Ga naar inhoud

Harde schijf niet bereikbaar.


anoniem

Aanbevolen berichten

Zowel [List] als P=List leiden tot een scherm waarin het filesystem als "damaged" verdacht wordt en niet geopend kan worden. Ik neem aan dat TestDisk ook werkt op een 64-bits Vista systeem? Kunnen de problemen te maken hebben met de vorige functie van de schijf, waarbij hij via USB op meerdere PC's met Vista 32-bits en XP-SP3 32-bits is aangesloten geweest?
Link naar reactie
Nee, dat heeft er niets mee te maken. Begin eerst met een repair van de MBR met "MBR Code", voor de zekerheid en na een reboot toch maar die MFT laten rebuilden als hij dat tenminste wil. Had je overigens al wel die "write" functie al gebruikt? Overigens is het wel vreemd dat die melding komt bij "list". Wil helemaal niets dan zou je nog een versie van R-Studio kunnen opsnorren ergens en daarme kunnen proberen om de files eraf te krijgen, maar TestDisk ziet ook die RAW bestanden als het goed is, alleen R-Studio kijkt wat dieper in de magnetisatie. http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk:_undelete_file_for_NTFS
Link naar reactie
[Repair MFT] al eerder geprobeerd en niet gelukt; "MFT and MFT mirror are bad. Failed to repair MFT". Undelete had ik ook al geprobeerd, ook zonder succes. Was vanmorgen al aan die scan begonnen, en die duurde even. Het resultaat hieronder. Inderdaad kun je niet veel met een demoversie, maar wellicht haal je er iets uit dat me verder kan helpen? [img:b8668dc428]http://i30.tinypic.com/1z3ccis.jpg[/img:b8668dc428]
Link naar reactie
Omdat ik de boel al had afgezet en die scan 2 uur 13 duurt doe ik dat dubbelklikken op files later wellicht. Intussen PCInspector geïnstalleerd en die scan leverde inderdaad wat op. Wilde de lost files overzetten naar een aan te maken map op partitie H, de enige met zo'n 60GB vrije ruimte. Maar dan krijg je weer zonder enige aantoonbare aanleiding zo'n typisch (pokken)Vista melding "de diskette is tegen schrijven beveiligd. Hef de schrijfbeveiliging op bla bla bla...". En wie heeft die partitie dan wel beveiligd? zonder toestemming? (En waarom de andere twee partities op die schijf weer níet? En sinds wanneer heet een partitie diskette?). Vista sucks!!! Hoe krijg ik nu eerst weer de controle over die partitie terug?
Link naar reactie
Bedankt voor die tip, die ik zeker zal meenemen. Maar mijn eerste probleem nu is om die zogenaamde en ongevraagde schrijfbeveiliging van mijn H-partitie af te krijgen. (is niet de eerste maal dat ik dat meemaak. Rebooten zou misschien helpen, maar dan moet ik de scan opnieuw doen, terwijl ik nu die lost files ter beschikking heb).
Link naar reactie
http://www.sjoerd-visser.demon.nl/xphome/xpsimple.html Rechten overnemen van die schijf. Snap niet hoe die erop komt, toch zelf gedaan want windows doet niets uit zichzelf. :wink: Ben ook eens bezig geweest met een schijf waar ik de MFT en de reserve MFT van heb gewist, TestDisk ziet dan gewoon de RAW bestanden en kan ze ook kopiëren, weird dat het bij jou niet kan.
Link naar reactie
Kom nog even terug op je eerdere antwoorden. Ik heb in die R-Studio-scan een paar groene velden aangeklikt en wat screenprints gemaakt. Scan opgeslagen. Later heropend en van een veld print gemaakt van de info, en op een willekeurige lijn (derde van onderen; nnnnnnn103) geklikt en die geopend in Hex Editor. Bijgaand de prints. [img:9ca905dbc5]http://i30.tinypic.com/2qk80sy.jpg[/img:9ca905dbc5] [img:9ca905dbc5]http://i31.tinypic.com/902a0x.jpg[/img:9ca905dbc5] Zo te zien staat praktisch alles nog op die schijf, maar zijn MBR en MFT niet leesbaar of anderszins bereikbaar; heb alles geprobeerd, ook testdisk gaf geen resultaat, geen enkele list. die andere progjes deden al helemaal niks. Probleem; hoe krijg ik die RAW data van die schijf zonder een duur prog te kopen voor deze hopelijk eenmalige actie. PC Inspector gaf ook een beperkte scan; de gevonden "lost files"heb ik gekopiëerd. Kan er verder weinig mee doen; alleen een aantal jpg's laten zich openen, de rest niet. Geeft veel xls-files aan, die er volgens mij niet eens op zaten; waren voornamelijk jpg, mpeg en m2ts. PS: wat vreemde veranderingen in het systeem betreft; heb zonder aanwijsbare oorzaak en zonder enige acties opeens weer toegang tot die ene partitie (H van de werkende schijven). Is niet de eerste keer, zo'n vreemde kronkel in het systeem. Is virusvrij, dat zeker.
Link naar reactie
Als je echt alle mogelijkheden van TestDisk zonder succes geprobeerd hebt, zou je nog kunnen kijken naar applicatie BootMaster Partition Recovery. Op deze hyperlink staan de verschillen tussen de Full- en de Demo Version http://bootmaster.filerecovery.biz/features.html En op deze hyperlink staat een voorbeeld van een [url=http://bootmaster.filerecovery.biz/recover_boot_sector.html]Simple Steps for Boot Sector Repair[/url]
Link naar reactie
Weet niet hoe je ziet dat praktisch nog alles op de schijf staat. Nog meer tools om uit te proberen maar als de "raw" bestanden ook niet leesbaar zijn.................... http://www.freebyte.com/filediskutils/#datarecovery Overigens geeft TestDisk aan dat de bootsector wel klopt, de mbr is ook goed, blijft over de MFT maar dat is alleen de kaartenbak voor files groter dan een sector, de rest zou raw uitgelezen moeten kunnen worden wat ook niet het geval is voor een groot deel.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...