Ga naar inhoud

Te weining ruimte op de C: schijf (windows7)


anoniem

Aanbevolen berichten

hey, mijn schijf is ingedeeld in c: 30gb en d: 120 gb Op de C schijf heb ik alleen windows en programma's geinstalleerd. Op de D zit alle andere bestanden zoals foto's/video's enzo. Nu zit ik ineens met het probleem dat ik nog maar 100mb vrij heb op mijn C schijf. Met het programma Tune up utilities heb ik een scan van de C schijf gemaakt. [img:410f93ff06]http://i33.tinypic.com/2wno1z7.png[/img:410f93ff06] Hier is duidelijk te zien dat maar 15gb gebruikt wordt. Terwijl bij deze computer toch echt is aangegeven dat mijn schijf bijna vol zit. Ook als ik een beetje door mijn bestanden blader zie ik maar een paar "grote" programma's geinstalleerd. Dat is namelijk Microsoft office en Solid edge V20. Maar deze programma's nemen totaal ook maar 5 gb in beslag. Verder is er eigenlijk alleen maar windows 7 geinstalleerd. Ik heb al tig keer programma's zoals CCleaner eroverheen gehaald. Maar het verschil is minimaal. Dus iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen. Btw C partitie vergroten is mijn laatste optie, maar dat voorkom ik liever. ohjah mijn prullenbak is gewoon leeg Alvast bedankt.
Link naar reactie
[quote:603cbaa0fb="speedjunk"]mijn schijf is ingedeeld in c: 30gb en d: 120 gb (..) Nu zit ik ineens met het probleem dat ik nog maar 100mb vrij heb op mijn C schijf. (..) Windows 7 [/quote:603cbaa0fb] Voor Windows 7 kun je beter een Primaire partitie van 60 GB kunnen aanhouden. Verder zou je grote applicaties beter op D: kunnen installeren. Met grote applicaties bedoel ik bijvoorbeeld een game van een gigabyte of drie.
Link naar reactie
[quote:30b89dd0e8="bsa100"]draai eens CCleaner[/quote:30b89dd0e8] Gedaan zoals ik al zei. [quote:30b89dd0e8="jolo"] Voor Windows 7 kun je beter een Primaire partitie van 60 GB kunnen aanhouden. Verder zou je grote applicaties beter op D: kunnen installeren. Met grote applicaties bedoel ik bijvoorbeeld een game van een gigabyte of drie.[/quote:30b89dd0e8] Klopt, maargoed ik heb maar 2 grote programma's eropstaan. Maar in totaal heb ik ook maar max 6gb nodig voor programma's. Daarom is 30gb meer dan genoeg naar mijn mening. Ik wil gewoon weten waar mijn de rest vd 15gb gebleven is. Hiervoor draaide ik windows xp. Na de installatie van windows 7 bleef er een map van windows xp als backup over. Deze map heb ik meteen weg gegooit.
Link naar reactie
bedankt voor de reactie, ik heb treesize gedownload. en hiermee heb ik een verborgen map gevonden dat 10gb in beslag neemt. Hieronder op de afbeeldingen zien je dat Programdata 10gb gebruik Na de hele tak geopend te hebben zie je CI files. Kan ik deze bestanden gewoon verwijdere zonder dat windows flipt? [img:9e1b0bd6a9]http://i33.tinypic.com/k2bbzt.png[/img:9e1b0bd6a9] [img:9e1b0bd6a9]http://i38.tinypic.com/fw4mir.png[/img:9e1b0bd6a9]
Link naar reactie
Die CI files horen blijkbaar bij Windows 7 Indexering. Die zou je eventueel kunnen [url=http://www.addictivetips.com/windows-tips/disable-search-indexing-in-windows-7/]disablen.[/url] Of check op het sevenforums deze hyperlink [url=http://www.sevenforums.com/tutorials/17854-index-locations-add-remove.html]How to Add or Remove Windows 7 Index Locations.[/url]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...