Ga naar inhoud

Knakworst

Lid
 • Aantal items

  21
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Knakworst

 1. Hallo Maus, Yep klopt inderdaad, zou wel erg krom zijn als ik het tussenstuk er verkeerd om op zou leggen, je ziet het ook aan de uitsparing waarmee je de plaat naar voren trekt, dat hij goed ligt. En klopt dat de plaatjes onder de pootjes van de droger moeten zitten, ook dat zit ook gewoon goed. Ik heb er een week geleden wat meer kracht op gezet, dat de plaat helemaal sluit, en nu is het in orde. Echter het plastic (waarmee je de plaat naar voren trekt is iets krom, wat verbogen), maar dat was met de nieuwe plaat ook precies hetzelfde. Maar dit is voor mij geen ramp. En nee, het blad heeft ruimte zat ten opzichte van de front, als ik het zo goed omschrijf. Ik heb er geen voelermaat tussen gehouden maar ik schat zo een 3mm in.
 2. Goedemorgen Lampje, De patiënt staat er nog steeds, zoals ie er al bij stond. Ik heb natuurlijk nu weer een ander probleem. Omdat de droger op de wasmachine geplaatst moest worden, heb ik zo een tussenstuk (met uitschuifbare plaat) besteld. Vanaf het begin schoof de plaat niet helemaal terug in de behuizing, dus ik dacht het zal wel zo horen. Maar het lijkt of die plaat steeds minder ver in wil schuiven, dus ik heb Coolblue eens gemaild en gevraagd of dit normaal was, antwoord was neen, hoort helemaal terug te schuiven. Ik kon het tussenstuk terugsturen, en kiezen voor een nieuwe of voor geld teruggave, ik heb gekozen voor geld teruggave, omdat ik gisteren alweer een nieuw tussenstuk heb besteld, en ik wil eerst zien of die helemaal terugschuift zoals ik denk dat het hoort. Stel dat hij netjes terugschuift, en ik installeer hem en ik krijg weer hetzelfde, kan het naar mijn mening nog zijn, dat de droger te zwaar is (ik heb wel eerst gebeld met Coolblue voordat ik het tussenstuk had besteld, dat moest gewoon makkelijk kunnen volgens Coolblue). De vrouw heeft de droger continu nodig, en die zit ook nog eens op de afvoer, dus ik moet hulp hebben, en dan wil ik gelijk de beide tussenstukken kunnen wisselen, niet dat ik later weer hulp moet inschakelen. Dus eerst (mits alles goed lijkt) daar vandaag mee aan de gang, met de koelkast heb ik nog geen haast, maar daar ga ik zeker een poging mee doen, ergens in de komende weken. Nou sorry, maar weer een heel verhaal. Maar zodra ik een poging met de koelkast heb gedaan, ga ik jou zeker even netjes vertellen hoe het verlopen is, jij hebt mij fantastisch geholpen met al mijn probleempjes. Je gaat dus nog wel wat van mij horen, al weet ik nog niet wanneer. Groeten Knakworst.
 3. Klopt ook weer wat je daar zegt, heb ik ook in een filmpje gezien, dat ze dat open moesten snijden. Vind ik raar, helemaal bij een droger van dat bedrag. Dat zou je toch fatsoenlijk maken zodat een ander het zo los kan halen. Aha, dus Siemens zou daar voor verantwoordelijk zijn, mocht het toch stuk gaan? Dat zou de hele zaak veranderen natuurlijk. Ja geloof mij, ik heb ook echt zitten twijfelen, weer geprobeerd, maar damned ik durfde het niet aan om eraan te trekken, het zat naar mijn mening zo vast. En nu heb ik dat met stelpoten ook gehad, onder de wasmachine, ik heb mijn buurman erbij gehaald (moest toch even helpen met de droger op de wasmachine te zetten, en die kreeg het wel voor elkaar, ook daarbij durfde ik niet door te draaien, hij wel. Maar bij die klep had ik zoiets, van stel voor, het gaat stuk, tja wat dan, zo een klep zal ook wel weer 50 euro kosten ofzo. Nu moet ik vanmiddag naar de mond hygiënist, dat is op een rot tijd, en morgen en ook donderdag ben ik er niet. Maar ik zal van de week mijn buurman eens vragen, die durft vaak wat meer als ik, en die is op dat gebied veel beter dan ik. Groeten Knakworst
