Ga naar inhoud

"Maak uw eigen zoekmachine" niet meer aangeboden.


Aanbevolen berichten

[b:5c10bd6f62]april 2011[/b:5c10bd6f62]: Tot enige tijd geleden waren in IE8 via de opties bij het zoekvakje rechtsboven zoekmachines toe te voegen, via: Zoekvak\ Pijltje omlaag\ Toevoegen. Dat leidde naar [url]http://www.ieaddons.com/nl/searchproviders[/url] Onderaan de web-pagina stond dan [u:5c10bd6f62]"Maak uw eigen zoekmachine"[/u:5c10bd6f62] [url]http://www.ieaddons.com/nl/createsearch.aspx[/url] In IE9 is het zoekvakje geïntegreerd in de adresbalk. Dat is daarmee een adresbalk/ zoekvak geworden. Maar net als voorheen kunnen zoekmachines toegevoegd worden, via: Zoekvak\ Pijltje omlaag\ Toevoegen. [u:5c10bd6f62]Dat leidt nu echter niet meer naar[/u:5c10bd6f62] [url]http://www.ieaddons.com/nl/searchproviders[/url] [u:5c10bd6f62]maar naar[/u:5c10bd6f62] [url]http://www.ieaddons.com/nl/addons/?feature=searchproviders[/url] [u:5c10bd6f62]En daar ontbreekt de optie "Maak uw eigen zoekmachine"[/u:5c10bd6f62]. Vergeten? Hopelijk wordt dat dan gauw gecorrigeerd. [u:5c10bd6f62]Gelukkig bestaat die pagina "Maak uw eigen zoekmachine" nog wel[/u:5c10bd6f62]. [url]http://www.ieaddons.com/nl/createsearch.aspx[/url] Er wordt echter niet naar gelinkt vanaf de [url]http://www.ieaddons.com/nl/addons/?feature=searchproviders[/url] pagina. Ook de oude pagina "Add Search Providers to Internet Explorer" bestaat nog steeds: [url]http://www.microsoft.com/windows/ie/searchguide/en-en/default.mspx[/url] Weet iemand of er mogelijk een nieuwe [u:5c10bd6f62]ieaddons.com[/u:5c10bd6f62] pagina bestaat waarvan net zoals voorheen nog [u:5c10bd6f62]wél[/u:5c10bd6f62] wordt gelinkt naar de [u:5c10bd6f62]"Maak uw eigen zoekmachine"[/u:5c10bd6f62] pagina? [u:5c10bd6f62][b:5c10bd6f62]UPDATE, maart 2012[/b:5c10bd6f62][/u:5c10bd6f62] [b:5c10bd6f62]Niets van het bovenstaande werkt nu nog. Zie mijn vervolgbericht hieronder, en mijn vragen aan jullie.[/b:5c10bd6f62]
Link naar reactie
  • 11 maanden later...
Bijna een jaar geleden postte ik het bovenstaande. Daarin concludeerde ik dat het in Internet Explorer creëren van zoekmachines naar eigen smaak lastiger was geworden, maar nog wel mogelijk was wanneer je wist hoe. Maar inmiddels leiden de bovengenoemde links naar "Maak uw eigen zoekmachine" en "Add Search Providers to Internet Explorer" nu naar [url]http://www.iegallery.com/nl-NL/[/url] [url]http://www.iegallery.com/en-US/[/url] (voor Engelstalige addons) [u:1bfaa71395][b:1bfaa71395]en daar ontbreekt de mogelijkheid om zoekmachines naar eigen smaak te creëren nu volledig[/b:1bfaa71395][/u:1bfaa71395]. Vraag je je af waar ik het over heb, ik bedoel het uitbreiden van de zoekmachine(s) in Internet Explorer met bijvoorbeeld google.com/ncr (dus met zoekresultaten behorend bij google.com in plaats van die behorend bij google.nl) of met nl.wikipedia.org, of en.wikipedia.org, zónder afhankelijk te moeten zijn van aangeboden zoekmachine-addons, die in sommige 'smaken' simpelweg niet bestaan. Zéér teleurstellend dat de mogelijkheid zoekmachines naar eigen smaak te creëren momenteel volledig ontbreekt. En om het nóg wat erger te maken, ik merk dat de momenteel via [url]http://www.iegallery.com/nl-NL/[/url] [url]http://www.iegallery.com/en-US/[/url] (voor Engelstalige addons) [u:1bfaa71395][b:1bfaa71395]aangeboden Add-ons en ook de Tracking Protection Lists zich momenteel niet laten installeren[/b:1bfaa71395][/u:1bfaa71395]. De knoppen Toevoegen/Add lijken dood. Onderzoek ik die site met behulp van de onderzoeksmogelijkheden in IE, via F12, vervolgens tab Console, dan wordt bij het verversen van de pagina en bij het proberen van de knoppen Toevoegen/Add [b:1bfaa71395]diverse scriptfouten[/b:1bfaa71395] gemeld. Slordig werk blijkbaar. Ik had het plan binenkort eens een nieuwe schone installatie uit te gaan voeren, maar door het ontbreken van bovenstaande mogelijkheden moet ik dat maar even uitstellen, tot een en ander weer werkt. [u:1bfaa71395]Mijn vragen aan jullie[/u:1bfaa71395]: Kennen jullie een "Maak uw eigen zoekmachine" optie die nog wél werkt? En werkt voor jullie dat toevoegen van Add-ons en Tracking Protection Lists via de bovengenoemde links momenteel eveneens niet? (Zou dat bij jullie momenteel wél werken, dan zou ik het probleem in een of andere persoonlijke instelling moeten zoeken...) Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken. [u:1bfaa71395]Aanvulling[/u:1bfaa71395]: Het probleem met de Addons & Tracking Protection pagina heb ik zonet tevens [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1476975]een eigen thread[/url] toebedeeld, omdat de kans bestond dat het hier onder het onderwerp " 'Maak uw eigen zoekmachine' niet meer aangeboden" mogelijk onvoldoende opgemerkt zou worden.
