Ga naar inhoud

USB ondersteuning onder DOS prompt?


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik moet wat (gebruikers)bestanden "redden" vanaf een (Vista) laptop. Windows is echter niet meer te starten, ook niet in veilige modus. Herstelpunt terugzetten "buiten Windows om" ( F8 ) werkt evenmin, c.q. heeft geen resultaat. Gevolg van een super/megacrash. En dus wil ik voor een complete herinstal een x aantal bestanden overzetten vanaf de DOS prompt ([b:49d4161b88]F8[/b:49d4161b88]). Maar....: wordt USB randapparatuur, zoals een memstick, buiten Windows om ondersteund??? Vermoedelijk voor velen makkelijk te bantwoorden, maar heb zelf nog nooit iets dergelijks bij de hand gehad.... Wie maakt me even wat wijzer?
Link naar reactie
[quote:93bf40a46d="lion"]Ik moet wat (gebruikers)bestanden "redden" vanaf een (Vista) laptop. Windows is echter niet meer te starten, ook niet in veilige modus. Herstelpunt terugzetten "buiten Windows om" ( F8 ) werkt evenmin, c.q. heeft geen resultaat. Gevolg van een super/megacrash. En dus wil ik voor een complete herinstal een x aantal bestanden overzetten vanaf de DOS prompt ([b:93bf40a46d]F8[/b:93bf40a46d]). Maar....: wordt USB randapparatuur, zoals een memstick, buiten Windows om ondersteund??? Vermoedelijk voor velen makkelijk te bantwoorden, maar heb zelf nog nooit iets dergelijks bij de hand gehad.... Wie maakt me even wat wijzer?[/quote:93bf40a46d] dit wat . http://www.freedos.org/freedos/news/technote/203.html http://www.bootdisk.com/usb.htm
Link naar reactie
naar mijn weten wordt een usb-stick/-hd alleen herkend in de dosbox van windows, en niet in de "kale" dos. ook voor cd moet je dan al aparte drivers hebben immers. weet echter niet in hoeverre de f8-dos een windows-box is dan wel kale dos..... maar even experimenteren is toch niet zo moeilijk: opstarten en kijken welke driveletters geaccepteerd worden boven c:
Link naar reactie
Gaat het niet makkelijker met een live CD? Met Ubuntu maak je nog een kans als de op Windows gebaseerde Live CD's het laten afweten http://www.nuciadown.eu/download/nuciaboot.iso (met de geïntegreerde tool A43 File Management Utility) http://www.ubuntu.com/getubuntu/download [color=red:4deb6419b4](link naar hiren verwijderd, is helaas niet legaal - gh)[/color:4deb6419b4]
Link naar reactie
Hmmmja...dat heb ik in het verre verleden wel eens gelezen en tevens in het recente verleden gelezen dat ze daar een "juridische draai" aan hebben gegeven. Die draai leek me tamelijk zwak, dat wel. Overigens zijn er meer alternatieven zoals de UBCD www.ubcd.com, Parted Magic http://computertotaal.nl/article/21242/parted-magic-5-1.html alsmede opstartschijven van Acronis (betaalware) en ParagonDB (fraaie freeware http://www.paragon-software.com/home/db-express/index.html). Deze zijn op Linux gebaseerd. Met de laatste heb ik wel eens bij wijze van proef enkele bestandjes gekopieerd vanaf C:partitie (FAT32) en D:partitie (NTSF) naar een achteraf ingeprikte USB-schijf.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...