ingeschakeld, dus mogelijk is het al voldoende om bij de eigenschappen van de netwerkkaarten van de PC's in te stellen dat de IP-adressen automatisch moeten worden toegewezen.
Link naar reactie
Op beide laptops is DHCP ingeschakeld en in eigenschappen draadloze netwerkverbinding staat een vinkje bij " automatisch een IP adres laten toewijzen" en toch weigert de Vista laptop zich met het internet te verbinden, ook als de W7 laptop uitstaat. Er wordt dus niet meer gesproken over 2 de zelfde IP adressen,alleen noemt Vista een "time out " probleem ?????
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...