Ga naar inhoud

Downgrade Vista--> XP en toch terug naar Vista.


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo, ik heb de volgende vraag. Ik heb een nieuwe Asus gekocht met Vista. Ik vond hem eigenlijk te traag dus heb een downgrade naar XP gedaan. Daar bleek meer bij te komen dan ik dacht en verder te gaan dan mijn nizwit hersenen aan konden. ;-) Het downloaden van de gepaste drivers lukt niet helemaal en krijg regelmatig een popup van foutmeldingen. Kortom, toch maar terug naar Vista want dit is ook niets. Nou had ik een extra partitie aangemaakt waar XP nu op staat. Mét vista een back-up gemaakt en herstel punt. In principe is alles ingedekt. Maar... nu XP loopt, kan ik de partitie niet formatteren en niet verwijderen, en vista niet terug zetten. Volume vergroten gaat dus ook niet. Heb al een aantal dingen geprobeerd, de hele Help van XP doorgeworsteld maar dat is ook een hoop blabla zonder echte help. Wie heeft er enig idee hoe ik dit moet aanpakken?? :o
Link naar reactie
Formatteren gaat zowieso niet. Rechtermuis knop op partitie werkt niet. Heb al geprobeerd om met de installatie cd van XP te formatteren, lukt opzich wel, maar dan start de pc weer niet op. Heb helaas geen recovery cd :roll: Het enige wat ik moet doen is de opstart partitie wijzigen in de systeem partitie. De partitie waar Vista opstaat moet weer de opstart partitie worden. In het Bios/Boot scherm kan ik dat niet wijzigen.
Link naar reactie
[quote:f81b056dc9="Lange Pier"]http://www.area59.org/vistabootpro/dl/VistaBootPRO_3.2.0.exe Even in XP de bcd herstellen en de mbr van Vista, je kunt zelfs XP erin opnemen als je dat wilt. Zo niet, dan kun je in Vista XP verwijderen. De popups kun je gewoon wegklikken en dat progje werkt dan in XP.[/quote:f81b056dc9] Euhm "bcd" ? Ben inmiddels veel te weten gekomen, maar bcd en mbr zegt me nog even niets :?
Link naar reactie
Leen dan even een Vista DVD en repareer de Vista opstartpaden. http://neosmart.net/blog/2008/windows-vista-recovery-disc-download/ Je kunt ook de herstelconsole downloaden via een torrentdownloadmanager en de ISO als IMAGE op een CD branden en daarmee de boel repareren. Nog meer leesvoer. http://www.pieter-arntz.info/bcdedit.html
Link naar reactie
[quote:950bc9de56="Lange Pier"]Leen dan even een Vista DVD en repareer de Vista opstartpaden. http://neosmart.net/blog/2008/windows-vista-recovery-disc-download/ Je kunt ook de herstelconsole downloaden via een torrentdownloadmanager en de ISO als IMAGE op een CD branden en daarmee de boel repareren. Nog meer leesvoer. http://www.pieter-arntz.info/bcdedit.html[/quote:950bc9de56] Thanks!! Nog 2 vraagjes ... Hoe weet ik of ik de 32 bit of de 64 bit nodig heb :? Welk progje heb ik nodig om de torrent te kunnen lezen? Ik heb door de XP installatie natuurlijk helemaal niets op m'n pc staan. Sorry, ben nog steeds erg leek 8)
Link naar reactie
http://www.frankwatching.com/archive/2008/01/09/top-10-torrents-voor-downloaden-muziek-en-video/ Het moet de torrent niet lezen maar iso downloaden via de/een torrent download manager. Kan ook met een downloadmanager zoals Freedownloadmanager. http://www.freedownloadmanager.org/ En je vertelde eerst dat er wel een versie van Vista nog opstond, en nu weer niet? :? Mocht het wel zo zijn dan kun je ook via verkenner die partitie met Vista bekijken en als je dan 2 mappen hebt met Program Files waarbij er bij eentje (x86) bijstaat heb je Vista 64, heb je één map Program Files heb je Vista 32.
Link naar reactie
  • 1 maand later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...