 4. Klopt wat je zegt, echter zie ik dat ik 1 ding niet heb verteld. Op vrijdag kreeg ik mijn droger geleverd, deze werd in de bijkeuken gezet. Nu zag mijn vrouw direct dat aan de linkerkant de onderhoud/service klep los hing. Omdat de bezorgers een vreselijke haast hadden, zei ik tegen mijn vrouw, laat maar even ik kijk er straks naar. Toen de bezorgers weg waren, heb ik geprobeerd, de klep terug te klikken, maar dit ging niet, omdat het gewoon afgebroken was. Mijn vrouw had nog een natte was liggen, die ze de avond ervoor nog in de wasmachine had gedraaid, ik zei, die droger kun je wel gebruiken, leek mij geen probleem. Ik ging na een half uur in de bijkeuken kijken, en zag een behoorlijk plas water onder de machine vandaan komen, leek mij niet goed. Ik heb gelijk met de zaak gebeld, waar ik de droger gekocht had, en ik kreeg een uiterst vriendelijke man aan de telefoon, ik heb de situatie uitgelegd. Hij vroeg mij of ik zaterdag thuis was, ja ik was op zaterdag thuis. Ok ik heb al een nieuwe machine in het systeem gezet zei hij, komen ze morgen brengen. Volgende dag is s ochtends de nieuwe droger inderdaad gebracht. Dat is een beetje mijn angst, omdat bij de eerste droger die klep ook was losgetrokken, ik zit er niet op te wachten dat ik ook die klep ook sloop, stel dat het wel vast zit. Ik heb al een paar keer geprobeerd of ik hem los krijg, maar ding zit gewoon vast. Kan toch niet zo zijn, dat je er bijna een koevoet achter moet zetten, lijkt mij. Het is van mijn kant echt geen eigenwijsheid of het beter willen weten, maar daarom dacht ik, nog een keer bellen met Siemens, en dan maar afwachten wat ze erover zeggen. En neen, natuurlijk zit ik er niet op te wachten dat de hele droger uit elkaar moet. Ik begrijp je heel goed, dat het schoon moet zijn, maar zo een klep moet toch op een fatsoenlijke manier los te krijgen zijn? Groeten Knakworst.
 5. Ja klopt als een bus. Ik denk dat ik van de week toch nog maar eens met Siemens ga bellen. Als ik op de site van Siemens kijk, krijg ik weer hetzelfde als mijn eigen handleiding. Groeten Knakworst.
 6. Tja sorry, maar ik me heb me nooit bezig gehouden met repareren van dergelijke machines. Maar dit is het proberen wel waard, dat zijn de kosten niet, en wie weet. Ik wacht ermee tot in mei, mocht het fout gaan om wat voor reden dan ook, kan ik een andere koelkast bestellen. Het gaat nog even een tijdje duren voor ik dit ga proberen, kan ik in de tussentijd de spullen bestellen. Klopt ook wat je zegt, niet alles op YouTube klopt (ik heb al wat miskopen gedaan wat er zo goed uit zag, en achteraf voor geen meter werkte), maar in mijn geval gaat dat over houtbewerking. Maar zoals ik al zei, ik laat het zeker weten of dit gelukt is. Bedankt voor alle hulp. Groeten Knakworst.
 7. Klopt, zoiets is beter dan 4 aparte rollers. Ik vond ze bij Amazon voor 26,99, ik wist ook niet dat er zoveel mogelijkheden waren, is nog mooi compact ook. En de kussentjes van de Action zijn dus sterk zat, mooi, daar kan ik wat mee.
 8. Ja klopt, ook een optie, dom maar nooit aan gedacht.
 9. Hallo Lampje. Klasse. Ik heb de filmpjes inmiddels eens bekeken, en tja nu wordt voor mij het 1 en ander wel duidelijk. Ik vond het vreemd dat er bij het verplaatsen van de droger water lekte, of onder de machine vandaan kwam. Nu zie ik in het onderstaande filmpje dat er een dubbele bodem zit (ik dacht dat het een enkele bodem zou zijn), en ik zie nadat hij de machine losgehaald heeft, de dubbele bodem. Nu begrijp ik waar de pomp zit. https://www.youtube.com/watch?v=7KHOLWXp9i4 Alleen ik wil niet eigenwijs zijn, of het beter willen weten, maar bij mij zit dat toch anders met dat onderste filter achter die klep. Ik zie 2 verschillen met het YouTube filmpje (ook een iQ500, bij hem staan er ook 2 x een + teken, bij mij staan er 3 + tekens), en mijn droger. Misschien is dit type ondertussen verandert, dat weet ik niet. Ik heb namelijk echt niet dat clipje in het midden zitten van de onderste klep, zodat ik dat filter schoonmaken kan. Ik zal ook 2 foto`s toevoegen van mijn droger. Jij schrijft: Deze klep moet wel open want hier moet je de bodemeenheid en zijn filters reinigen zie blz 43-44-45 handboek, maar daar wordt ik verwezen naar het Care programma, en staat (volgens mij los) van die onderste klep te openen. Of het zit zo, dat door het Care programma dat onderste filter wordt schoongespoeld, en wel zo (met mijn droger) dat de klep helemaal niet meer open hoeft. (En dat Siemens wel gelijk heeft) Maar misschien heb ik dit verkeerd begrepen, ik heb de vraag gesteld, omdat ik er zeker van wil zijn. Groeten Knakworst