Link naar reactie
Vanwege het bovenvermelde probleem met de Addons & Tracking Protection pagina heb ik contact opgenomen met Microsoft. Er is door Microsoft aangegeven dat het probleem met de scriptingfouten en de dode Toevoegen/Add knoppen op de Internet Explorer Gallery pagina sinds korte tijd bekend is en dat eraan gewerkt wordt. Het probleem is waarschijnlijk over een aantal dagen opgelost. Ook heb ik gelijk gevraagd of de mogelijkheid "Maak uw eigen zoekmachine" nu werkelijk helemaal verdwenen is. Ja, zo werd aangegeven, er wordt ingezet op het aanbieden van een zo volledig mogelijke Internet Explorer Gallery met onder meer verschillende zoekmachines, en de mogelijkheid "Maak uw eigen zoekmachine" wordt daarbij als niet meer nodig beschouwd en tevens te moeilijk voor 'de doorsnee gebruiker'. Ik gaf aan dat het desondanks niet nodig was om die mogelijkheid "Maak uw eigen zoekmachine" volledig te verwijderen, vooral ook omdat er altijd gebruikers zullen zijn die hun eigen 'maatwerk' zoekmachines prefereren boven de standaard in de Internet Explorer Gallery geboden zoekmachines. Ik gaf aan dat ik die mogelijkheid "Maak uw eigen zoekmachine" graag weer terug zou zien. De Microsoft medewerker heeft mijn melding in ieder geval geregistreerd, en gaf aan dat het bij een grote vraag niet uitgesloten is dat die mogelijkheid "Maak uw eigen zoekmachine" weer een keer terugkomt. Kom op, iedereen gelijk Microsoft bellen dan, hè. :)
Link naar reactie
Reken er maar niet op... Ik heb een paar maanden geleden ook geprobeerd een zoekmachine aan de praat te krijgen in ie8, en dat heeft me heel wat tijd gekost. Google was niet eens te vinden... Het zal denk ik ook niet lang meer ondersteund worden, ik raad je aan een andere browser te nemen, Firefox bijvoorbeeld. Die denken wel aan de gebruiker, en niet aan hun eigen zoekmachine(bing).
Link naar reactie
Dank je voor je reactie, Steef. [quote:ab2ae02a2e="Steef435"][color=darkblue:ab2ae02a2e]Reken er maar niet op...[/color:ab2ae02a2e][/quote:ab2ae02a2e]Bedoel je de kans dat die optie "Maak uw eigen zoekmachine" weer een keer terugkomt? Nee, ik reken daar inderdaad niet op. Bij het afsluiten van mijn vorige post met een smiley overwoog ik of dat wellicht een knipoogje moest zijn, dat was wellicht meer op z'n plaats geweest. :wink: [quote:ab2ae02a2e="Steef435"][color=darkblue:ab2ae02a2e]Het zal denk ik ook niet lang meer ondersteund worden, ik raad je aan een andere browser te nemen, Firefox bijvoorbeeld.[/color:ab2ae02a2e][/quote:ab2ae02a2e]Nou ja, het zelf creëren van een 'maatwerk' zoekmachines dat wordt dus inmiddels al niet meer ondersteund. Maar de Internet Explorer Gallery is de laatste tijd juist uitgebreid, met diverse addons, en bij de introductie van IE9 ook met de Tracking Protection Lists. Het lijkt me niet dat dat binnenkort ineens allemaal weer overboord gezet gaat worden. En voor wat je niet vindt op Nederlandstalige Internet Explorer Gallery kun je terecht in een breed assortiment op de Engelstalige pagina. Wat betreft de browserkeuze, Firefox vind ik voor Vista en Win7 nog steeds geen optimale keuze, wegens het tot op heden nog ontbreken van sandboxing in Firefox, iets dat met IE onder Vista en Win7 al heel lang wordt aangeboden, evenals nu ook al geruime tijd met Chrome. Voor XP was en is Firefox wellicht een verstandige keuze (want onder XP wordt IE net zomin sandboxed als Firefox), maar voor Vista en Win7 valt die afweging voor mij anders uit. Pas wanneer ook Firefox net als IE en Chrome gaat voorzien in browser sandboxing dan wordt de afweging weer anders.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...