Ga naar inhoud

Schrijfbeveiliging in Vista.


anoniem

Aanbevolen berichten

PC met Vista HP SP1 64-bits. Drie harde schijven, elk met enkele partities. Het komt geregeld voor, zonder enige aanwijsbare oorzaak, dat ik in een partitie niets kan doen; geen nieuwe map aanmaken, geen files in bestaande map zetten, etc. Steeds komt de debiele melding: "deze diskette (!?) is tegen schrijven beveiligd". Hoezo? Heb ík niet om gevraagd. Weer een van die vreselijk irritante typisch Vista "beveiligingen"? Na reboot is het probleem verdwenen, maar dát vind ik dan weer een nieuw probleem. Is daar wat aan te doen? (Ja, shitvista eraf en Win7 erop: komt eraan. Maar tot dán?).
Link naar reactie
er zijn voldoende vista´s die dat niet doen, hoor. dus zal het wel iets op jouw eigen systeem zijn: - je hebt alle updates? - zit er een (te) sofisticated beveiligings-suite op, schakel die een tandje lager. - maak een herstelpunt en geef het ding eens een beurtje met ccleaner (www.ccleaner.com) en/of advanced system care (www.iobit.com)
Link naar reactie
[quote:184f14d743="HvD"]PC met Vista HP SP1 64-bits. [/quote:184f14d743] Is er overigens een reden waarom je Vista' [url=http://support.microsoft.com/kb/935791/nl]Service Pack 2[/url] nog niet had geïnstalleerd? Over die foutmelding: "deze diskette (!?) is tegen schrijven beveiligd". Zou je onder andere deze twee topics kunnen checken http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=202751&highlight= http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=191017&highlight= Windows 7 zou je inderdaad kunnen overwegen. Deze Windows versie is inderdaad aanmerkelijk beter dan Vista. Echter was Vista wel in een aantal punten beter dan die oude Windows XP.
Link naar reactie
Laat ik al die tijd gedacht hebben dat automatische updates dat had geregeld. Stomme eikel. Maar zelfs bij de optionële updates kwam ik die SP2 nooit tegen. Ben dus aan het downloaden. Waar ik woon komt dat vandaag nog best wel voor elkaar. :? Was eigenlijk sowieso al van plan een schone herinstallatie uit te voeren. Maar in plaats daarvan ga ik op díe PC versneld Win7 zetten. Is inderdaad stukken beter. Eerst "even" alle Win7 64-bits drivers downloaden, en dat heb ik eind volgende week ook best voor elkaar. Ben ik van alles af. (Dacht hij optimistisch....)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...