Ga naar inhoud

Terug naar Vista met recovery disk.


anoniem

Aanbevolen berichten

Heb je die recovery DVD's dan niet met succes kunnen aanmaken? Om welk merk/type laptop gaat het eigenlijk? In principe zou elke PC/laptop waarop origineel Windows Vista is meegeleverd, geschikt kunnen zijn voor Windows 7. Maak eventueel een images van je Windows en rescue partities, naar een externe harddisk. Een test van commerciële applicatie kun je vinden in deze hyperlink http://disk-imaging-software-review.toptenreviews.com/ En freeware applicaties staan in deze hyperlink http://www.thefreecountry.com/utilities/backupandimage.shtml Voor alle zekerheid heeft Microsoft daarvoor [url=http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=1B544E90-7659-4BD9-9E51-2497C146AF15&displaylang=en]Windows 7 Upgrade Advisor[/url] uitgebracht. Ook zou je het nodige kunnen opzoeken op [url=http://www.microsoft.com/windows/compatibility/windows-7/en-us/default.aspx]Windows 7 Compatibility Center.[/url] Gaat het hier om een Windows 7 upgrade DVD, die je onder andere in de winkel kunt kopen. Of om een gratis Windows 7 upgrade, omdat je laptop op de site van Microsoft vermeld staat http://www.microsoft.com/windows/compatibility/windows-7/en-us/default.aspx
Link naar reactie
Het gaat hier om een volledige instalatie DVD(dus geen Upgrade). Voor Vista is er inderdaad een Upgrade versie. Maar ik heb alleen een volledige installatie DvD. Als ik deze uitvoer en het gaat mis wil ik meteen terug kunnen (tijdelijk) naar mijn oude Vista. Dat moet ik dan met de Recovery disc gaan doen want zoals gezegd ik heb geen volledige installatie DVD van Vista. Dus stel ik heb 90 procent van Windows 7 geinstalleerd (en dus al geformatteerd), het gaat vervolgens mis. Dan kan ik met die Recovery disk terug naar Vista zonder problemen ? Bedankt.
Link naar reactie
[quote:d4808e4822="bert003"]Dus stel ik heb 90 procent van Windows 7 geinstalleerd (en dus al geformatteerd), het gaat vervolgens mis. Dan kan ik met die Recovery disk terug naar Vista zonder problemen ? [/quote:d4808e4822] Met 100% zekerheid kan ik dit niet zeggen. Ik weet alleen uit eigen ervaring, dat ik weliswaar op mijn Lenovo ThinkPad R61i laptop, met succes Recovery CD/DVD's heb kunnen aanmaken. Op die laptop stond oorspronkelijk Vista Business. Alleen toen ik die wilde terugzetten met de aangemaakte Recovery CD/DVD's, ging het nadat ik 'm met de eerste CD/DVD had opgestart nog wel goed. Toen er om de tweede Recovery CD/DVD werd gevraagd ging het mis. Deze werd niet herkend als tweede Recovery CD/DVD. Maar omdat mijn laptop met downgraderechten was, waren er ook 3 fabriek geperste XP Professional Recovery CD's meegeleverd, die wel correct bleken te werken. Om die reden zou je zoals ik al zei, een images kunnen maken naar een externe harddisk. Als jouw Recovery CD/DVD's ook niet werken, en je hebt geen images gemaakt, en je recovery partitie ook niet meer werkt. Dan kun je alleen nog bij de laptop fabrikant andere Recovery CD/DVD's aanvragen. Waar ze mogelijk afhandeling- en administratiekosten voor in rekening brengen. [quote:d4808e4822="bert003"]Het gaat hier om een volledige instalatie DVD(dus geen Upgrade). [/quote:d4808e4822] Check dan eerst op de website van je laptop fabrikant, welke software en Windows 7 drivers daar te downloaden zijn. En download deze van te voren. Om deze eventueel op een CD-R te branden.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...