 10. Beste Lampje, Dank je wel, ik ga het eens even bekijken. Groeten Knakworst.
 11. Hallo Maus, Ok dan is dat duidelijk, water in het reservoir om te spoelen. Met de afvoer, ik geloof wel dat het goed zit, want na een droog beurt zit er veel minder water in het reservoir bakje. Ik had in de reviews gelezen dat als je de machine rechtstreeks op de afvoer aansluit, er toch nog water in het reservoir balkje terecht komt. Voor mij was dat vreemd (maar goed daarom stel ik ook de vraag, ik heb geen enkele ervaring mee). Dat er water op de bodem ligt, wat er weer uit komt bij het verplaatsen, daar schrok ik me de klere, ik had gelijk zoiets van, neen he niet weer u.a.b. Maar ook dat is normaal, zo leer ik nog eens wat, ik heb me in deze zaken ook nooit eerder verdiept. Bedankt voor de uitleg.
 12. Hallo Lampje. Tja als je een droger koopt en er moet binnen een jaar een monteur bijkomen voor een nieuwe printplaat, daar kun je volgens mijn mening erg weinig aan doen. Als dan na een tijdje een lekkage krijgt, hoe moet je dit voorkomen? Ik denk dat je dan puur pech hebt, zoals iedereen kan overkomen. Natuurlijk heb ik de handleiding doorgenomen, echter ik kon dit niet vinden, anders vraag ik het niet. Ik begrijp dan ook even niet, waar jij het vandaan haalt, dat ik de afvoer verkeerd aangesloten zou hebben. Volgens mij heb ik hier helemaal geen foto geplaatst van de aansluiting en de afvoer. Zou ik de handleiding niet gelezen hebben, zou ik misschien de droger wel gelijk rechtstreeks op de wasmachine geplaatst hebben, maar omdat ik gelezen had dat je een verbinding set (met zo een uit trek plaat moet plaatsen, dat stond immers in de handleiding), heb ik deze eerst aangeschaft voordat de droger op de wasmachine geplaatst werd. Dat de machine een automatische spoelfunctie heeft, dat heb ik gelezen, dat is geen probleem. Echter de melding Care heb ik niet terug kunnen vinden in de handleiding, maar ik zal hem nog eens doornemen, dan zal ik dat gemist hebben. Ok, dat er water op de bodem blijft staan is misschien voor jou gewoon erg duidelijk, maar bij mij kwam er alweer een angst gevoel, zo van neen he, toch niet weer. Ik heb wel een antwoord gekregen van Siemens, maar omdat ik er verschillende dingen over lees in de reviews, dacht ik, ik zal het hier eens vragen. Groeten Knakworst.
 13. Dank je wel voor het testen. Ik had het hondje van mijn schoonvader geleend, die is 12 cm hoog. Hij had ook zo een pakket "meubeltransporter" en die heb ik geprobeerd, echter dan had ik het volgende probleem, als ik ze er alle 4 onder de droger deed, en ik ging ermee rijden, bleef er continu 1 achter (dus zat er niet meer onder) Dit komt omdat er in de bijkeuken plavuizen liggen, maar is niet 100% vlak, dat is het nadeel als er 4 van die meubeltransport eronder doet en je vloer is niet 100% vlak. In mijn bijkeuken heeft vroeger een kolenhok gezeten, dus de vloer is absoluut niet vlak, ik moet onder mijn vriezer en koelkast zelfs aan de achterkant verhogen (met blokjes) om deze waterpas te zetten. Dus ik ben al blij dat ik die Werckmann stelkussen bij de Lidl kopen kan, dat zijn de kosten niet (ik zou er dan 4 gebruiken, omdat Lampje twijfelt over die 150kilo). Nu heb ik even proberen te zoeken naar een oplossing, maar als ik ze zou willen gebruiken (meubeltransporter), moet ik ze alle 4 moeten koppelen, of onder een plaat hout maken bijvoorbeeld. Het gaat er bij mij eigenlijk om, als ik ze moet verplaatsen, met die Werckmann stelkussen kan ik ze oppompen, dan die meubeltransporter (deze zijn ongeveer 35 mm hoog) eronder en ik verplaats ze zo, zonder je weer een hernia te moeten tillen. Heeft er wel eens iemand met die meubeltransporter hef ding een droger of iets dergelijks opgetild? Ik denk als je dat hef ding gebruikt, wel uiterst voorzichtig moet zijn, om niks te beschadigen, ja of dat hef ding met iets zachts beplakken zoals vloerbedekking of iets. Jaja het valt allemaal niet mee, sorry voor mijn lappen teksten, maar ik wil graag dat mijn situatie begrepen wordt. Groeten Knakworst
 14. Ja klopt die had ik ook bekeken, en heb ik gelijk maar even opgeslagen op de pc. Lang leve YouTube, dat is zo mooi, dat je ziet wat ze doen, dat heb ik graag. Groeten Knakworst.
