Ga naar inhoud

Homer

Lid
  • Aantal items

    1443
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Homer

  1. Meest voor de hand liggend is denk ik even de harddisk er uit halen en aan een bekend goed werkende computer hangen als extra schijf en dan even de juiste werking beoordelen.

     

    Je kunt ook eerst eens kijken in het bios of het (u)efi van de laptop of daar nog aanwijzingen staan m.b.t. een fout.

    • Thanks 1
  2. Zoals gezegd heb ik geen stappenplan om een schone Windows de mogelijkheden te geven die u vraagt, wel zat ik te denken aan het programma MailView misschien is dat iets?

    Een bestaande Windows op een nieuw moederbord plaatsen is inderdaad ook een idee, dat heeft c’t ooit geprobeerd met name om te zien wat daar de voetangels bij zijn en of er is te tweaken om het aan de praat te krijgen. U zult begrijpen dat het b.v. met stuurprogramma’s voor de andere hardware te maken kan hebben, als ik me het goed herinner was het belangrijkste het aanpassen op de nieuwe controller voor de disk. Zij schreven dat het een ingewikkelde klus blijkt te zijn met geen garantie op succes.

  3. Ja da’s inderdaad een flinke klus: indien je Windows opnieuw plaatst dan zul je het opnieuw moeten inrichten. Hierom hebben ze waarschijnlijk de upgrade mogelijkheid uitgevonden.

    Heb je niet de mogelijkheid dit toch te doen (de upgrade) m.b.v. de hier en daar gepubliceerde omzeiling van de checks op cpu, secure boot en tpm die Windows11 uitvoert? Mij is het zo (toch) gelukt om een W10 op een Asus P5 met Core2Duo cpu (uit 2007!) te upgraden naar W11.

    • Thanks 1
  4. Is lastig te zeggen want ik weet niet wat er gebeurt is. Normaliter worden dergelijke systemen geleverd met een bepaalde indeling van de systeem disk die ook normaal booten mogelijk maakt vanzelfsprekend. Misschien heb je de mogelijkheid gebruik te maken van een herstel methode kijk daarvoor eens in de gebruiksaanwijzing. Windows heeft vaak een naar mijn ervaring goede reparatie functie op z’n installatie medium waar je van kunt opstarten, dat zou je kunnen proberen als je denkt dat het aan Windows ligt.
  5. Het is een eenvoudige vraag maar een moeilijke kwestie: .pdf is een eindformaat. Veelal samengesteld op specifieke wijze uit verschillende componenten en daardoor moeilijk weer tot de individuele formaten terug te brengen. Adobe zegt zelf ook dat .pdf eigenlijk niet is aan te passen zonder de componenten te bezitten, zegt wel wat?
  6. Veel is afhankelijk van hoe je werkt, Windows Defender schijnt vooral te mikken op recente malware, met completere pakketten werk je waarschijnlijk ook tegen oudere malware. Ben je je onbewust van gevaren dan zou ik naast een vereiste back-up meer toepassen dan Defender, weet je waar de gevaren loeren dan kun je in principe zonder maar is Defender niet schadelijk.
    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...