Ga naar inhoud

Multiboot-XP 64b -Vista ultimate 64b en windows 7?


Aanbevolen berichten

Gaat het dus om de PC uit je onderschrift waarop Vista Ultimate 64bit is voor-geïnstalleerd? Dan zou je harde schijf waarop Vista staat opnieuw kunnen opdelen via een [url=http://distrowatch.com/index.php?distribution=partedmagic&month=all&year=all]Parted Magic LiveCD.[/url] Je zou voor XP en Windows 7 twee logische partities kunnen aanmaken. Zodat je daarna XP installeert. En als laatst installeer je dan Windows 7 RC. Als alles goed is gegaan zou je XP en Vista kunnen opstarten via het bootmenu van Windows 7 RC. Een andere mogelijkheid is voor XP en Windows 7 RC twee primaire partities aan te maken. Zodat dan alle Windows versies een eigen primaire partitie hebben. Alleen heb je dan wel een boot manager nodig. Bijvoorbeeld [url=http://www.osloader.com/]OSL2000.[/url] Of [url=http://gag.sourceforge.net/]gag.[/url] Voor verdere info check deze hyperlink over [url=http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/multiboot_systeem_opzetten.html]Een multiboot systeem opzetten: de Windows bootmanager vs. een alternatieve bootmanager.[/url]
Link naar reactie
Je zou ook kunnen denken om er nog een schijf bij te zetten en elk OS afzonderlijk op een eigen schijf te installeren zonder de andere schijven eraan, alle schijven weer erin met het OS geïnstalleerd kunnen worden geboot via de BBS, zo heb ik 4 OS'en draaien zonder een bootloader waar alles instaat.
Link naar reactie
[quote:3d60242857=" hommerke"]Windows 7 zal toch meer nodig hebben dan XP.[/quote:3d60242857] Volgens [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Windows_7#Systeemeisen]Wikipedia[/url] zijn de systeemeisen ongeveer gelijk aan die van Vista. Dus check je hoeveel ruimte Vista inneemt. Neem nog wat extra om applicaties te kunnen installeren. En ook nog ongeveer 20 GB vrije harddisk ruimte. Ik denk dat de grootte van zowel de Vista en Windows 7 partitie, tussen de 40- en 60 GB in zou kunnen liggen. [quote:3d60242857=" hommerke"]Hoe doe ik dit het beste? [/quote:3d60242857] De keuze tussen 1 primaire- met 2 logische partities en 3 primaire partities, of eventueel de optie van Lange Pier met drie harde schijven, zul je zelf moeten bepalen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...