Ga naar inhoud

Laptop traager na herinstalatie


anoniem

Aanbevolen berichten

Beste mensen, Ik zit met een heel vaag probleem waarvan ik geen idee heb in welke richting ik de oplossing moet zoeken. Ik heb laatste de laptop van een vriend van me geformatteerd, en Windows (XP Home) er op nieuw op gezet. Dit heb ik gedaan met de ASUS recovery cd's die bij de laptop meegeleverd waren. Nu is het feit dat de laptop na de formattering slomer is dan ervoor :O Hij is nu zo traag als dikke str*nt door een trechter. :S Heeft iemand een idee waar dat misschien aan zou kunnen liggen? Alvast bedankt! Greetz Bart Jan :)
Link naar reactie
Hey, Bedankt voor de reactie! Ik heb bij de herinstallatie de recovery cd's gebruikt. tijdens het proces van de herinstallatie vraag hij ook om de cd met drivers. En geeft vervolgens aan dat hij ze geinstalleerd heeft. Ik ga er dus van uit dat hij dit ook gedaan heeft... Ik zal de drivers nogmaals checken, maar zou ik heb probleem eventueel ook in een andere hoek kunnen zoeken? Greetz Bart Jan :)
Link naar reactie
Inderdaad, dat advies van bsa100 over het installeren van chipset drivers, lijkt me alleen van toepassing voor degene, die Windows XP installeren vanaf een gewone installatie CD. Recovery CD's zijn doorgaans inclusief alle drivers. Mogelijk dat er inmiddels nog wel nieuwere drivers te downloaden zijn. Maar daarvan verwacht ik geen spectaculaire verbeteringen. Je zou kunnen checken of je het opstarten kan optimaliseren via applicatie BootVis. Waarvan enige info is te vinden op de site van [url=http://www.weethet.nl/dutch/hardware_bootvis.php]WeetHet - Windows - Windows XP sneller laten starten met BootVis.[/url] Let er verder ook op welk gedeelte van de opstart procedure precies traag is. Het gedeelte voor je het Windows logo begint te zien, of vanaf je het Windows logo begint te zien.
Link naar reactie
[quote:dddc6248ac="bartjan_08"]Het is alleen zo dat de laptop niet alleen bij het opstarten trager is, maar eigenlijk bij alles wat hij doet. [/quote:dddc6248ac] Zou je daar voorbeelden van kunnen geven? Je zou de snelheid van de harddisk kunnen testen via de [url=http://www.hdtune.com/download.html]HD Tune.[/url] Tevens kun je daarmee via Error Scan, de kwaliteit van de harddisk testen. Veder zou je de snelheid van die laptop kunnen testen via applicatie [url=http://www.sisoftware.net/?d=&f=downandbuy&l=en&a=]Sandra Lite.[/url] En vergelijken met andere systemen. Weet je verder zeker, dat er niks met de laptop gebeurd is. Zou deze kunnen zijn gevallen?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...