Ga naar inhoud

XP start niet meer op


anoniem

Aanbevolen berichten

Waarschijnlijk handiger om het met Ubuntu te doen. Zo moeilijk is dat nou ook weer niet want deze zet iha alle drives op het "bureaublad". Een beetje puzzelen hoe je kan kopiëren dat moet je ook wel lukken want je kan ook overweg met Windows Vista. Trouwens, met de combi Ubuntu en je installatie CD moet je ook de bestanden op je schijf zelf kunnen zien en eventueel kunnen kopiëren. Persoonlijk blijf ik voorstander van een herinstallatie en het zoeken naar de oorzaak van de crash. Want als de HD onbetrouwbaar is, dan moet je die toch vervangen. En dan is herinstallatie toch nodig en die kan je dan gelijk uitvoeren op die nieuwe harde schijf.
Link naar reactie
[quote:92209e7811="theplayer1"]Jolo, Ik kan toch niet in mijn pc....!! Die start toch niet op? Dat is toch het probleem[/quote:92209e7811] Die commando die je gisteren probeerde uit te voeren [quote:92209e7811="theplayer1"]F:\>copy NTLDR c:\Windows [/quote:92209e7811] gaf me anders de indruk, dat je al bij de harddisk van je probleem PC kon komen. Dat had eigenlijk moeten zijn [code:1:92209e7811] F:\>copy NTLDR c:\ [/code:1:92209e7811][Enter] Want de NTLDR hoort te staan in de root directory. Eventueel zou je de NTLDR en andere vereiste boot bestanden naar je probleem PC kunnen kopiëren, via een Ubuntu Live CD. Check voor info daarover deze topic [url=http://www.pc-helpforum.be/f254/bestanden-windows-kopi-ren-via-ubuntu-23338/]Bestanden(Windows)kopiëren via Ubuntu Livecd.[/url]
Link naar reactie
Ik heb toch de Ubuntu cd gevonden die hij heeft achtergelaten. Met de aanwijzingen kan ik die via probleem-pc op het beeldscherm krijgen. Met Ubuntu heeft hij op mijn externe HD een map aangemaakt (SAVE) en daarin een nieuwe map (c_boot) Daarin is hij begonnen met het saven van mappen van mijn C-schijf, zoals Documents en Settings, Program Files, My Shared Folder. Ik zie daar echter nergens Windows in staan. Hij gaf al aan dat hij nog niet klaar was met het SAVEN van alles. We komen er dus wel, maar ik ben op dit vlak ook maar een leek. Wat moet ik nu doen?
Link naar reactie
Ik vraag me af of het bewaren van "documents and settings", program files e.d. veel meerwaarde heeft. Je zult waarschijnlijk toch hierna een schone installatie gaan doen. Het terugzetten van bijv. Program Files, gaat dan niet werken. Bij het installeren van programma's worden er op allerlei plaatsen (o.a. in het register) verwijzingen geplaatst en die krijg je met het alleen terugplaatsen van die mappen niet goed. Feitelijk moet je zoeken naar de documenten die je absoluut wilt bewaren, dus *.doc, *.jpeg, *.jpg, *.xls, dat soort zaken. Als je Outlook (geen express) gebruikt dan ook zoeken naar het *.pst bestand. Dat kan een grote jongen zijn qua omvang, maar daar zit je email gebeuren in.
Link naar reactie
[quote:e0a4c3710f]Ik vraag me af of het bewaren van "documents and settings", program files e.d. veel meerwaarde heeft. Je zult waarschijnlijk toch hierna een schone installatie gaan doen. Het terugzetten van bijv. Program Files, gaat dan niet werken. Bij het installeren van programma's worden er op allerlei plaatsen (o.a. in het register) verwijzingen geplaatst en die krijg je met het alleen terugplaatsen van die mappen niet goed. [/quote:e0a4c3710f] Dat is maar ten dele waar. In Program files bewaar ik namelijk ook alle programma's. Ik snap wel dat ik die eventueel opnieuw zou moeten installeren, maar dat is gemakkelijker dan bedenken welke er in die map zaten en vervolgens zou ik die nog eens allemaal weer moeten downloaden...en het zijn er vele tientallen! Bovendien, het gaat me in eerste instantie om XP te repareren zodat ik weer normale in die XP-pc kan komen. Daarna kom ik wel verder. En in Documents en Settings zit inderdaad Outlook verscholen. Da's een hele lastige. Ik wil alle mails graag behouden met info over wachtwoorden, toegangen, uitlegmails procedures van mijn werk enz.
Link naar reactie
Ik vind ubuntu gebruiken eiglijk wel een goed idee, en zo lastig is t niet hor. Het wijst zichzelf wel, alleen moet je niet de knop linksonder gebruiken, maar het menuutje bovenin. En anders kijk j tog ff op de site: [url]http://www.ubuntu-nl.org/ubuntu/desktop[/url] Onderaan de pagina staat trouwens ook een download voor de live cd, die heb ik ook gebruikt, werkt prima. Suc6
Link naar reactie
[quote:a5e5e1e2f6]Onderaan de pagina staat trouwens ook een download voor de live cd, die heb ik ook gebruikt, werkt prima.[/quote:a5e5e1e2f6] Ik heb inmiddels de CD. Maar ik vraag me nog steeds af of ik niet met een paar bestandjes gewoon weer in XP kan komen op die computer. Dat lijkt me het handigst...toch? Ik heb toch een recovery cd? Is het niet mogelijk om daar enkele bestandjes van te kopiëren (via mijn laptop) die noodzakelijk zijn voor de opstart? Het gaat er toch om om voorbij de opstartbalk van Windows XP te komen? Is er niet een soort boot-cd te maken?
Link naar reactie
Ja, wat je wil, kan in theorie. In de praktijk is er meer aan de hand en dan werkt de oplossing vaak gewoon niet. Vandaar mijn voorstel om de hd maar eens te testen, mogelijk is die niet meer ok. Wat je kennis gedaan heeft lijkt me ok, gewoon alles kopieren zodat achteraf alles terug gevonden kan worden. Want sommige programma's zetten standaard de data niet in 'mijn documenten' en dan loop je een groot risico om informatie alsnog kwijt te raken. Na de kopie (soort van backup) zou je, op eigen risico, kunnen gaan hobbyen. Als er wat fout gaat, dan heb je de gekopieerde informatie nog. Heb je vroeger zelf geen recovery dvd gemaakt? Normaliter wordt je daar als gebruiker nogal mee lastig gevallen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...