Ga naar inhoud

Externe schijf met EXT3 inlezen in Windows 7


anoniem

Aanbevolen berichten

De situatie is als volgt: ik heb een [url=http://www.myhumax.nl/producteniHDR5050c.htm]HUMAX iHDR-5050C[/url] HD-decoder met interne harde schijf van 320 GB. We nemen nogal eens wat films of series op en willen ook nogal eens wat bewaren, en zeker met HD is die 320 GB dan vrij snel vol. Omdat die Humax o.a. een USB poort heeft, leek het me een goed idee om er een externe harde schijf op aan te sluiten. Dat is een [url=http://tweakers.net/pricewatch/245308/western-digital-elements-desktop-15tb-zwart.html]Western Digital van 1.5 TB [/url] geworden. Die is standaard NTFS geformateerd, en dat blijkt die Humax niet aan te kunnen: ik krijg de melding dat alleen FAT32 en EXT3 herkend worden. En laat Windows 7 daar nu weer problemen mee hebben. :? Nu is het met Gparted goed mogelijk om ook een externe schijf te formatteren, dat lijkt me verder niet zo'n probleem. Maar voor zover ik begrijp zal Windows dan gaan steigeren als ik 'm aan mijn computer hang; iets wat toch ook regelmatig zal gebeuren waarschijnlijk. Is er een manier om Windows 7 ook een EXT3 schijf te laten herkennen? Ik heb wel wat sites hierover gevonden, maar niet echt iets wat me overtuigd heeft. Weet iemand hier het antwoord?
Link naar reactie
[quote:21d75970a2="Ger"]Is er een manier om Windows 7 ook een EXT3 schijf te laten herkennen? [/quote:21d75970a2] De mogelijkheden om in Windows EXT3 partities te kunnen herkennen, staan vermeldt op Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Ext3#External_links Waarvan je waarschijnlijk het beste de 4de hyperlink kunt uitkiezen. Of die ook te gebruiken is onder Windows 7 zou je zelf kunnen uitproberen. Want in de [url=http://www.ext2fsd.com/?page_id=7]FAQ[/url] staat namelijk [quote:21d75970a2]Windows 7 or Windows server 2008 R2 are not supported yet.[/quote:21d75970a2] Of probeer eventueel Explore2fs. Waarvan iemand beweert dat deze ook onder Win7 te gebruiken is http://www.howtoforge.com/access-linux-partitions-from-windows Ook de in de commentaren genoemde [url=http://www.fs-driver.org/]Ext2IFS[/url] zou je kunnen proberen.
Link naar reactie
[quote:4d92cdf196="Ger"]Blijkt dus dat je ze als administrator moet runnen. En dan werkt Ext2fsd als een zonnetje. [/quote:4d92cdf196] Ofschoon ikzelf dit soort applicaties nooit geprobeerd heb, vond ik de beschrijving er veelbelovend uitzien. Bedankt voor de terugmelding. En mochten er bij jouw op korte termijn nog problemen opduiken met deze applicatie, neem ik aan dat je dit nog wel meldt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...