Ga naar inhoud

Systeemherstel in Windows 7


anoniem

Aanbevolen berichten

  • Reacties 41
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • 4 weken later...
Terugkoppeling: Eindelijk tijd gehad om eens wat uit te proberen. Inderdaad blijkt Norton AV2010 de "schuldige", waardoor een herstelbewerking van SR niet voltooid kon worden. Ik heb 't inmiddels uitgeprobeerd in veilige modus (command prompt, srtrui.exe). En dat ging verder wel goed. Enige minpuntje (hoewel er nog geen 5 minuten tussen het maken van het herstelpunt en de herstelbewerking op dit herstelpunt zat): AutoProtect van Norton kon niet worden gestart omdat de virusdefinities te oud waren..... Even handmatig bijgewerkt dus. Maar daar ga ik nog wel over in discussie met Symantec, want da's natuurlijk niet echt super! :? Edit: Enig minpuntje om vanuit veilige modus een herstelbewerking uit te voeren is uiteraard het feit dat die bewerking niet ongedaan kan worden gemaakt.
Link naar reactie
  • 7 maanden later...
Ik kwam er dus ook achter... die "gereserveerde" partitie in win 7 wordt alleen gemaakt als je van te voren zelf apart geen partities aanmaakt, bijvoorbeeld als je een nieuw disk hebt, zoals ik... Anders wordt alles gewoon op C weggeschreven. Ik vond wel een truc om het te voorkomen.... http://www.mydigitallife.info/2009/08/20/hack-to-remove-100-mb-system-reserved-partition-when-installing-windows-7/ Die ga ik dus proberen.... PS: als je nl een DVD hebt dan heb je die aparte partitie nl niet nodig...
Link naar reactie
Navraag bij de "geleerden" leverde destijds op dat men geen buikpijn hoeve te hebben door de aanwezigheid van die systeempartitie. Die 100 Mb op een schijf van vele honderden G's zitten mij althans niet in de weg. Ik krijg niet de indruk dat het systeem er ooit wat mee doet en ik neem 'm ook niet mee bij het maken van een image. Ook ik had een nieuwe disk, maar deze is "in den beginne" gepartioneerd, afwijkend van de standaard indeling. Mogelijk stond die systeempartitie er toen al op(?).
Link naar reactie
Delete die bestanden maar eens op die partitie.... dan krijg je de melding bij herstart bootmgr missing... Dus als je je systeem zo ingericht hebt vanaf een schone disk zoals ik beschreef dan krijg je dat. Dus als je geen ghost maakt hiervan .. en er gebeurt wat.... dan kan het zijn dat je niet meer herstellen kunt. ik zit in een testfase en heb expres die partitie geformatteerd. (vanaf een andere win7 installatie (geen dual boot, maar via schijven opstart keuze in het bios). Dus na herstart.... bootmgr missing... weer in die andere Win7 opgestart en met R-Studio de formattering ongedaan gemaakt, mooi niet werken. Het zijn dus in die situatie essentiële bestande. Ik ga dus mijn huidige Win 7 proberen over te zetten of ik maak een schone install met de aanwijzingen uit het artikel zodat ik geen extra systeem partitie krijg. Das toch makkelijke met het ghosten.
Link naar reactie
Tja, hier val ik ook stil... Ik heb (zoals al beschreven) 2x een redelijk recente image terugggezet. Dit was een image van de "C" partitie; niet meer en niet minder. Dit leverde wat achterstallig onderhoud op, maar verder liep het systeem weer als een trein. Door de Windows techneuten is mij destijds verzekerd dat ik die systeempartitie niet hoefde mee te nemen in een image en dat ook terugzetten ervan niet nodig was.... En dus maak ik om de ca. 2 weken (max.) een image van "C"...
Link naar reactie
Bij mij stond ie gewoon zichtbaar (ik zet altijd in de verkenner altijd alles op zichtbaar, dus ik weet niet eens of ie anders onzichtbaar zou zijn geweest..) Daar was ik dus wel blij mee, want nu in de testfase wilde ik het naadje van de kous weten of en hoe,.... vandaar die link daarboven wat je zou kunnen doen. Als ik tijd heb ga ik dit vanavond testen.
Link naar reactie
