Ga naar inhoud

Locatie Documenten onder Vista/7


anoniem

Aanbevolen berichten

In XP en z'n illustere voorgangers was het heel simpel om de hele documentatie van de gebruiker (Mijn Documente, Mijn Muziek, Mijn Afbeeldingen, etc., etc.) naar een andere locatie te verwijzen, b.v. naar een andere partitie onder een (hoofd)map "Documenten". Nml. via de Eigenschappen van het Bureaubladpicto'tje van de (actuele) "Gebruiker". Ik kom er niet achter wat nou eigenlijk de "legale" weg is om dit in Vista en in 7 te wijzigen. Iemand?
Link naar reactie
Mogelijk dat er een tip staat in één van de onderstaande linken. Mijn Documenten verplaatsen in Vista en Windows7 http://computertotaal.nl/article/2267/mijn-mappen-verplaatsen-in-vista.html http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1427306 http://computertotaal.nl/article/21015/windows-7-en-vista-aanpassen/3.html http://computertotaal.nl/article/21316/al-uw-pc-s-onder-controle/3.html
Link naar reactie
Zo kom er er zeker uit! Bedankt. Edit: Iets te vroeg gejuicht(?) V.w.b. XP was me dit al duidelijk. De links m.b.t. Vista kan ik op dit moment niet uitproberen, maar v.w.b. 7 blijft het me onduidelijk. Start>Documenten>Eigenschappen geeft een venster met "Bibliotheeklocaties". Zelfde geldt voor Muziek, Afbeeldingen, etc. Zegt me niets over de fysieke bestandslocaties... In de link naar het artikel op C!T geeft Dennis wel aan hoe te handelen in XP en Vista, maar niet onder 7..... (Ofschoon het artikel ook over 7 gaat). Kortom: hoe nou correct te handelen om die locaties te wijzigen is mij (in ieder geval v.w.b. 7 nog steeds onduidelijk).
Link naar reactie
Nou.... Ik denk dat je aardig in de richting zit. Dat gedoe met die "Bibliotheken" werkt verwaring in de hand. Via Start>Documenten (r.muisklik)>Eigenschappen kom je bij de Eigenschappen van die Bibliotheek terecht. Het tabblad "Locatie" kom ik pas tegen op het moment dat ik in de Bibliotheek "Documenten" de Eigenschappen opvraag van de map "Mijn Documenten", ofwel de map van de (current) gebruiker. En die staat bij mij ingesteld op een andere partitie (D). Er bestaat in die Bibliotheek "Documenten" ook nog een map "Openbare Documenten". Deze laatste is, naar ik aanneem, niet gebonden aan een gebruikersprofiel: Bij het opvragen van de locatie hiervan zie ik inderdaad "C:\Users\Public\Documents" Ergo: ik hoop dat mijn interpretatie juist is dat je onder Windows7 in de Bibliotheken moet duiken om via de Eigenschappen van de mappen, welke hieronder genoemd staan, aan Windows(7) duidelijk moet maken wat de fysieke plaats is van je mappen..... :? Redelijk verwarrend, bovendien ontgaat me "het nut" van die Bibliotheken nog een beetje. :roll: Nou binnenkort nog "even" uitvogelen hoe dat in Windows Vista (ik heb nooit de eer gehad ermee te werken.. :P ) geregeld is. Vista kent immers geen Bibliotheken. Toch...?
Link naar reactie
Kan het ook niet uittesten maar, laatste link. drie kwart onder de kop: [b:dde66dddd9]Centrale plek voor Mijn documenten[/b:dde66dddd9] Staat [quote:dde66dddd9=" Windows7 stappenplan."][url=http://computertotaal.nl/article/21316/al-uw-pc-s-onder-controle/3.html]Windows 7 hanteert bibliotheken …snip… vervolgens de huidige bestanden van de oude locatie verplaatsen naar deze nieuwe locatie.[/url][/quote:dde66dddd9] Vooraf een back-up lijkt mij het handigst 8)
Link naar reactie
Inderdaad, zo ongeveer. Als ik het correct interpreteer is het een kwestie van de betreffende (gebruikers)map fysiek verplaatsen naar de nieuwe locatie en vervolgens BINNEN die Bibliotheek via de mapeigenschappen (Locatie) aan Windows duidelijk maken waar-ie zich bevindt. Voor dit soort acties maak ik sowieso altijd even een (nieuwe) Image... :wink:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...