Ga naar inhoud

Foutmelding bij installatie Win XP


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik zit met het volgende probleem: Een huisgenoot van me heeft onlangs op zijn PC de partitie met daarop Ubuntu verwijderd en kon daardoor Win XP niet meer opstarten. We hebben toen de hele schijf maar geformatteerd in mijn PC om vervolgens een 'schone' installatie van XP erop te kunnen zetten. Nu krijgen we na het laden van alle files in de setup van windows de volgende foutmelding: [quote:8ec8e1763c]Er is een probleem gevonden. Windows is afgesloten om fouten te voorkomen. Controleer de computer op virussen. Verwijder nieuwe vste schijven of vaste schijf controllers die u hebt geinstalleerd. Controleer of de schijf is geconfigureerd en afgesloten. Technische info (engels) *** Stop: 0x0000007B (0XF78E2524, 0xC0000034x, 0x000000, 0x000000)[/quote:8ec8e1763c] Na googlen kwamen we op [url=http://support.microsoft.com/kb/324103/nl]deze[/url] pagina van Microsoft, maar ik wordt er niet veel wijzer van anders dan dat hij op de een of andere manier de harde schijf niet herkent of iets dergelijks... Het is een Western Digital 250 GB SATA schijf. Het vervelende is ook nog eens dat het een Dell PC is en dat alles waarschijnlijk OEM is. Er zit ook geen floppydrive in dus F6 tijdens de setup werkt ook niet. Kunnen jullie mij van advies voorzien, hoe dit probleem op te lossen...?
Link naar reactie
Hmmmm...eerst maar CHKDSK draaien, zie http://www.5starsupport.com/tutorial/repair-damaged-drive.htm maar ja..., kun je ergens aan een WinXP CD komen? Zie http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?t=466881 Als het lenen van een een WinXP CD niet lukt, heeft Wanderer misschien een oplossing http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?t=441657
Link naar reactie
Is het een XP-CD met SP3 al geïntegreerd? Zo nee, dan zul je SP3 (waar SATA-drivers in zitten) moeten slipstreamen in de installatie-CD van Windows XP. Dat kan met het programma NLite (even Googelen). Leuk detail: Ik ga het vandaag zelf ook proberen :lol: ! Nieuw systeem met SATA-schijf, maar alleen een XP-CD met SP2 erop :P ... Eens kijken of dat gaat lukken ;)
Link naar reactie
Ik heb een XP-cd met SP3 al geïntegreerd voor de installatie, deze zou moeten werken, ik heb hem laatst nog gebruikt... Die herstel-partitie staat er helaas niet meer op en de enige cd die bij de pc kwam bevat alleen maar diagnostic programma's van Dell. Die hebben we gedraaid en ze vinden geen problemen met de schijf. Ook de chkdsk die ik heb gedaan op de schijf toen ik deze op mijn pc had aangesloten gaf geen problemen aan... Als ik een driver nodig heb voor de schijf, waar haal ik dat dan vandaan? Ik heb zelf precies dezelfde HD liggen en we gaan proberen om deze te gebruiken. Mocht dit ook niet werken, wat zou er dan precies aan de hand zijn? Nog even voor de duidelijkheid, hij geeft de foutmelding vlak [b:25abce3c7f]voordat[/b:25abce3c7f] dit scherm zou moeten verschijnen: [img:25abce3c7f]http://www.theeldergeek.com/images/XP%20Pro%20Setup%20Graphic/CC.gif[/img:25abce3c7f]
Link naar reactie
Ik denk dat het probleem zich in de Masterbootrecord (MBR) van de betreffende schijf bevindt. Wat je kunt doen is m.b.v van het commando fixmbr de masterbootrecord herstellen. Leesvoer => [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Fixmbr[/url] Als er drivers nodig waren voor installatie dan gaf setup wel aan dat hij geen harde schijven kan vinden. Daar duid de foutmelding die jij geeft niet op.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...