[quote:74c8e9a377="lion"]Zal er nog eens induiken.... (Ik vind het sowieso al een vreemde zaak dat Windows 'm WEL toont in z'n defragmentatieprogje, maar niet in "Computer". Toegegeven: het is geen station. Maar hou 'm dan ook in andere vensters verborgen zou ik zeggen.... :? ).[/quote:74c8e9a377]Wel ik ben erin gedoken.... Ik heb die partitie weggehaald en die van win7 ook. In de vrije ruimte heb ik vooraf 1 partitie gemaakt en toen win7 weer opnieuw geinstalleerd... En... ind dan wordt er geen aparte boot partitie aangemaakt, de bestanden die eerst apart daar stonden staan nu gewoon op C. De installatie moet ik nog wel compleet maken, maar alle updates heb ik al gedraaid en herstart. Zo aan de programma's... En ...dan ga ik hem ghosten en formatteren en weer terugzetten, de proof of the pudding .... dan zijn we wel een paar uurtjes verder... ;) PS: ik begreep uit een zoekactie met google dat Ghost 2003 wel windows compatible is als je de dos versie los opstart (dus niet het hele programma installeren maar de dos bestanden die je had voor het backuppen/restoren gebruikt). Het overzetten als test van een win7 van een andere schijf (test) lukt met G-2003 wel, maar werkte niet goed imv de rechten, die aan de andere schijf verbonden waren. Ik verwacht dat het straks/morgen wel werkt.
Link naar reactie
"PS: ik begreep uit een zoekactie met google dat Ghost 2003 wel windows compatible is als je de dos versie los opstart (dus niet het hele programma installeren maar de dos bestanden die je had voor het backuppen/restoren gebruikt). Het overzetten als test van een win7 van een andere schijf (test) lukt met G-2003 wel, maar werkte niet goed imv de rechten, die aan de andere schijf verbonden waren. Ik verwacht dat het straks/morgen wel werkt." Bij mij lukt het ook op die manier niet. Maar met Ghost 8 in DOS wel. Overigens heb ik een aparte kleine DOS partitie (15 MB wordt gebruikt) op mijn PC waaraan de diverse DOS Ghost bestanden in hun eigen folder zijn toegevoegd. Dat vind ik handig omdat het een multiboot configuratie is en ik na DOS op te starten van daar uit images van de andere systeem partities kan maken of terugzetten.
Link naar reactie
[quote:cf69b1a660="andre@home"]PS: ik begreep uit een zoekactie met google dat Ghost 2003 wel windows compatible is als je de dos versie los opstart (dus niet het hele programma installeren maar de dos bestanden die je had voor het backuppen/restoren gebruikt).[/quote:cf69b1a660] Klopt... :wink: (Je vergat het "7"tje achter "windows", maar ik neem aan dat je die versie bedoelt....).
Link naar reactie
[quote:efa7dda0c7="andre@home"]Bij mij stond ie gewoon zichtbaar (ik zet altijd in de verkenner altijd alles op zichtbaar, dus ik weet niet eens of ie anders onzichtbaar zou zijn geweest..)[/quote:efa7dda0c7] Bij mij lukt het niet om 'm "zichtbaar" te maken. Ook niet met alle (weergave)opties "aan".... :? Het enige dat ik standaard niet heb uitgevinkt, zijn de "beveiligde besturingssysteembestanden", maar als ik die wel uitvink, zie ik nog steeds niets. Uitsluitend in het defraggertje wordt-ie getoond.
Link naar reactie
Nou, ik heb de eerste link maar eens gepakt. Zonder daar veel wijzer van te worden..... :o Een stapgewijze aanpak om die partitie zichtbaar te maken ben ik niet tegengekomen. Maar zo ingewikkeld kan 't toch niet zijn? Je meld immers zelf dat-ie bij jou zichtbaar is "omdat alles op zichtbaar gezet is"...... Als ik dat doe levert het niets op!
Link naar reactie
En ik heb alles in Classic view (desktop) staan of dat nog invloed heeft? Ook het startmenu heb ik als classic staan. Met mbv Classic Shell (sourgeforce). Eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat het invloed heeft, maar ik weet het niet zeker, ik plump altijd mijn bekende tools er meteen op.... (en die had ik op een test schijf uitgezocht waar toevallig net gen 2e partitie op zat (was immers vooraf ingedeeld...)
Link naar reactie
[quote:119e2f06be="andre@home"]En ik heb alles in Classic view (desktop) staan of dat nog invloed heeft? Ook het startmenu heb ik als classic staan. Met mbv Classic Shell (sourgeforce). Eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat het invloed heeft, maar ik weet het niet zeker, ik plump altijd mijn bekende tools er meteen op.... (en die had ik op een test schijf uitgezocht waar toevallig net gen 2e partitie op zat (was immers vooraf ingedeeld...)[/quote:119e2f06be] Die Classic Shell (jammer genoeg kan dit niet rechtstreeks in 7) ken ik. Ik heb 'm nog op de plank liggen, maar niet gebruikt. De behoefte is wat minder geworden in de loop der tijd. Alles went en de performance van mijn systeem is (zeker na het uitschakelen van allerhande grafische Windows flauwekul) hoog genoeg! Of het invloed heeft op de "zichtbaarheid" van die systeempartitie in Verkenner/Explorer.....? Geen idee, maar als ik daar allerhande ingewikkelde truukjes voor moet uithalen, dan lamaar......
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...