 15. Wij hadden een Samsung warmtepomp droger, die 4 jaar oud was. In het begin is er 2 keer een monteur bij geweest, eerste keer voor een nieuwe printplaat, en tweede keer om rubbers te vervangen. Nu deed de Samsung er op het laatst 6 uur over om handdoeken te drogen, te gek voor woorden natuurlijk. Omdat hier geen garantie meer op zat, was ik het zat en heb een Siemens WT7U4675NL gekocht (op 8-3-2024). Erg mooi ogende droger, die ook nog eens eerder klaar is met drogen dan de tijd die hij/zij aan geeft, de vrouw is er erg blij mee. Nu moest ik de bijkeuken (waar alle witgoed staat) de boel veranderen omdat de inmiddels gekochte nieuwe vriezer, breder was dan de oude vriezer (70 cm), ik had het opgemeten en dat kon net, maar toen de vriezer gebracht werd viel mij meteen op dat hij ook nog eens een stuk dieper was. Tja een probleem, want nu moest ik alle witgoed plaatsen gaan veranderen, anders paste het niet meer in de bijkeuken. Enigste optie die wij hadden, was de droger op de wasmachine plaatsen, zodat er een plek vrij kwam, en de deur van de vriezer helemaal open kon. Nu moesten wij eerst een paar machines in de keuken zetten, zodat ik de ruimte had om de afvoer aan te passen, en nu komt het, bij het verplaatsen liep er water onder de Siemens droger uit, vond ik heel raar (want ik was er 100% zeker van dat het water reservoir leeg was), dus mijn vraag is, is dit normaal en waar komt dat water vandaan? Dan het tweede dingetje, ik had op YouTube al gezien, dat je de warmtepomp droger ook rechtstreeks op de afvoer kon aansluiten, dit leek mij erg makkelijk vandaar ik de afvoer heb veranderd. Het rare is (en dat had ik weer in de reviews gelezen, als de warmtepomp droger op de afvoer aangesloten zit, komt er tijdens een droog beurt, toch nog water in het water reservoir terwijl ik de slang had losgekoppeld naar het water reservoir, en de nieuwe slang aangesloten had en rechtstreeks in de afvoer gedaan heb (zit er dan nog een soort van veiligheid slang verborgen in de machine)? Op zich vinden wij het niet zo een probleem om toch alsnog het water reservoir te legen (en er zit natuurlijk veel minder water in), maar ik vind het een beetje raar, maar goed misschien is dit toch heel normaal, ik weet het niet. Dan heb ik nog een vraag, en wel over het Care, dat blijkt een door spoel programma te zijn, om de self cleaning condensor schoon te spoelen, ik heb er een filmpje over gevonden op YouTube Alleen lees ik in reviews weer dat je 1.5 liter in het water reservoir moet doen (dom maar ik heb deze review niet opgeslagen), maar dat vind ik weer raar, want ik heb immers de machine rechtstreeks op de afvoer aangesloten. Dan als laatste de self cleaning condensor, ik las in reviews dat je deze toch nog alsnog regelmatig moet schoonmaken, nu kreeg ik op vrijdag dezelfde droger geleverd maar daar hadden aan de klep lopen trekken (onderin waar de condensor zit aan de linkerkant), ik heb dat eens zitten bekijken, maar ik zie geen soort van scharnieren, de klep zit aan de onderkant vast geklikt, en volgens mij kun je die klep helemaal niet open maken. Ik stel deze vraag, omdat ik ook Siemens heb gebeld, maar het duurde even voor ik een antwoord kreeg, dat het bij deze machine niet hoeft, maar ik wil er graag zeker van zijn. Alvast bedankt Groeten Knakworst
 16. Interessant onderwerp. Ik heb een vraag over die stelkussens van de Action. Kom je daar hoog genoeg mee zodat je er een hondje (plaat met wielen) onder kunt krijgen? Of moet je dan een speciaal hondje aanschaffen die lager is dan zo een standaard hondje van de Action? Nu ben ik een rug patient, en dit zou natuurlijk enorm helpen, mocht dit goed werken.
