Ga naar inhoud

Alle folders staan Read-Only


anoniem

Aanbevolen berichten

[quote:fe445d0ca1="perloc"][b:fe445d0ca1]Dit zou een BIOS functie moeten zijn[/b:fe445d0ca1] die wel in jouw BIOS, maar niet bij mij aanwezig is. Om op Partition Magic (ik heb V8.0) terug te komen: het is wel vreemd dat dit heeft gewerkt voorheen en plotseling niet meer werkt. Dat is al vreemd voor software die op een geheugen medium staat, maar nóg vreemder voor [b:fe445d0ca1]software die op een medium is gebrand[/b:fe445d0ca1]. perloc[/quote:fe445d0ca1]Het is geen bios functie... als jij een CD gebrand hebt met PM dan zal die Cd starten als DOS en dan is F8 dat wat ik erboven schrijf en is dus een OS-eigenschap. Die F8 geldt alleen voor windows versies die op DOS gebaseerd zijn (3.1, 95, 98) en uiteraard voor een kale DOS versie.
Link naar reactie
Abraham54 gaf een correcte oplossing. Omdat je het tabblad Beveiliging (Security) niet hebt worden nu andere oplossingen aangedragen via een verandering van het bestandssysteem. Daarbij gaan dingen mis. Realiseer je je dat FAT32 niet om kan met bestanden groter dan 4GB? Het tabblad security wordt niet weergegeven als je Simple File Sharing hebt ingeschakeld, en dat is standaard het geval in XP. Ga in de Explorer in het menu Tools naar Folder Options. Kies het tabblad View. In de lijst (onderaan) haal je het vnkje weg bij Use Simple File Sharing (Recommended). Sluit af. In het vervolg wordt het tabblad security wel weergegeven, en kun je dus Abrahams stapenplan volgen. Voor de volledigheid, in de Engelse versie is: Eigenschappen-Properties Beveiliging-Security Bewerken-Edit Machtigingen-Permissions Gebruiker-User Toestaan-Allow Volledig Beheer-Full Control Toepassen-Apply Waarschijnlijk had je dit ook wel zelf kunnen vertalen, maar wist je dat het eerder genoemde menu Tools in de Nederlandse versie wordt "vertaald" in Extra?
Link naar reactie
Mogelijk is er dan op de XP-pro-pc waar het tabblad niet wordt weergegeven een policy ingesteld. Kies Start-Run (uitvoeren) en typ gpedit.msc In de policy editor zou bv. onder Local Computer Policy / User Configuration / Administrative Templates / Windows Explorer (in het rechter vak) Remove Security Tab op enabled kunnen staan. Er zijn nog meer mogelijkheden om gebruikers te beperken, bv. door een Take Ownership procedure te voorkomen. (Local ComputerPolicy Computer Configuration / Windows Settings / Security Settings / Local Policies / User Rights) In XP-home is de policy-editor niet opgenomen. Dat betekent echter niet dat er geen policies van toepassing kunnen zijn. De policy-editor maakt wijzigingen in het register. Die kunnen ook bij een home-versie worden aangebracht.
Link naar reactie
Jan Bakker gaf de juiste tip waardoor de bijdrage van Abraham54 de oplossing gaf. D.w.z. dat het Read-only hokje aangevinkt blijft van een (root) folder, maar dat in ieder geval de folder naam nu is te veranderen. Dus daarmee is mijn probleem opgelost! Iedereen die bijgedragen heeft, hartelijk dank voor de adviezen en het geduld om dit tot een oplossing te brengen. Dat FAT32 geen files groter dan 4 GByte ondersteunt wist ik wel maar daar had ik ook nog niet aan gedacht. Dus als ik het had willen doorvoeren NTFS --> FAT32 --> NTFS had me dat een deel van mijn video's gekost die groter zijn dan die 4GB. Dat zou geen ramp, maar wel vervelend zijn geweest. Het zijn originelen vóór de bewerking tot het eindresultaat. Iedere keer leer je weer wat bij. MVG perloc P.s. Het zal niet vaak nodig zijn om foldernamen (tijdelijk) te veranderen, maar ik mijn geval vergemakkelijkt het in ieder geval waar ik mee bezig was.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...