Ga naar inhoud

Klassieke start- en verkenner in Win 7?


anoniem

Aanbevolen berichten

[quote:21d685b9e5="lion"]Interessant leesvoer, maar het blijkt dus niet mogelijk om met een simpele handeling zoals in XP aan te geven dat je een "klassiek menu" wil. En v.w.b. Verkenner zie ik ook geen mogelijkheden om een wat minder grafisch lay-out te creëren..... :cry:[/quote:21d685b9e5] Aan persoonlijke voorkeuren aanpassen kan eventueel ook worden teruggeschakeld naar het Windows 7 Basic kleurenschema (of zelfs naar de klassieke weergave of een weergave met maximaal contrast). Onderstaande afbeelding laat rechts een fragment van een venster in Aero Glass-interface zien en links een venster in Basic-interface. :roll:
Link naar reactie
Voor zover mij bekend bevat W7 geen klassiek startmenu. Zie echter http://win7vista.com/index.php?topic=1414.0 Er zijn wel "third party" programmaatjes voor. Zie http://www.raymond.cc/blog/archives/2009/12/15/looking-for-the-best-windows-7-classic-start-menu/ Ik heb CSmenu http://www.howtogeek.com/howto/2227/get-the-classic-start-menu-in-windows-7/ en Classic shell http://www.windowsvalley.com/blog/get-classic-start-menu-on-windows-7/ geprobeerd. De laatste bevalt me wel. Voor het verder oppoetsen van W7 zie de lijst in http://www.howtogeek.com/tag/windows-7/
Link naar reactie
  • 1 maand later...
[quote:c365004fda="lion"]Iemand enig idee of, en zo ja hoe, een [u:c365004fda]klassiek[/u:c365004fda] startmenu in te stellen is onder Win 7...? En hetzelfde v.w.b. een klassieke verkenner/explorer lay-out?[/quote:c365004fda] Omdat ik in XP alle belangrijke bestanden en programma's in zo'n 12 mappen (tot 36 uitbreidbaar) heb verdeeld zodat ik elk item snel jan bereiken (bijvoorbeeld start-1-2 adressenlijst, start-4-4 Opera, start-3-z Zoombrowser, start-b-b Binckbank) mistte ik het klassieke startmenu in Win7. Temeer omdat we hier nu 3 versies van Windows door elkaar gebruik: XP op het netbook, Vista op de laptops en Win7 op mijn desktop. Ik heb csmenu geprobeerd maar daar kon ik die startstruktuur niet kwijt. Het werkt wel in ClassicShell en dat is voor iedereen in huis wel zo makkelijk.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...