Ga naar inhoud

pc start niet op?


Aanbevolen berichten

als hij geen bios ziet komt ´ie ook niet in veilige modus. - haal de batterij op het moederbord eens even een minuut of wat los. - bij sommige pcs lees je dat je de stroomkabel moet verwijderen en 15 seconden op de aan/uitknop (waarmee je de pc normaal start) moet drukken. helpt dat niet: probeer een andere voeding (probeer met alleen de brede ´hoofd´-plug erin: krijg je actie, haal dan een andere voeding). tenslotte kan ook het moederbord geveld zijn door valse stroompjes, uitgelopen condensatoren enzo.
Link naar reactie
benieuwd hoe het nu wel gelukt is.... als je eenmaal in windows bent, en windows loopt niet lekker moet je een herstelpunt terugzetten (start-porgramma´s-bureauaccessoires-systeemwerkset) van net voor je probleem begon. of dat alles oplost betwijfel ik, want niet willen starten zit meer in de hardware.
Link naar reactie
nou, dat zou best eens wel zo kunnen zijn...... ik heb een dergelijk fenomeen nog niet zo lang geleden voor een ander prima kunnen oplossen met een andere voeding. (de oude had dezelfde klachten als jij, en bij openmaken bleken een paar condensatortjes (als die dingen zo heten...) uitgelopen.....
Link naar reactie
Wat het kan zijn is; 1. Condensator op moederbord staat bol ( ga dat is checken ). 2. Videokaart zorgt voor kortsluiting ( heb je een onboard videokaart.. haal dan de videokaart uit je pci slot en start je computer is met de onboard videokaart ) 3. Voeding kan het heeeel misschien zijn. Als die gewoon opstart en na een tijdje uitvalt zou ik zelf is een andere voeding proberen. 4. Het kan ook iets anders zijn hoor.. je weet het maar nooit met computers. Succes! blijven proberen, zoeken en vragen.. dan kom je er vanzelf! :)
Link naar reactie
nou, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, want kennelijk start het ding weer op..... :lol: zo´n biosmelding zou erop duiden dat je ooit hebt geprobeerd je cpu-instellingen in de bios aan te passen. dat werk voor experts! dus volgende keer als je opstart: de bios in en netjes de standaardwaarden (default) terugzetten, en via f10 (save en exit) de bios weer uit.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...