Ga naar inhoud

Windows XP installeren op Acer


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb in juni een Acer Extensa 5230E gekocht. Hierop staat Vista geinstalleerd maar dat bevalt niet. Volgens de handleiding kan ook XP geinstalleerd worden. Ook staat daarin dat op de vaste schijf een verborgen partitie staat met systeembestanden. Kan het kloppen dat vanaf die verborgen partitie XP geinstalleerd kan worden, of zit ik er naast? Ik heb al op verschillende manieren geprobeerd contact te krijgen met Acer om te vragen hoe het zit maar ik krijg ze niet te pakken. Hopelijk is er hier iemand die raad weet?
Link naar reactie
Je kan waarschijnlijk tijdens het opstarten de toetscombinatie Alt-F10 gebruiken om in het bootmenu te komen en proberen vandaaruit je PC te herinstalleren. Ik weet niet of hier XP staat dat zal je moeten proberen. Als het niet werkt moet je in je BIOS de mogelijkheid om in het bootmenu te komen met deze toetscombinatie aan zetten.
Link naar reactie
Het toeval wil dat ik nu eindelijk, na dagen proberen, contact heb gekregen met de helpdesk van Acer en die persoon heeft me een handleiding gestuurd per e-mail hoe je Vista opnieuw kunt installeren. Alleen staat er volgens hem geen XP op de vaste schijf of op de Recovery-DVD's. Ik heb zelf een paar OEM-versies van XP Home op CD maar volgens mij kun je die niet zo maar op een willekeurige computer installeren. Of heb ik het mis en kan dat wel?
Link naar reactie
Ik heb een vraagje. Ik heb intussen Windows 7 gedownload en ook het nederlandse language pack. Ik zie dat het Windows 7-bestand een iso-bestand is. Volgens mij moet je zo'n iso-bestand eerst als image branden op een DVD en kan je daarna Windows 7 vanaf die DVD installeren. Klopt dat? Ik zag ook dat het language pack een cab-bestand is, dat kan je toch gewoon uitvoeren nadat Windows 7 is geinstalleerd? Heb ik het bij het rechte eind?
Link naar reactie
Omdat je de Windows 7 RC ISO niet rechtstreeks hebt gedownload van Microsoft, zou je voor alle zekerheid op de site van computer!totaal dit artikel kunnen checken [url=http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Tip-artikel/Windows-7-ISO-Verifier.htm]Windows 7 ISO Verifier.[/url] Het Nederlandse language pack zou je kunnen installeren via Windows Update.
Link naar reactie
[quote:a2ac21b95a="nickjop"]bij updates bij optionele updates kijken en daar staat dutch (nl) bij[/quote:a2ac21b95a] Verder staat er ook een artikel over op de site van computer!totaal [url=http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Download-artikel/Maak-Windows-7-Nederlandstalig.htm]Maak Windows 7 Nederlandstalig.[/url] [quote:a2ac21b95a="apriethoff"]Ik zag ook dat het language pack een cab-bestand is, dat kan je toch gewoon uitvoeren nadat Windows 7 is geinstalleerd? [/quote:a2ac21b95a] Daarover staat een artikel op My Digital Live. [url=http://www.mydigitallife.info/2009/05/28/how-to-install-or-unistall-language-packs-mui-or-lip-lpcab-in-windows-7/]How to Install or Unistall Language Packs (MUI or LIP lp.cab) in Windows 7.[/url] Verder zou je ook nog op GoT deze thread kunnen volgen [url=http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1363345][Windows 7] Ervaringen en discussies - Deel 13.[/url]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...