Ga naar inhoud

Driver installeren


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb deze vraag ook al als deel van een andere vraag gesteld maar ik wil het op deze manier nog een keer proberen omdat op dit deel geen reactie is gekomen. Omdat er geen goede SATA driver op de instalatiedisk stond heb ik windowsxp onder native IDE geinstalleerd, ik heb een Acer X1700 desktop computer en heb de XP drivers voor deze computer van de site van Acer gedownload maar als ik deze drivers installeer en ik wil terug naar AHCI dan werkt dat niet. De processor is een Intel core 2 quad q6600. Ik heb de nVIDIA nForce 7100-630i drivers gedownload en geinstalleerd maar als ik dan in de BIOS weer naar AHCI ga start de computer niet op. Heeft iemand enig idee wat nu te doen en wat is de goede SATA driver die geinstalleerd moet worden.
Link naar reactie
Ik lees hier http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=203869 [/quote]Dell met ICH8/9/10 SATA controller ? Een XP met geintergreerde SP3 werkt echt (nog) niet als de IAAHCI stuurprogs niet in het bootloader gedeelte zijn opgenomen. Of je geintergreerde XP aanpassen of een floppy organiseren (kan een USB zijn) en de F6 optie kiezen.[quote]
Link naar reactie
Bedankt voor de antwoorden met het antwoord van Tirm kom ik een stuk verder echter omdat ik in de BIOS geen instelling vind voor het booten van een floppy zit ik er aan vast om een boot cd te maken met daarin de goede SATA driver slipstreamed, Zijn er wezenlijke nadelen verbonden aan het werken met NATIVE IDE in plaats van AHCI.
Link naar reactie
[quote:794ee91035="peter44"]Zijn er wezenlijke nadelen verbonden aan het werken met NATIVE IDE in plaats van AHCI.[/quote:794ee91035] Daarover staat enige informatie in deze hyperlink [url=http://expertester.wordpress.com/2008/07/24/ahci-vs-ide-%E2%80%93-benchmark-advantage/]AHCI vs IDE – Benchmark & Advantage[/url] En ook in deze thread [url=http://forums.pcper.com/showthread.php?t=444831]HOWTO: enable AHCI mode after installing Windows[/url] die bedoelt is voor P35 ICH9 gebaseerde moederborden. //Edit [quote:794ee91035="peter44"]Ik heb deze vraag ook al als deel van een andere vraag gesteld [/quote:794ee91035] Het zou waarschijnlijk overzichtelijker zijn geweest, als je in je [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1401880]oude topic[/url] verdergegaan was.
Link naar reactie
Dat zou inderdaad verstandiger zijn geweest maar het ging nu eigenlijk over een ander onderwerp en het eigenljike onderwerp was intussen zover weggezakt dat ik bang was dat daar geen reacties meer op zouden komen. In het eerste deel van je antwoord staat veel informatie, die heb ik nog niet allemaal goed bekeken, ik denk dat ik daarin een antwoord op mijn vraag kan vinden. Bedankt voor je info.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...