Ga naar inhoud

Vista wachtwoord kwijt


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo, Een vriendin is haar Vista wachwoord kwijt op haar laptop. Zij is de enige gebruiker van de laptop, maar kan nu dus nergens meer in. Windows Vista was ook voor geprogrammeerd, dus ook heeft ze geen Vista cd/dvd om van daar af te kunnen booten. Een nieuwe installatie van Vista is niet wenselijk omdat ze daarmee alle bestanden kwijt zou raken en ook enkele programma's. Heeft iemand tips om zonder de installatie cd/dvd van Vista en zonder bestandsverlies het wachtwoord te herstellen?
Link naar reactie
Zou zomaar kunnen dat een Ubuntu Live CD zich niks aan trekt van toegangsrechten tot persoonlijke bestanden in Windows. Wat je ook nog kan doen is de harde schijf in een andere PC hangen, met een Administrator account kan je jezelf op alle bestanden rechten geven. Dus dan heb je ook geen wachtwoord nodig, tenzij de bestanden echt geëncrypt zijn (maar dan ben je sowieso vrijwel kansloos in het terug krijgen van je bestanden).
Link naar reactie
Minimaal 2 van die tips gaan niet lukken: * andere gebruiker inloggen.... dan had ze dat al gedaan * een eerder gemaakt hersteldiskette gebruiken: heeft ze niet... dus dan wordt het duimen of het resetten van het ww lukt..... Het wachtwoord is blijkbaar erg lang... want Ophrack kan vaak tot ca 10-12 tekens wel aan. Boven de 14 bijna nooit.... Als alles niet lukt: even op starten met een Windows PE CD met externe disk of USB stick en gegevens veilig stellen en dan opnieuw installeren....
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...