Ga naar inhoud

XP --> instellingen virtueel geheugen


Aanbevolen berichten

Het vastzetten van de grootte kan ook problemen opleveren, vooral als je weinig geheugen in de pc hebt zitten. Het enige wat voordeel op kan leveren, is het verplaatsen van de pagefile naar een tweede harddisk, die niet als systeemschijf gebruikt wordt. Hou er rekening mee, dat veel van dit soort tweaks geen enkel effect heeft, of zelfs schadelijk is. Overbodige software verwijderen en je systeem vrijhouden van malware levert het meeste op.
Link naar reactie
Een vaste waarde van het wisselbstand kan fragmentatie ervan voorkomen met de daarbij behorende meldingen, zet je hem op 2 gig. meer als genoeg. Overigens verbeterd helemaal niets met het veranderen, wordt alleen minder langzaam als er geen gebruik van wordt gemaakt en dat wordt er ook niet met 1 gig. intern bij normaal gebruik.
Link naar reactie
[quote:e4e16d0719="remco p"]ok, dus minimaal en maximaal op 2 gb zetten? [/quote:e4e16d0719]De vraag is of je dit echt wilt. Nadeel is dat bij hybernate mogelijk een gigantisch bestand wordt opgeslagen. Met 1GB geheugen is dat sowieso al 1GB. Wat vaak het meest zinvol is, is om gewoon op een andere partitie ook nog een wisselbestand te plaatsen. Automatische instellingen lijken me het meest praktisch. Fragmentatie lijkt me alleen een probleem bij een nagenoeg volle HD. In dat geval is een extra wisselbestand nog vele malen meer zinvoller.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...