Ga naar inhoud

Windows installeren via USB


Aanbevolen berichten

Hallo, Ik heb een netbook (Samsung NC10), waar ik Ubuntu op heb geïnstalleerd. Ik wil hem nu ook voor school gaan gebruiken, maar dan moet ik windows hebben. Ik wil er dus nu een dual-boot van maken. Ik heb al onder andere gekeken naar [url]http://www.computertotaal.nl/web/ArtikelpaginasCursus-artikel/Installeer-XP-of-Windows-7-vanaf-usb-deel-3.htm[/url], maar dat lukt niet (vind de OS niet). Ik heb het ook al geprobeerd via deze manier: [url]http://www.addictivetips.com/windows-tips/install-windows-7-from-usb-drive-requires-2-simple-steps/[/url], maar dat werkt ook niet. (als mijn USB is geformatteerd naar FAT 32 telt het af naar 0, maar dan begint het weer overnieuw, en als hij NTFS is vind hij geen OS). Weet iemand wat er dan fout gaat?
Link naar reactie
Als ik mijn netbook aanzet en boot via de USB komt er een soortgelijk scherm als dit: [img:edc528a1f4]http://www.linuxreaders.com/wp-content/uploads/2009/05/unetbootin.png[/img:edc528a1f4] , maar dan staat er geen witte text onder het kopje "default", en hij is onder in het scherm aan het aftellen van 10 naar 0, maar als hij bij de 0 is dan begint hij weer overnieuw. p.s. ik formateer mijn USB ook via een oude (en langzame) xp computer.
Link naar reactie
heb je een iso met echtheidscertificaat? omdat er veel met trojans in omloop zijn gebracht. ISO even opnieuw downloaden en opnieuw proberen zou ik doen. Ik zou de stap gewoon wagen om even een dvd iso te branden voor windows 7 dan weet je vrijwel zeker dat het goed is. Ik krijg het namelijk ook niet voor elkaar, bij mij lukt het uberhaupt niet om vanaf de usb stick te booten. Met een schijfje was het zo gepiept. Al heb ik toen nog niet doorgezet met de installatie, omdat ik een dual boot wil, en nog niet heb uitgezocht hoe dat gaat.
Link naar reactie
Het is nog steeds niet gelukt om het te installeren. Het is nu wel gelukt om via een usb dit: [url]http://www.downarchive.info/software/operating/7468-windows-xp-live-usb-edition-2009.html[/url] te booten. Weet er iemand wat er fout gaat en/of wat ik kan doen zodat windows 7 wel via een usb op mijn netbook geïnstalleerd kan worden?
Link naar reactie
[quote:67d5241e10="jorrieboy"]Ik heb al onder andere gekeken naar http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Cursus-artikel/Installeer-XP-of-Windows-7-vanaf-usb-deel-3.htm , maar dat lukt niet (vind de OS niet). [/quote:67d5241e10] Je bedoelt zeker als je van die netbook opstart van af je usb-stick je deze melding krijgt [code:1:67d5241e10] missing operating system [/code:1:67d5241e10] in het Nederlands [code:1:67d5241e10] Besturingssysteem niet gevonden. [/code:1:67d5241e10] of [code:1:67d5241e10] Het besturingssysteem ontbreekt [/code:1:67d5241e10] Op artikel [url=http://support.microsoft.com/kb/321626]321626[/url] van Microsoft support staat daar enig info over. Weliswaar over Windows XP. Ik heb dat computer!totaal artikel ook geprobeerd. Namelijk met een 4 GB A-data usb-stick. Ik kreeg daarmee ook die "missing operating system". Ik heb even gegoogled. Ik vond toen een andere how to. Namelijk deze [url=http://www.intowindows.com/how-to-install-windows-7vista-from-usb-drive-detailed-100-working-guide/]How To: Install Windows 7/Vista From USB Drive [Detailed 100% Working Guide][/url] Waarvan het de bedoeling dat je deze uitvoert in Windows Vista of Windows 7 RC. Want in Windows XP werkt die how to niet. Opmerking: Stap 8 "Copy your Windows 7/Vista DVD contents to the USB flash drive." mag je ook doen zoals dat computer!totaal artikel via applicatie Virtual CloneDrive. Ik heb die how to uitgeprobeerd in Windows 7 RC op mijn laptop uit mijn onderschrift. Als ik mijn laptop dan opstart met die Windows 7 RC usb-stick, dan verschijnt de gebruikelijke Windows 7 installatie Windows. Ik heb de installatie procedure zelf niet uitgevoerd. Want Windows 7 RC staat al op die laptop. En een netbook heb ik nog niet aangeschaft. Ik kijk nog even de kat uit de boom. Overigens hoef je die Windows 7 RC ISO niet steeds opnieuw te downloaden. Je hoeft alleen de MD5-getallen te checken. Zie daarover het artikel op de site van computer!totaal http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Cursus-artikel/Windows-7-RC1-met-certificaat-van-echtheid.htm
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...