Ga naar inhoud

Vista SP I installatie mislukt steeds


Aanbevolen berichten

Ik heb een Compaq Presario V6337EU, met Vista Home Premium erop. Ik krijg steeds via Windows Update de melding dat ik SP I moet installeren. Als ik dit doe wordt SP I helemaal gedownload, en geinstalleerd. Vervolgens krijg je de schermen die aangeven dat 1 van 3 wordt geinstalleerd, pc niet uitzetten... Dit gaat goed t/m 3 van 3. Als de laptop dan opnieuw wordt opgestart komt steeds de melding dat installatie mislukt is en alles teruggezet wordt. Dit heb ik nu al een keer of 20 gedaan en steeds hetzelfde. Ondertussen komen wel steeds nieuwe updates voorbij die allemaal probleemloos worden geinstalleerd. Ik heb verschillende sites afgezocht naar oplossingen, waaronder Microsoft zelf, maar niks werkt. Nu las ik pas op de Microsoftsite, dat Vista versies zonder SP I vanaf 13 april niet meer technisch ondersteund worden. Heeft iemand dit ook al meegemaakt, zo ja, hoe heb je dit opgelost? Of weet iemand hier een oplossing voor? Alvast bedankt...
Link naar reactie
@Lange Pier, je hyperlink werkt niet meer: "No Discussie specified." @TS, Check de blog van Tony Krijnen [url=http://blogs.microsoft.nl/blogs/tonykrijnen/archive/2008/02/22/alles-wat-je-moet-weten-over-windows-vista-sp1.aspx]Alles wat je moet weten over Windows Vista SP1.[/url] En check op de site van Micosoft artikel 935791 [url=http://support.microsoft.com/kb/935791/nl]Het recentste servicepack voor Windows Vista verkrijgen.[/url]
Link naar reactie
Wat voor driver heb je voor je geluid? Toevallig RealTek HD Audio? Of Sigma C-Tel Audio? In dat geval: eerst de driver van je geluid verwijderen (via configuratiescherm - software verwijderen) en daarna opnieuw proberen Vista SP1 te installeren. Vervolgens kun je je geluiddriver weer opnieuw installeren.
Link naar reactie
Ik wou dat ik bovenstaande over RealTek eerder te horen had gekregen. Heb nu de blog van Tony Krijnen idd gelezen en via daar de Windows Vista SP1 x86 Wave 1 gedownload en geinstalleerd. De installatie leek normaal te verlopen... Alleen bij de laatste keer opnieuw opstarten kwam er ipv het scherm met "installatie 3 van 3..." een zwart scherm, waarop te zien was dat er files doorlopen werden. Van 1/91267, 2/91267 en zo verder. Alleen bij 37207/91267 loopt ie vast en staat er 0xc01a001d-- 37207/91267 (registry\machine\components\deriveddata...) Vervolgens doet de laptop niks meer. Bij opnieuw opstarten komt opstartherstel tevoorschijn, de ene keer in het Engels, dan weer in het Nederlands. Er wordt ook gevraagd of ik systeemherstel wil doen, maar hij kan maar 1 herstelpunt vinden en die is van na de installatie van SP I. Uiteindelijk kom ik steeds weer op dat zwarte scherm met die foutmelding bij 37207/91267... Ook opstarten in veilige modus helpt niet, hij start dan vanzelf opnieuw op en komt weer in dat zwarte scherm uit. En nee, ik heb geen opstartdvd of -disk gemaakt in het begin. Iemand nog ideeen?
Link naar reactie
Ik weet niet wat er bij jouw precies misgegaan is, bij het volgen van de blog van Tony Krijnen. Maar omdat je een Compaq Presario V6337EU hebt, zou je op de site van HP deze hyperlink kunnen checken [url=http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01716525&tmp_task=solveCategory&lc=en&dlc=en&cc=au&product=3411832&lang=en]Update to Vista SP2 Frequently Asked Questions.[/url] Eventueel zou je contact kunnen opnemen met HP voor het bestellen van een Vista installatie medium.
Link naar reactie
Heb Opstartherstel voor Vista gebruikt, maar ook hiermee geen geluk en heb de Presario 6337EU opgegeven. Heb een andere laptop gekocht. Iemand nog een idee hoe ik bv mijn mail van de 6337EU kan overzetten, terwijl deze niet meer opstart? Ik gebruikte op de 6337EU Windows Live Mail en wil dat op de nieuwe ook gebruiken.
