Ga naar inhoud

netwerkprobleem na installatie explorer 8


anoniem

Aanbevolen berichten

Door het aandringen van Microsoft eindelijk wat meer werk gemaakt van de installatie van de Explorer 8. Had het al eens geprobeerd maar kreeg elke keer een foutmelding bij de installatie. Nu de door Miscrosoft aangereikte Fixit (http://support.microsoft.com/gp/cp_fixit_main/nl#tab0) gebruikt en zowaar de Explorer veris 8 werkt goed. Dit alles op een XP Home pc waaraan een router en aan de router nog 2 andere pc's (één draadloos en één met draad; beide Vista). Nu blijkt dat de Vista pc's de XP pc nog wel zien maar ze kunnen er niet bijkomen. Wat nooit zo was, opeens moet er een gebruikersnaam en wachtwoord worden gegeven. Printen via de Vista pc's wil ook niet meer logischerwijs. Lastig. Op de één of ander manier doet die Fixit iets met de beveiliging van de XP pc waarna andere pc's niet zonder meer toegang hebben. Firewall uitzetten is geen oplossing, virusscanner ook niet. Wat heeftde Fixit gedaan waardoor de XP pc geblokkeerd is.
Link naar reactie
[quote:cfc9b21ed3="wim van uden"]Nu blijkt dat de Vista pc's de XP pc nog wel zien maar ze kunnen er niet bijkomen. (..) Wat heeftde Fixit gedaan waardoor de XP pc geblokkeerd is.[/quote:cfc9b21ed3] Daar heb ik nog nooit van gehoord. Maar je zou voor alle zekerheid je netwerk configuratie kunnen nalopen. Check daarvoor eerst deze hyperlink [url=http://www.vista-helpdesk.nl/tips-a-tricks-windows-vista/210-windows-vista-xp-samen-netwerkproblemen.html]Windows Vista en XP problemen bij samen in een netwerk.[/url] Of check deze [url=http://en.kioskea.net/forum/affich-25998-file-sharing-between-xp-and-vista]File Sharing between XP and Vista.[/url] Of eventueel deze [url=http://networking.nitecruzr.net/2006/12/windows-xp-and-vista-on-lan-together.html]Windows XP And Vista On The LAN Together.[/url]
Link naar reactie
Heb je nog nooit van gehoord. Klinkt niet optimistisch voor mijn probleem. Er kunnen maar beter veel mensen last van hebben dan is de oplossing sneller te vinden. Ik heb vandaag Fix it (50198) opnieuw geinstalleerd. Zonder er meteen IE8 overheen te installeren. Het blijkt dat alleen de Fixit installatie het probleem veroorzaakt. Op de een of ander manier verandert er iets aan de beveiling van de Main XP pc waardoor andere pc's opeens een gebuikersnaam en wachtwoord moet ingeven om verbinding te maken. Ik heb ook gelezen dat Windows teruggesteld wordt op de standaard beveiligingsinstelling. Maar goed, wat betekent dat voor mijn netwerkinstellingen en hoe krijg ik die weer terug naar wat het was.?
Link naar reactie
[quote:d7bd032f09="wim van uden"]Het blijkt dat alleen de Fixit installatie het probleem veroorzaakt. Op de een of ander manier verandert er iets aan de beveiling van de Main XP pc waardoor andere pc's opeens een gebuikersnaam en wachtwoord moet ingeven om verbinding te maken.[/quote:d7bd032f09] Intussen vond ik wel deze [url=http://blogs.technet.com/fixit4me/archive/2009/01/30/reset-security-settings-back-to-the-defaults-fix-it-live.aspx]Microsoft Fix it BLOG.[/url] Als je helemaal omlaag scrollt, zie ik enkele problemen genoemd die Fixit zou kunnen hebben veroorzaakt. Had je deze trouwens daar zelf gepost? [quote:d7bd032f09] re: Reset Security Settings Back to Windows Defaults Wednesday, September 02, 2009 4:06 AM by wim To install IE8 I runned Fix it. IE8 is installed without a problem then. BUT, after this Fix it procedure, other pc's can not enter the main pc in the network. Suddenly you have to enter a username and password to obtain the connection. What do I have to change to avoid this? [/quote:d7bd032f09] Heb je intussen alle netwerk instellingen in Windows XP al kunnen nalopen, met behulp van die drie hyperlinks uit mijn vorig bericht?
Link naar reactie
Inderdaad die had ik gepost. Twee berichten daarboven staat iemand met hetzelfde probleem. Ik heb gekeken naar je links maar vond eerlijk gezegd niet iets waarvan ik dacht, dát zou het wel eens kunnen zijn. Via Engelse zoektermen in Google vond ik deze site http://support.microsoft.com/kb/913628 Lijkt erg op mijn probleem. Nog geen tijd gehad om het te proberen maar ga het vandaag nog doen. Uitkomst zal ik hier posten. Bedankt voor het meedenken!
Link naar reactie
Eerst servicepack 3 voor xp geinstalleerd. Gaf een foutmelding. Toen via http://support.microsoft.com/kb/949377 Methode 1: Het register en de bestandsmachtigingen opnieuw instellen) toch nog een keer geprobeerd en servicepack 3 werd geinstalleerd. Vervolgens explorer 8 geinstalleerd en dit ging zonder problemen dit keer. De Fix it niet nodig. Netwerk instellingen zijn niet aangetast. Ik ben tevreden
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...