Ga naar inhoud

zeeland1984

Lid
  • Aantal items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

zeeland1984's prestaties

  1. Bedankt voor het antwoord! Miele geeft aan dat hun kuip van staal is, waardoor er een metaal-op-metaal - contact kan zijn tussen de ogen van de ophangveren en de kuip. Dit is op te lossen met een onderlegstuk 4230603, zodat het contact plastic-metaal is, aldus Miele. Omdat Miele naar eigen zeggen geen reparatieadvies mag geven, wist ik ook niet hoe ik dit moest doen. Ik heb daarom de ophangogen van de veren, ingevet (het oude vet vanuit de fabriek was namelijk uitgedroogd). Nu draait de wasmachine weer stil, op naar de 25 jaar! (hoop ik).
  2. Als ik het product-nummer 91452152105 invul op shop.electrolux.nl, lees ik dat deze wasmachine een gelaste kuip (gesloten systeem) heeft, waarbij de lagers niet vervangen kunnen worden.
  3. De ophangveer linksachter van een oude (22 jaar) Miele wasmachine rammelt veel. Dat kwam op zich geen kwaad, maar het is wel een irritant geluid. Miele geeft aan dat ik bij hun uiteraard een opvangveer kan bestellen, maar dat ze geen advies geven, hoe deze het beste te vervangen. Online kan ik hierover ook maar weinig informatie vinden omdat het meestal de schokdempers zijn die vervangen moeten worden, en niet een trekveer die rammelt. Ik vrees nu dat als ik de ophangveer loshaal, en de kuip dan een stuk naar beneden zakt, dat ik deze daarna niet meer terug omhoog krijg omdat ik niet weet hoeveel rek er in de nieuwe veer zit. Natuurlijk zit de kuip nog aan drie andere veren vast, maar toch. Nu lees ik elders dat de wasmachine op zijn kant leggen, het beste is omdat de kuip dan niet (ver) naar beneden kan zakken als de oude veer wordt losgehaald. Maar ja, op welke kant dan, de linker- of rechterzijkant?
  4. Je zou het kunnen proberen met sterk nylondraad om de deur te openen: https://www.youtube.com/watch?v=QgC8HSbbRjE Bij E32 (melding van druksensor): Staat de waterkraan open? Is het pluizenfilter niet verstopt?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...