 17. Klasse, ik heb de film eens bekeken (en ik vond nog andere filmpjes op YouTube), het blijkt dus een kwaal te zijn bij de Samsung koel en vries kasten. Ik heb wel even gezocht naar die clips op de Nederlandse Amazon en vond ze hier: https://www.amazon.nl/gp/product/B099QK4XRR/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A2EKK5KK5JQZ6S&psc=1 Ik heb het hele gebeuren even overlegd met een kennis van mij, die veel meer ervaring heeft met dit spul dan ik, die wil mij daar wel bij helpen. Ik had al gezegd dat het wel even gaat duren, ik heb net een nieuwe droger en vriezer aangeschaft, dus het wordt tegen eind mei dat ik een poging ga wagen. (zolang het ijs niet veel meer wordt dan nu) Over de droger heb ik nog een paar vragen, maar die stel ik in een nieuw topic. Dit omdat, stel voor dat het niet lukt, ik de gelegenheid heb om gelijk een nieuwe aan te schaffen, want zonder koel/vries combinatie wordt hem niet. Maar zoals ik al eerder zei, ik laat het wel even weten, dat is wel zo netjes, of het gelukt is of niet. Bedankt tot zover voor alle info. Groeten Knakworst.
 18. Ik heb voor het volledig wissen (formateren) in het verleden HDD Guru Low Level Format gebruikt, het proces duurt lang om alle data te verwijderen, maar deze is 100% leeg. https://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/ Zowel voor HDD als voor SSD schijven. Succes.
 19. Goedemorgen, Okido, zodra ik tijd heb, ga ik hier toch eerst eens even naar kijken. Ik ben benieuwd, maar we gaan het zien. Groeten Knakworst.
 20. Hallo Lampje. Heel hartelijk bedankt voor het uitzoeken, ik ben al een paar dagen aan het lezen geweest op de community, ik wist helemaal niet van het bestaan af, tot ik ging zoeken naar de oorzaak van de ijsvorming. De koel/vries combinatie heeft mijn vader in april 2018 gekocht. Mijn vader is in februari overleden, en heb ik de koel/vries combinatie uit het ouderlijk huis meegenomen. De stekker uit de koel/vries combinatie gehaald, en de deuren open gezet zo heeft hij 3 dagen open gestaan. De koel/vries combinatie is rechtstandig op een aanhanger vervoert, en op een steekwagen naar binnen gebracht. De koel/vries combinatie hebben wij nu ongeveer 4 weken. Ik heb altijd mijn vader zijn boodschappen in de koel/vries combinatie gezet, en ik heb er nooit water voor zien liggen. Ik weet 100% zeker dat bij ons de deur nooit op een kier of open heeft gestaan, wij hebben ook geen kinderen. Ik zou het raar vinden als de condenswaterafvoer verstopt zou zijn, maar zou altijd kunnen natuurlijk. Maar als ik het goed begrijp kan dus ook de ontdooi thermostaat en/of het verwarmingselement stuk zijn. Het gaat wel even duren voordat ik hier op terug kom, ik heb van het weekeind mijn hele bijkeuken moeten veranderen om mijn witgoed kwijt te kunnen. Het staat eindelijk allemaal, maar dat was me nogal een klus, het gaat nog wel even duren voordat ik ernaar ga kijken. Maar ik kom hierop terug, en ik laat het je weten of ik wat heb kunnen achterhalen. Nogmaals bedankt voor het uitzoeken. Groeten Knakworst.
 21. Ondanks mijn koelkast een No Frost is, en ik haalde gisteren de onderste lade eruit, zie ik toch nog behoorlijke ijsvorming (er lag water voor en onder de koelkast). Gisteren heb ik dit goed schoongemaakt, en tot mijn verbazing zat er van morgen weer ijsvorming (foto) Dit lijkt me niet normaal voor een koelkast met No Frost, wat kan hier de oorzaak van zijn? Is dit nog de moeite om er een monteur bij te laten komen, zelf ben ik totaal niet technisch aangelegd op dit gebeid. Deze koelkast koste in april 2018 369,- euro Alvast hartelijk bedankt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...