Ga naar inhoud

Bestaat deze optie al? Opslaan op meerdere plaatsen tegelijk


Aanbevolen berichten

Iedereen wil bij het opslaan van een bestand soms wel eens één of meerdere backups maken op een andere plaats, zoals een andere map op een usb stick of zo. Normaal gesproken krijg je als je kiest voor "opslaan" het menu waarin je de schijf/map kunt kiezen waar je in op kunt slaan. Je slaat het daar op, en je moet dan steeds opnieuw "opslaan" kiezen in het programma waarin het bestand geopend is, en een nieuwe "bestemming" opgeven. Het lijkt mij wel handig als er een optie is waarbij je tijdens het opslaan direct al kunt aanvinken in welke extra mappen je het bestand ook nog wilt opslaan, dus op meerdere plekken tegelijk. Zo hoef je maar 1 keer "opslaan" te kiezen in het programma. Bestaat dat al als een add-on?
Link naar reactie
als het in office is dan kan je een macro schrijven in VBA, of eentje opnemen en aanpassen. 1 minuutje zoeken was dit: Option Explicit Sub testme() With ActiveWorkbook .Save .SaveCopyAs Filename:="c:\mybackups\" & .Name End With End Sub Als je buiten office bedoelt, dan kan je een batch-scriptje schrijven die alles wat in een folder komt automatisch (of na start script) kopieert naar een secondary location.
Link naar reactie
Je kan ook eens in de week bijvoorbeeld een synchroniseren met een synchroniseer programma. Ik maak gebruik van de Freeware variant van Syncback http://www.2brightsparks.com/downloads.html#freeware Hierin kan je profielen definieren die je kan opstarten en dan worden de bestanden bijvoorbeeld met elkaar gesynchroniseerd.
Link naar reactie
met microsoft synctoy 2.0 kun je ook syncen. dit is een gratis programmaatje van MS zelf en die kan je ook sceduled laten syncen. het programma start dan een script op die je voor aangegeven folders synct. dit kan dus best een USB stick zijn. je kan deze scedule naar behoeven laten uitvoeren. eens per week, dag, uur, minuut....whatever.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...