Link naar reactie
[quote:cc7f7f5cfc="BabieLu"]Heb Opstartherstel voor Vista gebruikt, maar ook hiermee geen geluk en heb de Presario 6337EU opgegeven. [/quote:cc7f7f5cfc] Ik vraag me af of je het niet te vroeg hebt opgegeven. Het is niet erg waarschijnlijk dat het upgraden naar Vista SP1, de laptop kan slopen. Heb je op de site van HP deze hyperlink al gecheckt [url=http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/documentSubCategory?tmp_task=solveCategory&lc=en&dlc=en&cc=au&lang=en&product=3411832]Solve a problem.[/url] [quote:cc7f7f5cfc="BabieLu"]Iemand nog een idee hoe ik bv mijn mail van de 6337EU kan overzetten, terwijl deze niet meer opstart? [/quote:cc7f7f5cfc] Dat hangt er vanaf wat de laptop nog wel doet. Start deze nog op in Windows Veilige modus? Start deze nog op, vanaf een [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Live_CD]LiveCD?[/url] Als één van deze twee vragen ja is, zou je daarmee je data kunnen over kopiëren. Is het antwoord nee, dan zou je de laptop harddisk eruit kunnen halen, en deze plaatsen in een USB 2.0 2,5 inch HD behuizing. Die zowel verkrijgbaar zijn voor SATA en PATA/IDE harddisks. Zodat je die data dan naar je nieuwe laptop kunt kopiëren. En mogelijk kun je die dan op je nieuwe laptop importeren.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
[quote:2b9f6da47f="jolo"][quote:2b9f6da47f="BabieLu"]Heb Opstartherstel voor Vista gebruikt, maar ook hiermee geen geluk en heb de Presario 6337EU opgegeven. [/quote:2b9f6da47f] Ik vraag me af of je het niet te vroeg hebt opgegeven. Het is niet erg waarschijnlijk dat het upgraden naar Vista SP1, de laptop kan slopen. Heb je op de site van HP deze hyperlink al gecheckt [url=http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/documentSubCategory?tmp_task=solveCategory&lc=en&dlc=en&cc=au&lang=en&product=3411832]Solve a problem.[/url][/quote:2b9f6da47f] Het was misschien voor mij op dit moment makkelijker om een nieuwe te kopen, wat toch al in de planning lag, maar eigenlijk wel op een later tijdstip. [quote:2b9f6da47f="jolo"][quote:2b9f6da47f="BabieLu"]Iemand nog een idee hoe ik bv mijn mail van de 6337EU kan overzetten, terwijl deze niet meer opstart? [/quote:2b9f6da47f] Dat hangt er vanaf wat de laptop nog wel doet. Start deze nog op in Windows Veilige modus? Start deze nog op, vanaf een [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Live_CD]LiveCD?[/url] Als één van deze twee vragen ja is, zou je daarmee je data kunnen over kopiëren. Is het antwoord nee, dan zou je de laptop harddisk eruit kunnen halen, en deze plaatsen in een USB 2.0 2,5 inch HD behuizing. Die zowel verkrijgbaar zijn voor SATA en PATA/IDE harddisks. Zodat je die data dan naar je nieuwe laptop kunt kopiëren. En mogelijk kun je die dan op je nieuwe laptop importeren.[/quote:2b9f6da47f]Ik heb een back-up van de mails kunnen maken, maar ben nog aan het puzzelen hoe deze terug te zetten. Het importeren in Windows Live Mail lukt nog niet, ondanks dat ik op de 'ouwe' laptop ook WLM gebruikte. In ieder geval hartelijk bedankt voor alle tips.
Link naar reactie
[quote:091cadf210="BabieLu"]Het importeren in Windows Live Mail lukt nog niet, ondanks dat ik op de 'ouwe' laptop ook WLM gebruikte. [/quote:091cadf210] Hoe heb je dit geprobeerd? Had je deze hyperlink al gecheckt [url=http://help.live.com/help.aspx?project=wl_mailv2&market=nl-nl&querytype=topic&query=outlookexpresslivev1_proc_importmessages.htm]E-mailberichten uit andere e-mailprogramma's importeren.[/url]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...